بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۹
کد خبر : ۱۴۷۴۴۵
ایستانیوز: استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به رفع تحریم ها اعلام کرد: با توافق کامل هسته ای و بازگشت دارایی و ارزهای بلوکه شده به کشور نرخ دلار با شوک کاهشی بها مواجه می گردد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز)،"مهدی تقوی" اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی، نوسانات بهای ارز را به علت پیش بینی لغو تحریم ها و بازگرداندن پول های بلوکه شده به کشور بیان کرد و افزود: سفته بازهای بازار به فروش ارز اقدام کردند که بعد از فروش دلار آنها قیمت کاهش پیدا کرد و در این بین عده ای مجدداً دلار خریداری کردند که باعث افزایش بهای دلار در بازار ارز شد و نرخ دلار در حال حاضر سردرگم است.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان تاثیر مذاکرات هسته ای بر قیمت دلار تصریح کرد: بعد از مذاکرات هسته ای بهای دلار یک افت قابل ملاحظه داشته و امیدوار هستیم با فروش دلارهای سفته بازها باز هم نرخ دلار کاهش یابد و وضع اقتصادی کشور بهتر از گذشته شود.
وی ادامه داد: نرخ دلار با مذاکرات هسته ای کاهش پیدا کرد و با توجه به اینکه دامنه نوساناتی که در حال حاضر رخ می دهد کوچک است، اگر زودتر تکلیف کشور مشخص شود و پول ها و دارایی های بلوکه شده ایران آزاد شود، نرخ ارز روند کاهشی سریعتری خواهد داشت.
این اقتصاد دان کشور روند نرخ ارز بعد از توافق کامل هسته ای را کاهشی عنوان و علت آن را بازگرداندن پول های بلوکه شده به کشور و بحث انتظارات در اقتصاد بیان کرد و در این خصوص افزود: اگر مردم انتظار کاهش بهای دلار را داشته باشند با فروش موجودی های ارزی خود، قیمت آن را کاهش می دهند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص پیش بینی خود از آینده بازار ارز نیز گفت: اگر دارایی های بلوکه شده به کشور بازگردانده شود و 1.5 میلیون بشکه تولید نفت ایران را در بازارهای جهانی بفروشیم با وجود کاهش قیمت نفت، مقدار زیادی ارز به کشور وارد می شود و در نهایت با افزایش عرضه دلار شاهد کاهش قیمت دلار خواهیم بود.
وی با اشاره به افت 50 درصدی یکباره ارزش دلار و کاهش نرخ آن از 100تومان به 50 تومان بعد از اتمام جنگ تحمیلی تصریح کرد: پس از پایان دوره هشتم ریاست جمهوری نرخ دلار بین 900 تا هزار تومان بود که در دولت نهم و دهم به 4 هزار تومان افزایش یافت و در حال حاضر در محدوده 3300 نومان در نوسان است.
تقوی نوسانات دلار در شرایط فعلی را به دلیل اطلاع نداشتن سفته بازها و بازار از آینده مذاکرات هسته ای و اتفاقات پیش رو آن دانست و افزود: امیدوار هستیم آقای ظریف بتواند تمامی دارایی های بلوکه شده را پس بگیرد و ظرفیت صادرات نفتی کشور را افزایش دهد تا وضع اقتصادی مملکت بهبود یابد زیرا با کاهش نرخ دلار، از قیمت اجناس به خصوص کالاهای وارداتی نیز کاسته می شود.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص نرخ برابری دلار و ریال نیز تصریح کرد: دو نظریه نرخ برابری قدرت خرید و نظریه پولی در اقتصاد بین الملل عنوان می کند که نرخ ارز بین دو کشور را تفاوت های بین نرخ های تورم و نرخ افزایش حجم پول مشخص می کند که با محاسبات و تحلیل ها در این زمینه به رقم 4 هزار تومان برای نرخ دلار نمی رسیم.
وی در زمینه تاثیر کاهش بهای دلار بر بازرگانی و صادرات و واردات کالا به سایت طلا گفت: وارد کننده ها با کاهش نرخ دلار، ریال کمتری را برای خرید کالا پرداخت می کنند که به نفع آنهاست اما صادرکنندگان با افت قیمت دلار، مقدار ریال کمتری در قبال فروش اجناس صادراتی خود کسب می کنند.
این تحلیلگر اقتصادی با بیان این مطلب که هرچه قیمت دلار بیشتر کاهش پیدا کند، به نفع مردم است و از نرخ تورم نیز می کاهد، افزود: با افزایش بهای دلار قدرت خرید ملت ایران کاهش یافته و اگر به رقم های دهه گذشته برسد وضع معیشتی مردم بهبود می یابد.
تقوی درباره موضوع تک نرخی شدن نرخ ارز نیز گفت: زمانی که ارز کافی داشته باشیم و دولت بتواند از نرخ ارزی که اعلام می کند با خرید و فروش در بازار حمایت کند و نرخ ارز را ثابت نگه دارد تک نرخی کردن ارز اجرایی می شود، اما اگر نتواند نرخ اعلامی توسط دولت نرخ رسمی و قیمت دیگری در بازار براساس عرضه و تقاضا رقم می خورد.
به گزارش طلا ، وی با بیان اینکه باید بانک مرکزی بتواند از تک نرخی شدن بهای ارز حمایت کند خاطرنشان کرد: اگر بانک مرکزی ذخایر ارزی خود را کافی بداند، می تواند ارز را تک نرخی کند و خود وارد بازار ارز شود، بنابراین اگر ذخایر بانک مرکزی ناکافی است بهتر است نرخ دلار در بازار تعیین شود.


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۲
بشین تا توافق بشه. حماقت تحصیل کرده و بی سواد نمی شناسد
محمد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۳
یعنی کلی کشور دیگه که تحریم نیستن اقتصادشون عالیه؟ مگه ترکیه هم تحریمه که دلار تو کشورشون داره میره فضا؟ تحریم تاثیر داره ولی بیشتر از تحریم مدیریت اشتباه تاثیر گذاره. تحریم شده بهانه ای برای سو مدیریت.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۱
بروبابا دولت میذاره دلار پایین بیاد عمرا ! اینکه میبینی بورس را داره منفجر میکنه بخاطر اینکه پول امثال ماست واصلابراش اهمیتی نداره عمرا بذاره دلار طلا ومسکن ویا هرچیز دیگری غیر از سهام ارزان بشود این 35 سال این را اثبات کرده است تازه اگه بعداز جنگ دلار ارزان شد انموقع خمینی زنده بود دلیلش فقط همین بود
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۱
جناب آقای اقتصاددان مثل اینکه نمیدانی نقدینگی چه جایگاهی در ارزش ارز داره . دلارهای بیرونی قبلا پیش خور شده اند و جایشان پیش آقازاده ها ی پورشه سوارمحفوظ وواسه نسلهای بعدی زحمت میکشند نگهداری میکنند . عزیز اگر میخواد دلار پائین بیاد باید با یک اقتصاد محکم وروبه رشدکه باعث ارزش بیشتر پول ملی میشه پائین بیادوالا با این شرکتهای فکسکنکی و هزینه بر کاری از پیش نمیره