بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۲
رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت:از آنجا که مکانیزم توزیع کالا در کشور علمی نیست قیمت کالاهای اساسی، علیرغم کاهش نسبی قیمت ارز کم نشد. دولت باید مکانیزم درستی برای توزیع این کالاها راه‌اندازی کند و از طریق کوپن، کارت و... این کالاها را در اختیار مردم قرار دهد.
کد خبر : ۱۸۷۸۰۹

به گزارش بورس نیوز، عزیز اکبریان با اشاره به ضرورت به کارگیری راهکارهای درست و علمی برای توزیع کالاهای اساسی، گفت: از آنجا که مکانیزم توزیع کالا در کشور علمی نیست قیمت کالاهای اساسی، علیرغم کاهش نسبی قیمت ارز کم نشد. دولت باید مکانیزم درستی برای توزیع این کالاها راه‌اندازی کند و از طریق کوپن، کارت و... این کالاها را در اختیار مردم قرار دهد.

نماینده مردم کرج در خانه ملت افزود: درحال حاضر بدون در نظر گرفتن ساز و کار روشن و درست، کالاها در بازار توزیع می‌شود به همین دلیل میزان خرید و فروش کالاهای اساسی توسط هر فرد مشخص نیست.

وی بیان کرد: براساس اطلاعات رسیده، در برخی موارد کالاهای اساسی که با ارز دولتی ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد کشور شده به دلیل ارزان‌قیمت بودن، قاچاق می‌شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به نقش سازمان حمایت از مصرف‌کننده در توزیع درست کالاهای اساسی، خاطرنشان کرد: مادامی که مکانیزمی برای توزیع کالاها وجود نداشته باشد سازمان حمایت نمی‌تواند نقش خود را به درستی در این زمینه ایفا کند.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: برنج با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی وارد شده اما در بازار بر اساس دلار به نرخ آزاد به فروش می‌رسد از سوی دیگر کالاهای وارداتی با ارز دولتی به دلیل ارزان بودن فرصت را برای سوءاستفاده دلالان و قاچاق آنها به کشورهای همسایه فراهم می‌کند؛ همانند آنچه برای بنزین رخ می‌دهد.

وی گفت: در صورتی که مکانیزم درستی برای توزیع کالاهای اساسی وجود نداشته باشد نه تنها این کالاها به دست مصرف‌کننده واقعی نمی‌رسد بلکه افراد سودجو خیلی بیشتر از نیاز خود خریداری می‌کنند؛ پس از نهادینه کردن مکانیزم درست توزیع می‌توان از طریق نظارت از سوءاستفاده افراد جلوگیری کرد.

اکبریان گفت: در حال حاضر اگر فردی به جای خرید ۵۰ کیلو برنج موردنیاز خانواده خود، 5 تن برنج خریداری کند نمی‌توان با او برخوردی کرد چراکه راه‌های سوءاستفاده دلالان قابل شناسایی و ردیابی نیست.

کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در حال حاضر هیچ سازوکاری برای داد و ستد و توزیع کالا در نظر گرفته نشده است و در شرایطی که چارچوب و ساختار مشخصی برای توزیع کالاهای اساسی وجود ندارد سوداگران جولان می‌دهند. کالاهای اساسی که با یک کامیون وارد انبار می‌شود با کامیون بعدی به کشورهای همسایه قاچاق خواهد شد؛ برای جلوگیری از چنین اتفاق‌هایی دولت باید به دنبال پیاده‌سازی مکانیزم درست توزیع کالاهای اساسی باشد تا این کالاها به دست مصرف‌کننده واقعی برسد.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی:

کشت برنج در استان‌های کم‌آب کار غیرکارشناسی و غیر علمی

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس:

افزایش قیمت برنج به جیب کشاورز نمی رود

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس مطرح کرد:

کاهش قیمت دلار از 19هزارتومان به 10 هزارتومان

ارسال نظر