بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۶
معاونت مالی و اقتصادی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات عنوان کرد:

سقوط جهانی قیمت و بهره مالکانه چالش صنعت سنگ آهن

وضع بهره مالکانه شاید در قیمت های حدود 100 دلاری ماه های گذشته سنگ آهن تأثیر منفی با اهمیتی بر وضعیت سودآوری گروه بر جای نگذاشته باشد، اما اکنون که نرخ جهانی این محصول به 35 دلار کاهش یافته، ضرر و زیان قابل توجهی از این محل بر تولیدکنندگان تحمیل شده است.
کد خبر : ۱۳۳۶۵۰
نویسنده :
جمشیدی
کمیسیون فرعی شورای اقتصاد طی جلسه هفته گذشته عوارض صادرات سنگ آهن را نپذیرفت و بدین ترتیب با تصویب پنج درصدی آن موافقت نشد. علاوه بر این، به دلیل نبود مخالف اساسی مقرر شد تا عوارض صادرات کنسانتره به میزان 15 درصد کاهش یابد.

در همین ارتباط، معاونت مالی و اقتصادی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: هزینه های تحمیلی بر روند تولید محصولات در این صنعت در حالی به میزان قابل توجهی افزایش یافته که در این بین وضع عوارض بر صادرات سنگ آهن، بهای مضاعفی را بر تولیدکنندگان تحمیل خواهد کرد.

مرتضی علی اکبری به تعطیلی شرکت های کوچک فعال در این صنعت اشاره کرد و گفت: با توجه به هزینه های قابل توجه تولید و در مقابل آن کاهش قیمت جهانی سنگ آهن بسیاری از مجموعه های کوچک مجبور به تعطیلی کارخانه های تولیدی شدند.

علاوه بر آن، مجموعه های بزرگ فعال در این گروه نیز تحت شرایط دشوار به فعالیت خود ادامه می دهند، به گونه ای که برآیند درآمدها و هزینه های آنها چندان مناسب نیست.

وی به تعامل و ارتباط تولیدکنندگان و فعالان در این حوزه با مقامات مسئول و دولتمردان اشاره کرد و اظهار داشت: همواره تولیدکنندگان اعتراضات و نظرات خود را به مدیران ذیربط اعلام می کنند و به نظر می رسد اکنون این مذاکرات اندکی مؤثر واقع شده است.

معاونت مالی واقتصادی "ومعادن" افزود: بهتر به نظر می رسد تا دولتمردان و متولیان امر قبل از اخذ هرگونه تصمیمات اثرگذار بر وضعیت تولید و سود آوری این صنعت با کارشناسان و تولیدکنندگان حوزه فولاد و معدن مشورت کنند و از آخرین آمار و اطلاعات موجود در خصوص وضعیت تولید و قیمت های فروش داخلی و خارجی مطلع شوند.

چراکه وضع بهره مالکانه 30 درصدی بر شرکت های معدنی از سوی نمایندگان مجلس در وضعیت فعلی بازارهای جهانی و افت قیمت جهانی سنگ آهن موجب افزایش هزینه های تحمیلی بر شرکت های فعال شده است.

علی اکبری افزود: وضع بهره مالکانه شاید در قیمت های حدود 100 دلاری ماه های گذشته سنگ آهن تأثیر منفی با اهمیتی بر وضعیت سودآوری گروه بر جای نگذاشته باشد، اما اکنون که نرخ جهانی این محصول به 35 دلار کاهش یافته، ضرر و زیان قابل توجهی از این محل بر تولیدکنندگان تحمیل شده است.

وی با اشاره به آثار مثبت ناشی از کاهش عوارض سنگ آهن، در این خصوص افزود: این امر می تواند فرصت مناسبی برای تولیدکنندگان سنگ آهن دانه بندی شده یا خام باشد تا با کمک متولیان امر و تزریق منابع مالی به آنها شاهد افزایش تولید و بهبود سودآوری آنها باشیم و بسترهای لازم برای تداوم فعالیت آنها همراه با ارزش افزوده بالا و نیز صادرات کنسانتره فراهم گردد.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
SAED
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۲ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸
اضافه بفرمایید کمبود منابع آبی را که به زودی باعث تعطیلی معادن میشود مگر مانند سایر دنیا از تکنولوژی های جدید استفاده نمایند.