بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۴
کد خبر : ۱۶۸۸۶۱
 چند روز قبل یک مرد سیاهپوست ۴۳ ساله در کارولینای شمالی بر اثر تیراندازی یک مامور پلیس کشته شد. گرچه پلیس اعلام کرد که فرد کشته شده مسلح بوده است و یک تهدید فوری برای نیروهای پلیس محسوب می شده اما بستگان او گفته اند که او اسلحه ای نداشته و فقط یک کتاب همراه خود داشته است.

معترضان به تبعیض نژاد پس از این واقعه به خیابان ها ریختند و دست به شورش زدند؛ معترضان مسیر حرکت خودروها را بند آوردند و نیروهای پلیس برای متفرق کردن آنها از گاز اشک آور استفاده کردند. پلیس می گوید تا کنون 50 نفر از معترضان را بازداشت کرده است.

این اتفاق در حالی رخ می دهد که 59 سال قبل یعنی در سپتامبر 1957 نیز مساله تبعیض نژاد در این شهر جنجال به پا کرد. در آن روز به دنبال رای دیوان عالی آمریکا، برای اولین بار در ایالت به دانش‌آموزان سیاه‌پوست اجازه داده شد تا در مدارس سفیدپوستان ثبت نام کنند. 

به همین خاطر یک خانواده سیاه پوست تصمیم گرفتند برای فرستادن فرزندشان به مدرسه پیش قدم شوند؛ خانواده "دوروتی کانتس" دختر 15 ساله سیاه پوست اهل شارلوت پس از ثبت نام او در مدرسه "هری هاردینگ" در نخستین روز سال تحصیلی او را روانه مدرسه کردند؛ اقدامی که چندان خالی از حاشیه نبود؛ در نخستین روز مدرسه دوروتی و پدرش با آزار و توهین دانش آموزان که گفته می شد با تحریک و تایید مدیر مدرسه بوده مواجه شدند و در میان جمعیتی که به آنها اهانت می کردند به سمت مدرسه رفتند. 

سفید پوستان نژاد پرست در آن روز به سوی دوروتی و پدرش سنگ پرتاب کردند و روی او و در ظرف غذایش آب دهان انداختند و حتی سعی کردند او را از مدرسه بیرون بیاندازند. این رفتارها تا جایی ادامه پیدا کرد که نژادپرستان با خانه آنها نیز تماس گرفتند و دوروتی و خانواده اش را تهدید به مرگ کردند. این جنجال ها تا 4 روز ادامه داشت تا اینکه خانواده دوروتی اعلام کردند برای حفظ سلامت خود و فرزندشان از فرستادن او به مدرسه صرف نظر کرده‌اند. آنها چندی بعد از کارولینای شمالی به فیلادلفیا مهاجرت کردند و دوروتی تحصیلاتش را در یک مدرسه مشترک سیاه پوست و سفید پوست به پایان رساند. او سال ها بعد و برای ادامه تخصیل در مقطع دانشگاه به زادگاهش بازگشت و موفق شد تحصیلاتش را در دانشگاه "اسمیت" به پایان برساند و همانجا هم به عنوان معلم مشغول به کار شود.

"داگلاس مارتین" عکاس اسوشیتدپرس که روز 4 سپتامبر همراه دوروتی از خانه تا مدرسه بود یکی از شاهدان این رفتار نژادپرستانه بود که با عکاسی از لحظاتی که دوروتی در خیابان مورد اهانت قرار می‌گرفت موفق شد یکی از عکس های جاودانه تاریخ مبارزه با نژاد پرستی را به ثبت برساند. انتشار عکس های مارتین بازتاب گسترده ای پیدا کرد و توجه افکار عمومی در سراسر امریکا و جهان را به خود جلب کرد. این عکس که هنوز یکی از تاثیرگذار ترین تصاویر تاریخ امریکا به شمار می رود موفق شد همان سال جایزه ورلدپرس‌فوتو را برای مارتین به ارمغان بیاورد.

تصاویر/ دختری که در روز اول مدرسه مورد اهانت قرا گرفت

اهانت به "دوروتی" در مسیر خانه تا مدرسه. 4 سپتامبر 1957

تصاویر/ دختری که در روز اول مدرسه مورد اهانت قرا گرفت

بیش از 100 نژادپرست دوروتی را در مسیر خانه تا مدرسه دنبال می کنند و در مقابل دوربین عکاس به او اهانت می کنند. 4 سپتامبر 1957

تصاویر/ دختری که در روز اول مدرسه تحقیر شد

دوروتی بی اعتنا به توهین نژادپرستان به سمت مدرسه حرکت می کند. 4 سپتامبر 1957

تصاویر/ دختری که در روز اول مدرسه تحقیر شد

اهانت همکلاسی های سفید پوست به دوروتی در مدرسه

تصاویر/ دختری که در روز اول مدرسه تحقیر شد

اهانت همکلاسی های دوروتی به او در مدرسه

تصاویر/ دختری که در روز اول مدرسه مورد اهانت قرا گرفت

دوروتی در حال مصاحبه با یک خبرنگار پس از انتشار اخبار و تصاویر اهانت به او در مسیر مدرسه. 15 سپتامبر 1957

تصاویر/ دختری که در روز اول مدرسه مورد اهانت قرا گرفت

دوروتی و پدرش در خانه و پس از اعلام انصراف از تحصیل در مدرسه سفیدپوستان. 12 سپتامبر 1957

تصاویر/ دختری که در روز اول مدرسه مورد اهانت قرا گرفت

عکس مشهور "داگلاس مارتین" که جایزه "ورلدپرس فوتو"را برای وی به همراه داشت.
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
علی اکبر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶
چه فرهنگ وتمدنی پشت تاریخ این نو کیسه های اروپایی هست . من به حکومت ها کار نداشتم ونخواهم داشت . ولی برای تاریخ وفرهنگ ایرانی مردم دنیا باید روز ها سر پا به ایستن .
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۴
مردم ایران نیز نژاد پرست هستند آب ندیده اند وگرنه شنا گر ماهری هستند چنان که میبینیم همین چند وقت اخیر وزارت بهداشت اعلام کرد مخالف پیوند عضو ایرانیان به افغانی ها هست! شاید اگر ایران به پیشرفت های غرب میرسید الان مانند هیتلر قصد نابود کردن نژاد های غیر ایرانی را داشت اما الحق خدا خوب مردم ایران را می شناخت!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۱
دید ما ایرانیها نسبت به افغان ها کمتر از نژاد پرستی نیست.
ناشناس
سه‌شنبه ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۹
اتفاقا افغانی ها دارن شاهانه زندگی میکنن توایران کسی کاری به کارشون نداره..کلی هم بهشون کمک میکنن/نه مالیات میدن نه ....عوارض
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱
چه جالب اونیکه برای دختر شاخ گذاشته سیاه پوسته ،عکس آخری نگاه کنید
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۱۵
الان در آمريكا يك سياه پوست رئيس جمهور است. آيا در كشور ما امكان دارد يك سني، كرد، عرب و يا يك تركمن كه سفيد پوست هم هستند، رئيس جمهور بشود؟
ناشناس
سه‌شنبه ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۱
سنی ها که هنوز برادری شونو اثبات نکردن؟!
اوباما کرده