بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۹
براساس آمار و ارقام منتشر شده از سوی سازمان بورس بررسی شد:

به اطلاعات کدام شرکت ها می توان اکتفا کرد؟

مجموعه هایی نیز مشاهده می شوند که درصد شفافیت اطلاعاتی یا قابلیت اتکا صورت های مالی آنها در بهار امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
کد خبر : ۱۲۸۰۵۴
نویسنده :
جمشیدی
همواره برخی فاکتورها و متغیرها همچون چگونگی عملکرد شرکت های بورسی در حالی در کنار میزان بازدهی و ریسک مورد انتظار سرمایه گذاری مبنای معامله گران برای سرمایه گذاری در بورس بوده که در برخی موارد شاهد عدم شفافیت اطلاعات و صورت های مالی منتشر شده از سوی مجموعه های بورسی یا تأخیر در زمان اعلام و انتشار آن هستیم.

براساس گزارش بورس نیوز، در این گزارش در نظر داریم تا براساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان بورس به تفکیک شرکت های فعال در صنایع مختلف، هلدینگ ها و سرمایه گذاری ها به بررسی رتبه بندی و امتیازدهی شرکت های بورسی از لحاظ قابلیت اتکا به صورت های مالی و به موقع بودن زمان اعلام آنها بپردازیم.

از این منظر رتبه نخست از میان 300 شرکت بورسی از آن شرکت کارخانجات دارو پخش و بانک کارآفرین گردید.

از میان 13 شرکت سرمایه گذاری نیز مجموعه های سرمایه گذاری پردیس، سپه، گروه صنایع بهشهر، سرمایه گذاری ملت و بهمن توانستند رتبه نخست را به خود اختصاص دهند و علاوه بر آن، سرمایه گذاری ساختمان تنها هلدینگ بورسی است که در جایگاه اول رتبه بندی شرکت ها از منظر قابلیت اتکا و به موقع بودن زمان انتشار صورت های مالی قرار گرفته است.

به اطلاعات کدام شرکت ها می توان اکتفا کرد؟

شرکت های پتروشیمی شیراز و فرآورده های تزریقی ایران نیز رتبه دوم را به خود اختصاص دادند و از میان شرکت های هلدینگ رتبه دوم به سرمایه گذاری مسکن اعطا شد.

به اطلاعات کدام شرکت ها می توان اکتفا کرد؟

همانطور که از جدول فوق پیداست، قابلیت اتکا به صورت های مالی "شیراز" و "دفرا" طی سال جاری نسبت به سال گذشته به میزان قابل توجهی ارتقاء یافته است.

جایگاه سوم رتبه بندی شرکت ها از دو بعد ارسال به موقع صورت های مالی و درصد اتکا به آن به شرکت مجتمع های توریستی و رفاهی آبادگران و هلدینگ گروه گسترش نفت و گاز پارسان داده شده است.

به اطلاعات کدام شرکت ها می توان اکتفا کرد؟

صرف نظر از مجموعه هایی که موفق به دستیابی سه رتبه نخست شده اند، به شرکت هایی برمی خوریم که توانسته اند به روند ارسال گزارشات عملکرد میان دوره ای خود به سازمان بورس سرعت ببخشند و شفافیت اطلاعاتی شرکت را افزایش دهند. جدول زیر فهرستی از این نوع مجموعه ها را نشان می دهد.

به اطلاعات کدام شرکت ها می توان اکتفا کرد؟

این در حالی است که مجموعه هایی نیز مشاهده می شوند که درصد شفافیت اطلاعاتی یا قابلیت اتکا صورت های مالی آنها در بهار امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش یافته است.

به اطلاعات کدام شرکت ها می توان اکتفا کرد؟

در پایان این گزارش می افزاید، 50 شرکت بورسی و فرابورسی، همچون چرخشگر، صنعتی جام دارو، گروه صنعتی سدید، آلومراد، معدنی دماوند، سایپا آذین، داده پردازی ایران، پتروشیمی فارابی، قند شاهرود، کاشی اصفهان و ... نیز در جدول آمار و اطلاعات وجود دارند که درصد قابلیت اتکاء به صورت های مالی منتشر شده از سوی آنها توسط سازمان بورس صفر ارزیابی می شود.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر