بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۲
کد خبر : ۱۶۸۸۹۹
برخلاف ضوابط قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو، هیچ یک از شرکت‌های خودروساز و واردکننده در صورت معیوب بودن خودروی عرضه شده از سوی خود نسبت به تعویض آن اقدام نمی‌کنند.

به گزارش انتخاب، اصلاحیه آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو چندی پیش به تصویب هیات دولت رسیده و از سوی معاون اول رییس‌جمهوری به وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروسازان و واردکنندگان خودرو ابلاغ شد.

در این قانون شاخص‌ها و الزاماتی برای رعایت حقوق مصرف‌کنندگان خودروهای داخلی و خارجی تدوین شده و وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز ماموریت یافته بر حسن اجرای این قانون از سوی خودروسازان و واردکنندگان خودرو نظارت کند.

با این حال ارزیابی صورت گرفته در این زمینه نشان می‌دهد که برخی از الزامات و استانداردهای تعیین شده در قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو در حوزه خدمات پس از فروش از سوی شرکت‌های خدمات پس از فروش خودروسازان و واردکنندگان خودرو رعایت نمی‌شود.

طبق گزارش شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، عملکرد هیچ یک از شرکت‌های خدمات پس از فروش خودرو در ایران انطباق کامل با قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو نداشته و عمده‌ترین تخلفات در این حوزه "عدم پرداخت خسارت خواب خودرو" و "عدم تعویض خودرو در صورت تکرار عیب" است.

این در حالی است که براساس آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو، شرکت‌های خودروساز و واردکننده خودرو موظفند در صورتی‌که خودروی عرضه شده از سوی آنها معیوب شده و با وجود چندین بار مراجعه به نمایندگی خدمات پس از فروش عیب آن برطرف نشود، خودروی جایگزین در اختیار مالک خودرو قرار دهند.

صراحت قانون درباره ضرورت تعویض خودروی معیوب از سوی خودروسازان و واردکنندگان خودرو در حالی است که طبق ارزیابی صورت گرفته هم‌اکنون هیچ یک از خودروسازان و واردکنندگان خودرو در ایران این قانون را اجرا نمی‌کنند.
 
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
آستیا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۴
خب به نظر شما وقتی قانون را اجرا نمیکنند بایستی چیکار کرد؟! باید بهشون التماس کرد؟ یا اینکه باید جریمه شان کرد؟ چرا وقتی پای مردم عادی برای زیر پا گذاشتن کوچکترین قوانین در میان است بدون اغماض آنها را جریمه میکنند اما وقتی پای شرکتهای دولتی یا نهادهای شبه دولتی در میان است مثل مسئله حقوقهای نجومی مدیران آن را ماستمالی میکنند و فقط وقتی صدای تخلف همه جا پیچید فقط به گفتن بدیهیات بدون هیچگونه جریمه و مجازات بسنده میکنند؟!!! این هم از عجایب کار این دولت تدبیر و امید! دولت قبلی هم که کلا در مورد این مسائل خودش را به کر و کوری میزد. پس مردم باید احقاق حقوقشان بایستی به چه چیزی امیدوار و متکی باشند؟!!
معلم
يکشنبه ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۷
احسنت و افرین .