بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۵
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: بورس یکی از پایگاههای تامین مالی کشور محسوب می‌شود.
کد خبر : ۱۸۸۱۳۳

به گزارش بورس نیوز، در هفته گذسته وزیر امور اقتصاد و دارایی به شفاف سازی اموال مازاد بانک‌‌های کشور اشاره کرد و گفت: اموال تملیکی­ بانک‌‌ها از ۷۰ هزار میلیارد الی ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود البته این ارقام مربوط به آبان ماه امسال بوده که با بروز رسانی آن حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان محتمل تر است.

فرهاد دژپسند افزود:برای فروش و واگذاری این اموال از پتانسیل بورس اوراق بهادار و بورس کالا به صورت فروش بلوکی اقدام می‌کنیم و­ امیدواریم که از طریق این عرضه، ۸۰­ الی ۱۰۰ درصد اموال بانک‌‌ها واگذار شود.

وی تصریح کرد: بورس یکی از پایگاههای تامین مالی کشور محسوب می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معتقد است که یکی از اتفاق‌‌های مثبت اقتصادی پس از انقلاب اسلامی، عزم ملی برای راه‌اندازی بازاری متشکل به نام بورس کالای ایران بود؛ چراکه سازوکار این بورس باعث واقعی شدن قیمت کالاها، تزریق سود به تولید و شفافیت اقتصادی شد و در پی این اقدام، توسعه صنعت فولاد و پتروشیمی پس از انقلاب اسلامی سرعت گرفت.

غلامرضا مصباحی مقدم عنوان کرد: بورس کالا با وجود فراز و نشیب‌‌های اقتصاد کشور طی سال‌‌های اخیر، بستری شفاف و رقابتی را برای حضور تولیدکنندگان و مصرف کنندگان فراهم کرده و در واقع به واسطه این بستر معاملاتی شاهد کشف واقعی قیمت‌‌ها براساس مکانیسم عرضه و تقاضا هستیم.

وی عرضه محصولات فولادی و پتروشیمی به بورس کالا را باعث نظام‌مند شدن معاملات این کالاها دانست و افزود: با خریدوفروش این محصولات در بستر بورس کالا، منفذهای دست‌کاری در بازار و نوسان بی‌دلیل قیمت‌ها از بین رفت و شاهد توسعه صنایع و کارخانه‌‌های تولیدی در بخش‌‌های مختلف بوده ایم.

مدیرعامل بورس کالای ایران از راه‌اندازی معاملات قراردادهای اختیار معامله زعفران تا پایان سال جاری خبر داد.

حامد سلطانی نژاد عنوان کرد: با توجه به استقبال گسترده فعالان بازار از راه‌اندازی معاملات آتی و گواهی سپرده زعفران و تاثیر مثبت آن بر شفاف شدن قیمت زعفران و حذف واسطه‌ها، بورس کالای ایران بر آن شد تا معاملات قراردادهای اختیار معامله زعفران را نیز تا پایان سال جاری راه‌اندازی کند.

وی با بیان اینکه ورود ابزارهای معاملاتی جدید باعث کاهش هزینه مبادلات، رشد شفافیت و افزایش سطح مبادلات می‌شود، گفت: راه‌اندازی قراردادهای آتی زعفران در سال جاری منجر به ارتقای ساختارهای سنتی بازار به ساختارهای مدرن و توسعه بازارهای داخلی زعفران شد. از این رو با توجه به استقبال گسترده فعالان بازار از معاملات آتی و گواهی سپرده زعفران، معاملات قراردادهای اختیار معامله زعفران نیز تا پایان سال جاری راه‌اندازی می‌شود.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات و نخستین رییس سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است که اگر در سال‌‌های گذشته طرح‌‌های توسعه ای در صنعت پتروشیمی شکل گرفت، حجم صادرات بالا رفت و امروز این صنعت در شرایط تحریم از بازیگران اصلی اقتصاد ماست، مرهون پذیرش محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران و واقعی شدن قیمت‌‌ها در سال ۱۳۸۶ است.

علی صالح آبادیادامه داد: بورس کالا به موجب قوانین توسعه ای در کشور برای ایجاد شفافیت در بازارهای کالایی و کشف قیمت مناسب و آزادسازی قیمت محصولات صنعتی و ایجاد رقابت در این صنایع شکل گرفت.

وی گفت: اجرای طرح‌‌های توسعه ای در صنعت پتروشیمی، بالا رفتن حجم صادرات و تبدیل پتروشیمی به یکی از بازیگران اصلی اقتصاد در شرایط تحریم، مرهون پذیرش محصولات پتروشیمی در بورس کالای ایران و واقعی شدن قیمت‌‌ها در سال ۱۳۸۶ است.

حمیدرضا فولادگر معتقد است که با تجربیات به دست آمده در این سال‌‌ها، باید همواره اصول و قواعد اقتصادی را برای تنظیم اقتصاد رعایت کنیم به طوریکه برای توسعه، راهی جز رفتن به سمت مکانیسم عرضه و تقاضا و ایجاد رقابت در اقتصاد نداریم.

رییس کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل۴۴ مجلسعنوان کرد: مکانیسم بورس کالا به شفاف سازی و جذب سرمایه به سمت تولید کمک می‌کند، از این رو در جریان عرضه و معامله محصولات مختلف در این بورس نباید محدودیت ایجاد کنیم و به طوریکه عرضه مواد در این بورس به افزایش رقابت‌پذیری بازارها کمک می‌کند.

وی تاکید کرد: کنترل دستوری بازار مورد حمایت نیست و ورود دولت در مواقع خاص نیز باید حداقلی باشد به این ترتیب هیچ گاه روند قیمت‌گذاری و کنترل دستوری بازار برای عموم کالاها رخ نمی‌دهد چراکه دولتی شدن بازارها، نتیجه مثبتی برای اقتصاد به همراه نخواهد داشت.

مدیرعامل کارگزاری خبرگان سهام معتقد است تقویت بازارهای رسمی در کشور به افزایش شفافیت و سالم سازی اقتصاد منجر می‌شود؛ از این رو افزایش سهم معاملات کامودیتی‌‌ها در بورس کالای ایران به منظور رشد شفافیت اقتصادی ضروری است.

محمد کفاش پنجه‌شاهی گفت:بورس کالا می‌تواند علاوه بر کشف بهترین قیمت ممکن در عرضه‌‌ها، مبنای قیمت‌گذاری یکسان آن محصول در سراسر کشور باشد و قیمت‌گذاری‌‌های کاذب را از بین ببرد.

وییادآور شد: ثبات در تصمیم گیری‌‌های کلان اقتصاد می‌تواند بازاری همچون بورس کالا را در مسیر افزایش سهم معاملات کالایی در کشور و چه بسا در جهان قرار دهد؛ چرا که کشور ما به لحاظ عرضه بسیاری از کامودیتی‌‌ها سرآمد است و می‌توان به ایجاد یک بورس کالای قوی در منطقه و جهان اندیشید.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بورس کالا در اقتصاد به عنوان یک بستر شفاف برای کشف واقعی قیمت کالاها، ثمرات زیادی را برای صنایع کشور به خصوص در حوزه فلزات و پتروشیمی داشته است به طوریکه شفافیت آماری فعلی و حضور بخش خصوصی در سرمایه گذاری‌‌ها از جمله دستاوردهای بورس کالا برای اقتصاد بوده است.

احمد انارکی محمدی با بیان اینکه در سال‌‌های گذشته شاهد روند قیمت‌گذاری برای کالاها و نبود شفافیت در روند دادوستدها بودیم، عنوان کرد: به واسطه راه‌اندازی بورس فلزات در سال ۱۳۸۲ و در ادامه بورس کالای ایران در سال ۱۳۸۶، قیمت کالاها در بستری عادلانه کشف شد و امروز آمارهای شفافی از میزان تقاضا، عرضه، معامله، قیمت‌‌ها و موارد دیگر موجود است.

وی با تاکید بر اینکه بدون شک اعتماد به مکانیسم بورس کالا یکی از اصلاحات اقتصادی سال‌‌های اخیر بوده است، گفت:امروز به واسطه وجود بورس کالا، عمده محصولات در بستری قابل رصد معامله می‌شوند که این شفافیت آماری برای اقتصادمان بسیار ارزشمند است.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز مطرح کرد: 

فروش بلوکی اموال دولت در جهت رفع کسری بودجه 

مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری پتروشیمی ایرانیان گفت:

طرح توسعه پتروشیمی ایلام در مدار بهره برداری

مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران:

هدف بانک توسعه صادرات خدمت به تولید است

ارسال نظر