بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵
کد خبر : ۱۵۱۰۹۶
اگر بخواهید 10 میلیون تومان وام از بانک بگیرید، با داشتن دو ضامن معتبر، چک بانکی، چندین روز دوندگی و البته حساب پول چایی کارکنان، در نهایت در مرحله آخر باید دست به دعا شوید تا بلکه فرجی شود و دل مسوولان بانکی به حالتان بسوزد.

به گزارش جهان صنعت، وام گرفتن از صندوق‌های قرض‌الحسنه و موسسات مالی و اعتباری شاید تا حدی آسان‌تر باشد‌ چرا‌که بسیاری از مدیران صندوق‌ها از ابتدا نگاهی به قیافه و جیبتان می‌اندازند و از همان ابتدای کار آب پاکی را می‌ریزند روی دستتان تا دیگر هول و ولای پیدا کردن ضامن و یافتن راهی برای پرداخت وام نداشته باشید.

با این وجود اگر قرار باشد از صندوق‌هایی وام بگیرید که بعد از پرداخت اقساط پول را به شما پرداخت می‌کنند، باز کار راحت‌تر است، البته جز در مواردی که قبل از گرفتن پولی که به خاطرش وام می‌پرداختید، ناگهان دیگر خبری از موسسه و آنچه تا به حال پرداخته بودید نمی‌شود.

باید در نظر داشت تمام اینها برای گرفتن وامی در حد 10، 15 میلیون تومان است. حال اگر قرار باشد مبلغ وام را تا 12 یا 30 هزار میلیارد افزایش دهیم، قطعا کار ساده‌تر خواهد شد. وقتی بخواهید وام چند هزار میلیاردی بگیرید، پر‌واضح است‌ نمی‌توانید حتی یک ضامن پیدا کنید که در صورت عدم پرداخت شما، وام شما را بپردازد. به احتمال زیاد شما وثیقه و سندی در این قیمت هم ندارید که بخواهید گرو بگذارید. بنابراین به احتمال قریب به یقین نه‌تنها این‌ا را از شما نمی‌خواهند، بلکه نام شما و حتی نام موسسه وام‌دهنده نیز فاش نخواهد شد که مبادا در صورت عدم پرداخت، خدایی نا‌کرده آبروی شما ریخته شود.

بر اساس این گزارش، از زمانی که بانک مرکزی از لزوم کاهش نرخ سود بانکی خبر داد بحث وجود موسسات مالی و اعتباری غیر‌مجاز به صورت جدی‌تری مطرح شد. این موسسات که بعضا دو تا سه میلیون سپرده‌گذار دارند و برخی تا سقف 30 درصد به مشتریان‌خود سود پرداخت می‌کنند، در نظام بانکی و اهداف اقتصادی بانک مرکزی اختلال ایجاد می‌کنند.

کاهش دادن تورم، نقدینگی و رکود و در مقابل افزایش رشد اقتصادی در حالی که بسیاری از این موسسات سیاست‌های خلاف جهت بانک مرکزی را در پیش گرفته و مشتریان خود را دارند، امری است به ظاهر غیر‌ممکن.

گرچه سیاست کلی این بوده است که این موسسات غیر‌مجاز تحت نظارت و ضوابط بانک مرکزی در‌بیایند‌ نه اینکه منحل شوند. چندی پیش خبر انحلال موسسه میزان رسید‌ در حالی که تا چند روز هیچ نهادی خود را مسوول بازپرداخت سرمایه افرادی که در این موسسه حساب داشتند نمی‌دانست، چندی پیش قول‌هایی مبنی بر بازگشت سرمایه به مردم داده شد.

وام‌های چندهزار میلیاردی
یکی از این موسسات پولی 30 هزار میلیارد تومان به یک ذینفع تسهیلات داده است که ریسک آن به شدت بالا رفته و این نشان می‌دهد که بر این موسسه نظارت نشده است.

همچنین برخی موسسات مالی و اعتباری که مشکل حاد دارند، متاسفانه مربوط به نهاد‌هایی هستند که خودشان با موسسات غیر‌مجاز برخورد می‌کنند و یکی از موسسات غیر‌مجاز 12 هزار میلیارد تومان به سهامداران تسهیلات داده است. حال ممکن است سهامداران این موسسات، خود دستگاه‌های مختلف باشند.

برخی بانک‌های غیر‌منضبط هم اقدام به ساختما‌ن‌سازی وسیع در اتوبان همت تهران کرده‌اند و به جای کار بانکداری به کار ساختمان‌سازی رو آورده‌اند.

البته برخی از موسسات مالی مجاز هم کاری غیر‌مجاز انجام داده و شب عید 9 هزار میلیارد تومان اضافه برداشت از منابع بانک مرکزی داشته‌اند که بعد از نظارت بانک مرکزی، این اضافه برداشت هم‌اکنون به سه هزار میلیارد تومان رسیده است.

30 هزار میلیارد چقدر است؟
در حالی که رقم نقدینگی کل کشور چندی پیش برابر با 782 هزار میلیارد تومان برآورد شد، می‌توان چنین نتیجه گرفت که سه درصد از این نقدینگی هم‌اکنون در دست شخصی حقیقی یا حقوقی قرار دارد‌ یعنی اگر قرار بود همه افراد به طور مساوی از خزانه بهره ببرند، هم‌اکنون جمعیت کل کشور باید برابر با 30 نفر می‌بود.

همچنین این رقم برابر با بیش از 13 درصد رقم بودجه سال 94 یعنی 219 هزار میلیارد تومان است. این در حالی است که خود دولت برای تامین منابع بودجه خود در بخش‌های مختلف، اغلب با کمبود مواجه می‌شود که به راهکار‌هایی مانند استقراض از بانک مرکزی، گران کردن بنزین و‌... متوسل می‌شود. بر این اساس شاید بهتر باشد دولت به جای اینکه به انحلال یا قانونمند کردن این موسسات دست بزند خود مشتری این صندوق‌ها شود تا از این طریق کسری بودجه خود را جبران کند.

در عین حال این مبلغ برابر با 30 درصد رقم مطالبات معوق بانکی است‌ البته اگر قرار نباشد خود نیز بر این مطالبات معوق اضافه شود و به خودی خود می‌تواند بخشی از بدهی دولت به بانک مرکزی را نیز جبران کند.

بر این اساس اگر قرار باشد نظارت صحیحی روی این‌گونه موسسات اعمال شود، بانک مرکزی باید هرچه سریع‌تر دست به کار شود‌ چرا‌که بر اساس آمار، 20 درصد از نقدینگی کل کشور در اختیار شش موسسه مالی و اعتباری غیر‌مجاز قرار داشت و اگر قرار باشد منضبط کردن این موسسات بیش از این به طول بینجامد، احتمالا تا چندی دیگر این 20 درصد نقدینگی در اختیار چند فرد ذینفع قرار خواهد گرفت.
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
GERMANY
يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۶
فساد پشت سر فساد -- فاجعه پشت سر هم غارت و چپاول
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۲
هر روزتان را با یک خبری از غارت و چپاول آغاز کنید .... دینگ دینگ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۲
اینجانب برای گرفتن دو میلیون تومان از بانک رفاه کارگران شعبه میرداماد با توجه به اینکه در بهمن ماه 93 به همین مبلغ سپرده گذاشته ام و قرار بود بعد از سه ماه مبلغ فوق بعنوان وام پرداخت شود تاکنون 94/04/14 ساعت 14:20 هنوز نتوانسته ام مبلغ و میلیون تومان وام را دریافت نمایم و هر روز یک بهانه در می آورند و امروز به من گفته با شما تماس می گیریم یعنی سرکاری و از خداوند متعال می خواهم اینجور اشخاص را هر چه زودتر از سر راه ملت بردارد و دیگر شاهد چپاول و غارت بیت المال مملکت ما نباشیم به امید حق
مریم
يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۷
تا ما ملت آگاهی نشیم سایه غارتگران از سر بیت المال و منافع عمومی برداشته نخواهد شد .
قاسم
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۹
این رقم اینقدر بزرگه که من باور نمیکنم، شاید منظور سه هزار میلیارد تومن باشه که تازه اونم رقم بزرگیه، لطفا در فرصت مناسب اطلاعات دقیقتری ارایه کنید.
علی
GERMANY
يکشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۳
بر خواجه حافظ شیرازی هم پوشیده نیست که در این دادن وام‌های میلیاردی، میلیاردها حق حساب و درصد اخذ میگردد و زار دادن وام‌های کلان این است!!در وام ۲ میلیونی حق حسابی داده نمیشود ولی در این وام تقریبا علنی و رو شده که باید درصد بدهی تا وام جور شود جالب است که تمامی شخصیت کشوری و لشکری بر این موضوع که باید ساختار بانکها اصلاح شود صحه گذاشته‌اند، ولی نمیشود!!؟؟؟
حسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۲:۰۲
30000 میلیارد تومن !!!!!!!!!!!!!!!!!
علی
ROMANIA
دوشنبه ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۵
جالب اینجاست اینهمه دزدی تو این مملکت اتفاق میوفته,ما نشنیدیم یک دست یکنفر دزد رو قطع کنن,تادرس عبرتی باشه برای سایرین.
امیر ع
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۸
ن تبلیعات پر هیاهو کار کارکنان دولت در صدا و سیما و روزنامه های خراسان و قدس در مشهد و معونین رییس جمهور قبل و نمایندگان فعلی مجلس بخصوص رییس کمیسیون اصل 90 که فرمودند پروزه پدیده ملی میباشد!!! و شهردا شاندیز که تمام قد از مجوزهای داده شده ی دولت حمایت کردند ،انجام شده است و مردم هم طبق فرمایشات و مجوزهای آقایان دولت و مجلس و صدا و سیما و روزنامه های معتبر کشور به این پروژه ورود کرده اند و مال و زندگی خود را به خطر انداختند و فقط به فقط باید تمام مسءولان و مقصرین را در دادگاهی علنی ،محاکمه کنند ،که چرا مردم را بیچاره کرده و تشویق به سرمایه گذاری در پدیده شاندیز کرده اند و دولت هم باید پول مردم در موسسه میزان و پدیده شاندیز را برگرداند ،چون در این ماجراها کلاه ملت را برداشته اند و مردم هیچ تقصیری ندارند!!! حتی موسسه میزان که وام به پدیده داده است ،طبق تبلیعات سنگین تلویزیون و پشتیبانی دولت قبل !!! که دولتی انقلابی لقب داشته!! و نمایندگان مجلس و مجوزهای شهرداری شهر شاندیز که نماینده تام الاختیار دولت میباشد به پدیده شاندیز وام داده و موجب زمین خوردن خود و حدود 930 هزار نفر که با خانواده حدود 3 الی 4 میلیون نفر میشوند ،شده است ،که باز هم برمیگرده به طرفداری مدیران ارشد کشور و نمایندگان مجلس و صدا و سیما@@@@@@@@
ناهید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
جمعه ۱۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۱
جای شهدا خالی!! اگر میبودن ،آیا میگذاشتند اینهمه از بیت المال سوءاستفاده شود و هر کس پارتی قوی تری داشته باشد !! چنگال خود را از بیت المال پر تر خواهد کرد!! ظاهرا حرفهای اول انقلاب را یادشان رفته و دنیا طلب شده اند ،عده ی بسیاری و از معاد یادشون رفته!! در خراسان با آرم قوه قضاییه و کارمندان و قضات بازنشسته موسسه میزان چه سوءاستفاده هایی از مردم عادی که نکردند و امروز مدیران مسءول کشور میگن ،نباید اعتماد میکردین!! با شرکت پدیده هم مردم رو گرفتار کردند و مدیران دولت قبل و نمایندگان فعلی مجلس و استانداران و شهرداری شاندیز که نماینده دولت بوده و هست توسط صدا و سیما مردم رو در این پروژه درگیر و تشویق به سهام خریدن کردند و حالا باز همگی پا پس کشیدن و میگن نباید سرمایه گذاری میکردین!!! نمیدونم زورشون به داعش و آمریکا نمیرسه !! از شیعیان علی علیه السلام دارند انتقام میگیرند !! ما اینبار به مدیران درجه یک کشور خودمان باختیم و اعتماد اجتماعی هم توسط همین مسءولان که اسم بردم از بین رفت........ به نظر من شرکت بیاد بگه کسانی که حاضرند درصدی از تعهدنامه ها برای شرکت کم کنند و یا به عبارتی تخفیف بدهند تا شرکت بتواند از پس تعهدنامه ها بر بیاد و مردم هم به پولشان برسند و یا با تعهدنامه داران جلسه بزاره و در یک تعامل 2طرفه ،شرکت مقداری نقد و مقداری مثلا 10 ماهه پول تعهدنامه ها را پرداخت کند ، اگر موافقت کرد که سهامداران با شرکت راه میان و اگر هم موافقت نکنن ،بدونید که شرکت سهامداران را برای فشار به دادگستری با خود همراه میخواهد،در هر صورت شرکت که میگفت سهام را 40 روزه پول میدم و همین امر هم باعث تمایل مردم به خرید سهام شده ،باید به تعهدات خودش عمل کند و تعهدنامهدار و سهامدار که نمیدونه پشت پرده از 5 سال قبل تا هم اکنون چه خبر بوده و هست و نباید مانند سهامداران اولیه و بزرگ تا پای جان به شرکت متعهد بمونن!!! چون بعضیها سهام را برای مثلا یک دوره کوتاه خریدن و نباید از مردم عادی توقع موندن تا پایان کار رو داشت ،آخه هر کسی یک مقدار سرمایه و تحمل داره و همه با هم برابر نیستند و باید شرکت اگر سرمایه گذار بزرگی پیدا نکرد وارد مداکره با بدهکاران خود شود و نه اینکه بگوید پولتان زیر پایتان میباشد!!! که این حرف روز 11تیرماه امسال ،یک کمی مشکوک میزنه!! شرکت قیمت پایینی اعلام کنه تا سرمایه گذار وارد بشه و از تعهدنامه دارها هم بخواد که باهاش هم راه بیان و هم تخفیفی به شرکت بدهند تا کارا در همین مرحله که خرابتر نشده راه بیوفته و شرکت هم دنبال منافع نجومی برای آینده هییت مدیره نباشد!! چون خواب بدی برای پدیده دیدن و خیلی زود باید حاج محسن بیدار بشه و باور کنه اینا زندان هم میبرند و با هیچ کس شوخی ندارند و دنبال همچین روزی میگردند تا با شکایت و حمایت سهامداران با کمترین هزینه اجتماعی و سیاسی کارشان را به سرانجام برسانند و پروژه را تعطیل کنند....شاید حاج محسن با پول نقد بتواند همین الان و در این روزها که به شهریور نرسیده با تعهدنامه داران که حرف و قیمت خود پهلوان بوده و به قیمت سهام شرکتش پافشاری هم میکرده!! به مبالغ تخفیف چشمگیری از طرف تعهدنامه داران برسد،خیلیها حاضرند تخفیف خوبی به شرکت بدهند!!!!!