بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵
در کنار عدم قابلیت معامله بودن این قبیل سهام و بلوکه شدن سرمایه مشارکت کنندگان در فرآیند پذیره نویسی، افراد نتوانسته اند در مقابل نرخ تورم نیز ارزش سرمایه خود را حفظ کنند. به عنوان مثال پس از گذشت بیش از سه سال از پذیره نویسی سهام بانک آریا و اعلام برگشت سرمایه ها به افراد، تنها اصل پول به سرمایه گذاران پرداخت می شود!
کد خبر : ۱۳۲۹۱۵
"شمارش معکوس برای آغاز سال 1390، رونق بورس و یک پذیره نویسی جذاب." همه و همه موجب گردید تا در روزهای پایانی اسفند ماه سال 89 سرمایه گذاران در پذیره نویسی 100 میلیارد تومانی سهام بانک آریا شرکت کنند.

در آن روزها بازدهی بازار سهام از مرز 80 درصد عبور کرده بود و تبلیغات گسترده صورت گرفته در خصوص این بانک خصوصی جدید که برخی آن را به فعالان صنعت فولاد نیز نسبت می دادند، موجب گردید نیمی از سرمایه این بانک در کمتر از چند دقیقه در بازار اولیه تأمین شود. گرچه پس از لغو مجوز این بانک اعلام شد که پول های بلوکه شده سهامداران این بانک نزد بانک مرکزی طبق مجوز دادستانی کل کشور به آنها عودت داده می شود.

به گزارش بورس نیوز، این اتفاق در حالی برای بانک مذکور افتاد که پذیره نویسی بانک های آینده (تات)، ایران زمین و توسعه فردا نیز در بازار اولیه انجام شد؛ اما پس از گذشت ماه ها هنوز این سهم ها قابل معامله نبوده و خبری از بازگشایی نماد معاملاتی بانک های مذکور و آغاز معاملات سهام آنها خبری به گوش نمی رسد.

اما سهامداران این قبیل شرکت هایی که در بازار اولیه پذیره نویسی شده اند، از وضعیت کنونی سهام و عدم تعیین تکلیف نماد آنها گلایه مند هستند.

افزون بر اینکه در کنار عدم قابلیت معامله بودن این قبیل سهام و بلوکه شدن سرمایه مشارکت کنندگان در فرآیند پذیره نویسی، افراد نتوانسته اند در مقابل نرخ تورم نیز ارزش سرمایه خود را حفظ کنند. به عنوان مثال پس از گذشت بیش از سه سال از پذیره نویسی سهام بانک آریا و اعلام برگشت سرمایه ها به افراد، تنها اصل پول به سرمایه گذاران پرداخت می شود!

همچنین این قبیل سهامداران گلایه مند هستند که چرا تکلیف نماد معاملاتی سهام این بانک ها مشخص نمی شود؛ چراکه غیر از سهام بانک لغو مجوز شده آریا، سهام بانک هایی همچون آینده، ایران زمین و توسعه فردا با وجود گذشت ماه ها از زمان پذیره نویسی قابل معامله نیستند.

در جدول زیر زمان پذیره نویسی برخی شرکت ها در بازار اولیه قابل مشاهده است:

پذیره نویسی های فراموش شده و سکوت مسئولان

سهام بانک آینده (تات) نیز در حالی هنوز قابلیت معامله در بازار سهام را ندارد که این بانک تمام مراحل قانونی لازم برای اخذ مجوزهای نهایی از بانک مرکزی را سپری کرده و منتظر دریافت این مجوزها به سر می برد.

بانک توسعه فردا نیز شرایطی مشابه را دارا می باشد و از سال 89 تاکنون این مؤسسه اعتباری نتوانسته با رفع موانع موجود، مجوزهای لازم برای تبدیل به بانک را دریافت کند.

تمام این بانک ها در حالی از طریق بازار اولیه اقدام به پذیره نویسی سهام خود کرده اند که وضعیت آنها با گذشت چند سال هنوز مشخص نیست؛ حال آنکه سرمایه گذاران با اعتماد به مجوزهای صادر شده از سوی بانک مرکزی و سازمان بورس به مشارکت در پذیره نویسی این بانک ها در بازار اولیه اقدام کرده اند.

 از این رو به نظر می رسد که شفاف سازی و پاسخگویی مسئولان بتواند تصویر واضح تری از آنچه در بازار اولیه اتفاق می افتد، ارایه کند. چراکه عدم رسیدگی به این موارد در پذیره نویسی های بزرگ دیگری که در آینده انجام خواهد شد، موجب عدم اطمینان و اعتماد سرمایه گذاران خواهد شد.

در همین راستا، خبرنگار ما برای پیگیری موضوع و رسیدگی به مشکلات سرمایه گذاران ناراضی از بلوکه شدن سرمایه هایشان در پذیره نویسی های بازار اولیه، طی هفته های اخیر به صورت مکرر با اداره نظارت بر بازار اولیه سازمان بورس تماس گرفت که متأسفانه پاسخی از سوی مسئولین این اداره دریافت نکرد.

در پایان گفتنی است در مباحث ابتدایی و در اصطلاح الفبای بورس و طبق قوانین و دستورالعمل های معاملاتی بازار اولیه به بازاری گفته می شود که در آن اوراق بهادار جدید، برای اولین بار منتشر می شود و سرمایه گذار برای خرید سهام یا اوراق به طور مستقیم به شرکت ناشر مراجعه می کند.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
امین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶
ممنون از پیگیری بورس نیوز
سوال ما اینه اگه این بانک مجوز نداشت چرا پذیره نویسی کردید دو ساله پول ما بلوکه شده پس کی می خواد جواب مارو بده
ناشناس
UNITED STATES
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸
بورس نیوز عزیز واقعا دست مریزاد از این گزارش کوتاه ولی بسیار سودمند. بانک تات که اینک تبدیل به بانک آینده شده مبدل به آش شوری شده زمانی که بانک تات تاسیس شد نیروی انسانی کارآمد آن جلب توجه می کرد و امید می رفت که در بانکداری خصوص تحولی ایجاد کند ولی اینک که با چند موسسه جورواجور ادغام شده، نیروی انسانی غیر ماهر آن از حداقل های لازم برای تعامل با مشتریان برخوردار نیستند .

بانک تات برای اغلب ایرانیان خارج از کشور از نظر سرویس دهی حوب سرآمد بود ولی به زحمت بتوان جانشین آن را در زمره موسسات مالی محسوب داشت. وضعیت موسسه توسعه نیز چندان تعریفی ندارد. این موسسه اقدام به تاسیس بیمه توسعه به عنوان اولین بیمه خصوصی ایران نموده ولی سهام آن بعد از گذشت نزدیک به 12 سال هنوز در بورس پذیرفته نشده و بیش از سه سال است که سودی هم به سهام داران خود نمی دهد و حتی تسهیلاتی برای معامله روی سهام بیمه توسعه را نیز فراهم نمی کند و در بخش سهام آن نیز جز جواب های سربالا آن هم با بی نزاکتی و بی ادبی مطلبی دیگری تحول سهام دار نمی دهند اگر این موسسه قادر به دخل و خرج نیست چرا بیمه مرکزی تکلیف آن را روش نمی کند و اگر گردش مالی مناسبی دارد چرا سود سهام داران خود را نمی دهد و چرا سهام آن خرید و فروش نمی شود ؟
سروش
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۸
خواهش میکنم تا حصول نتیجه ادامه بدید،ما سهامداران آینده صدامون به هیچ جا نمیرسه
اميد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۱
اما در اين بين بانک ايران زمين با توجه به سهامدار عمده که همانا وزارت نفت در قالب صندوق بازنشستگي و سرمايه گذاري کارکنان است نويد بخش آينده‌اي خوب را براي اين سهم مي‌باشد.
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶
به داد کسانی برسید که در افزایش سرمایه بانک تات شرکت کرده بودن که بعد از اینکه نزدیک به 4سال پولشان پیش بانک تات بوده و باید افزایش سرمایه 3ماه ثبت میشده وتبدیل به سهام بانک تات میشده اما با کذشت 4سال فقط امده اند همان 100تومان هایی که ما 4سال پیش داده بودیم بردن در بانک اینده این در حالی است که به سهامداران اولیه بانک منحل شده تات که اصلا قرار نبود منحل شود و باید ادغام میشد تاکنون باوجود اینکه هنوز تسویه کامل هم نشده به ازای هر سهم 900تومان پرداخت کردن واینکونه حق کسانی که در افزایش سرمایه بانک تات شرکت کرده بودن را ضایع کردن و تخلف به این واضعی انجام دادن و هیچ کس هم بهشان کاری ندارد از شما خواهشمندم این موضوع را پیگیری فرمایید
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۹
ازبانک صادرات وفروش اموال ان وضررسهامداران بنویسید
نا شناس3
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۳
وقتی افزایش سرمایه بانک تات ثبت نشد قرار شد بانک تات با همان دارایی ها ادغام شود و کسانی که در افزایش سرمایه شرکت کرده بودنند را به بانک اینده بیاورند تا بدین ترتیب حق کسانی که سهام اولیه خود را فروخته اند و در افزایش سرمایه شرکت کرده اند ضایع نشود اما انها امده اند بانک تات را منحل کرده اند و دارایهایش را دارند به نرخ روز می فروشند و بین سهامداران اولیه بانک تات تقسیم می کنند و کسانی که در افرایش سرمایه شرکت کردن فقط همان 100تومان خودشان را بردن در بانک اینده ولی به سهامداران اولیه چون که بانک تات را منحل کردن با وجود اینکه هنوز تسویه کامل هم نشده 900تومان تا کنون داده اند این در حالی است که اصلا قرار نبوده بانک تات منحل شود و بانک تات تخلف انجام داده است
پذبره نویس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۱:۴۵
ما پذیره نویسان بانک اینده سهام بانکی را خریدیم که قرار بود ادغام شود و تمام دارایی های سه نهاد با هم تجمیع شود در هنگام پذیره نویسی بانک 700 شعبه داشت که به دستور بانک مرکزی به 165 شعبه تقلیل یافت!ایا از جمع اوری شعبات به پذیره نویسان نباید سودی میرسید؟تمام اموال بانک را فروختند و بین خودشان تقسیم کرند اکنون نزدیک 2 سال از پذیره نویسی میگذرد و نماد بسته است و تمام این ضرر زیان به خاطر عقده های شخصی مدیران بانک اینده با پذیره نویسان است تاریخ دقیق پذیره نویسی بانک اینده 5/12/91 میباشد در صورتی که اقای رسول اف برای صورتهای مالی 92 از تاریخ 7/3/92 حساب نموده اند و یک کلاه دیگر نیز بر سر پذیره نویسان گذاشته اند
محمد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۱
متاسفانه فراموشکاری مردم حسابی برای مسئولان این مملکت مایه اسایش شده ودستشنوبرای هرکاری بازگذاشته چرا مجلس به موسسات مالی این چنینی ورود نمیکنه؟؟؟
چرا بعد از 2 سال سود مضحک 16 ریالی بین پذیره نویسان تقسیم شد؟؟؟؟ وسوالات دیگر

بورس نیوز خواهش میکنم چاپ کن و به وظیفه رسانه ای خودت عمل کن هر چند می دونم چاپ نمی کنی
محمد
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۷
واقعا ازتون ممنونم
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳
خواهشمند است به این اجحاف در حق پذیره نویسان و انتشار اخبار در این مورد ادامه همچنان دهید تا شاید یک مسئولی به داد این افراد برسد
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۹
کلاه گشادی بر سر ما پذیره نویسان بانک اینده گذاشتند از مسولین خواهش میکنم رسیدگی کنند
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۷
واقعا کلاه گشادی بود. بدجور ضرر کردم. یازده میلیون پول حداقل کم کمش دو تومن سودشه. واقعا مسیولین خجالت نمیکشن؟! اصلا همچین سهامی ارزش ورود به بورسو نداره
بدبخت شدم
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۰۹
ن موقع که خلاف قانون بیش از 10 درصد سهام بانک تات مال آقای ...بود چرا اینقد خوب سود میکرد اما الان با پول یه مشت آدم که هستی نیستیشون شده این سرمایه جز 16 ریال سود میدن بله با پول حلال آدم نمی تونه از مهرآباد ویه خونه چند میلیونی تو چند سال خونه 180 میلیاردی بخره
علیرضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۸:۱۰
یعنی نمی دونیم گریه کنیم یا بخندیم
موخرمایی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۱
سهام‌همینه‌اگر‌آمده‌بود‌به‌هر‌سهمی به‌شما‌۱۰۰۰تومان‌میداد‌بانک‌آینده‌خوب‌بود‌ولی‌حالا‌بد‌شد،شما‌که‌دلش‌رانداری‌بیجا‌کردی‌آمدی‌سهام‌گرفتی‌میرفتی‌پفک‌میخریدی‌ میخوردی
غلی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۱
فرین به بانک آینده همه سهام خریدند پولشون 5 -6 برابر شد ما هم سهام بانک آقای انصاری رو خریدیم 16 ریال هم سود کردیم درود بر انصاری مرد اول بازار مبل ایران هم خودش خورد هم سهام داراش آخه دیگه چی می خوایین 16 ریال سود واسه یکسال مگه کمه ما که راضیم خدا پدر مادر انصاری رو بیامرزه ما که عرضه کار نداشتیم همه کارا رو کرد سودم داد آفرین بر انصاری
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۲
امور سهام بانک آینده. گفتند که در حال کم کردن شعبه ها هستیم تا اسم بانکمون بره توی سایت بانک مرکزی
حالا سوال اینجاست با وجود کم کردن شعبه از 700 به 180 بر این اساس سود حاصل از فروش و کم کردن شعب نیز باید به حساب سهامداران واریز بشه علاوه بر سود پروژها