بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۹
کد خبر : ۱۶۴۳۵۳
پدر پول نداشت قسط ماهانه شهریه مدرسه غیرانتفاعی را پرداخت کند، مدیر عصبانی شد و در جشن روز آخر مدرسه به دانش‌آموز کلاس سوم مدرسه‌اش نه جایزه داد، نه تشویقش کرد.

به گزارش شهروند، این خلاصه داستانی است که حالا دو روز است پدر خانواده، آقای «الف» را به‌قدری ناراحت کرده که حتی وقتی می‌خواهد از آن‌ور خط تلفن تعریفش کند، صدایش سخت درمی‌آید؛ صدایی پر از نگرانی و تاسف برای آنچه چندماهی است دخترش را ناراحت و گوشه‌گیر کرده است. ماجرا برمی‌گردد به دو روز پیش؛ وقتی مسئولان مدرسه غیرانتفاعی «فدک» در منطقه چیتگر تهران، برای دانش‌آموزان این مدرسه جشن پایان‌ سال گرفتند و وقتی نوبت به جایزه دادن به دانش‌آموزان رسید، به دختر آقای «الف» که کلاس سوم دبستان است و او نمی‌خواهد نامش در گزارش بیاید، هیچ جایزه‌ای نرسید؛ البته مسئولان مدرسه نخواستند که جایزه‌ای به او برسد و او با چشمانی منتظر، به دستان همکلاسی‌هایش نگاه کرد که دستانشان از جایزه پر بود و صورت‌هایشان از خنده.

آقای «الف» حالا می‌گوید که این نخستین‌بار نیست که مسئولان دبستان دخترش چنین رفتاری که به گفته او «تبعیض‌آمیز» است، با دختر او می‌کنند: «ما شهریه‌ای که باید برای درس خواندن دخترم در این مدرسه بپردازیم، قسطی پرداخت می‌کنیم؛ هر ماه ٢٥٠‌هزار تومان. الان دو ماه است که متاسفانه نتوانسته‌ام به‌دلیل وضع بد مالی، آن را پرداخت کنم و همین موضوع باعث شده که رفتار تبعیض‌آمیزی با دخترم در این مدرسه داشته باشند. این نخستین‌بار هم نیست به خاطر این موضوع، بچه من را از خیلی چیزها محروم کرده‌اند. مثلا زمستان‌ سال گذشته بود که او را به همین دلیل از نمایش مدرسه حذف کردند. یا یک‌بار در زمستان پارسال، مدیر مدرسه زنگ زد و گفت یک نفر را بفرستید بچه را ببرد، چون او را فرستاده‌ام حیاط که آنجا بایستد.»  

او می‌گوید: «معمولا به دلیل شرایط مالی و حقوقی من و همسرم که هردو کارمندیم، با تأخیر می‌توانیم قسط شهریه را پرداخت کنیم و معمولا در زمان این تاخیر، با دختر ما رفتار تبعیض‌آمیزی می‌شود؛ نمونه‌اش هم همین دیروز که برای جشن پایان ‌سال به مدرسه رفته بودیم. من آنجا بودم و به چشم دیدم که به همه هدیه دادند، غیر از او. حتی وقتی اسم بچه‌ها را می‌خواندند و تشویق می‌کردند، اسم دختر من را نخواندند و تشویق نشد، حتی کارنامه‌اش را هم به ما ندادند. مدرسه فدک در تهران چند شعبه دارد و برای من عجیب است که چنین اتفاقی می‌افتد.» و بغض، سخت اجازه می‌دهد برای ادامه دادن: «حالا ندادن کارنامه یا جایزه برای ما آن‌قدر مهم نیست، برای من این تبعیض مهم است. به نظر من این موضوع، غیرقابل چشم‌پوشی است. به نظرم این یک نشانه است، نشانه‌ای از یک اتفاق اخلاقی بزرگ که در این کشور افتاده و متاسفانه خبر از اتفاق‌های بزرگتر می‌دهد وگرنه شاید کل این ماجرا در نگاه اول آن‌قدر مهم به نظر نرسد.»  

او از وضع روحی دخترش در این روزها می‌گوید: «او آن روز خیلی ناراحت بود البته معمولا شرایط را خیلی بازگو نمی‌کند ولی ما از رفتارش متوجه می‌شویم که ناراحت است. شما اگر به عکسی که همان لحظه از او گرفتم، نگاه کنید، خودش همه چیز را می‌گوید. من آن روز آن‌قدر از این موضوع ناراحت شدم که در این‌باره با آنها صحبت نکردم تا آخر هم در مراسم نماندیم و تقریبا ٢٠ دقیقه مانده بود به تمام شدن، آنجا را ترک کردیم. اما به هرحال این نوع رفتارها سابقه دارد. قبل از این چندبار  تلفنی با مدیر مدرسه صحبت کردم و آنها می‌گویند باید پول را بدهی. من گفتم در شأن آموزش‌وپرورش نیست، این کار را نکنید، بالاخره ما این بدهی را پرداخت می‌کنیم و درواقع هر موقع هم پرداخت کنیم، پول قابل برگشت است ولی این رفتارها قابل برگشت نیست، نمی‌شود عواقب سوء آن را جبران کرد. وقتی ما بدهی داریم مخصوصا به جایی که بعدا دوباره مراجعه کنیم، قابل پرداخت است ولی این نوع رفتارها تأثیر بد و غیرقابل برگشتی روی بچه‌ها می‌گذارد.»  

حالا دیگر مدت‌هاست که تقریبا ماهی نیست که خبری از تنبیه جسمی دانش‌آموزان در مدارس مناطق مختلف ایران به گوش نرسد؛ موضوعی که مسئولان آموزش‌وپرورش می‌گویند آن را جدی پیگیری می‌کنند و تلاششان را می‌کنند که کمتر شود، اما این‌طور که به نظر می‌رسد حالا دیگر باید تنبیه‌های روحی و تبعیض‌آمیز را هم به فهرست دیگر تنبیه‌ها اضافه کرد؛ اینها همه درحالی است که در آیین‌نامه انضباطی مدرسه و شرایط تنبیه و تشویق، آمده است که هرنوع تنبیه این‌چنین ممنوع است؛ مثلا در ماده ٧٧ این آیین‌نامه آمده است: «اعمال هرگونه تنبیه دیگر از قبیل اهانت، تنبیه بدنی و تعیین تکالیف درسی جهت تنبیه ممنوع است و در اِعمال تنبیهات نباید بین دانش‌آموزان تبعیض و استثنایی قایل شد.»
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
رحیم
ROMANIA
چهارشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۵
این مقصر مدرسه یا مدیر مدرسه نیست این تبیض را باید در جای دیگر جستجو کرد چرا باید وضع آموزش و بهداشت و.......... به این صورت باشد
سیاووش
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۷
تعداد نسبتا زیادی از مردم پول ندارند شکم بچه هاشون رو سیر کنن؛ در برخی مناطق مدرسه ها کپری هستند و بچه های مردم توی سرما و گرما باید برای یادگیری سواد زجر بکشن؛ توی شین آباد دخترای معصوم توی آتیش سوختن و... حالا این جماعت پولدار بچه هاشونو می فرستن مدرسه غیر انتفاعی و بعد نگرانن که چند روزیه دخترش گوشه گیر شده. امان از اختلاف طبقاتی.
بانوی ایرانی
-
چهارشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶
در این موارد بزرگان مملکت کلا سکوت می کنند گویی اصلا مهم نیست ولی اگر فائزه خدایی نا خواسته به دیدار اشنایی رفت روزنامه ای خواند دوچرخه سوار شد سیستم کل کائنات بهم می ریزد صدای همه در می اید . چرا سکوت کردید? 12 سال رایگان درس خواندم در مقاطع مختلف مثل روزنامه نگاری ,مقاله نویسی ,حفظ وقرائت قران جایزه گرفتم ,امروز که قرار بود زندگی مردم بهتر شود . برای دیر کرد شهریه تحصیلات رایگان دانش اموز خوار می شود . پدر سر افکنده فرزند ,فقط می توان گفت متاسفم ,برای نسل خودم .
فرزاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۶
واقعا برای مملکت و بعضی از مردم کشورم متأسفم. در قانون اساسی آماده است که دولت موظف است تحصیلات تا سطح متوسطه را رایگان در اختیار مردم قرارد دهد و تحصیلات تا سطح عالی (دانشگاه) تا آنجایی که در توانش است به صورت رایگان در اختیار مردم قرار دهد. اما حالا میبینیم که مدیران آموزش و پرورش با از مدارس غیر انتفاعی استقبال و حمایت می کنند. چرا که مدیران این مدارس به نوعی آنها را حمایت مالی می کنند. ولی مدیران مدارس غیر انتفاعی شهریه های میلیونی از والدین دانش آموزان می گیرند. الان شهریه مدارس غیرانتفاعی از دانشگاه آزاد هم بیشتر است. شهریه هایی که از 2 یا 3 میلیون شروع میشه و تا 20 میلیون هم میرسد . آخر مگر این مدارس چه میکنند که این همه پول باید بگیرند، تازه اینها از آموزش و پرورش نیز سرانه می گیرند. به نظر بنده وجود این مدارس غیر انتفاعی کاملا غیر قانونی و بر خلاف قانون اساسی کشور است.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۸
اين پدر اگه توانایی پرداخت قسط شهریه مدرسه غیرانتفاعی دخترش رو نداره مجبور نیست که حتما بچه اش بره غیر انتفاعی مثل بقیه مردم از مدارس دولتی استفاده کنه.چون اون مدرسه هم با همین شهریه ها اداره می شه .متاسفانه الان جیب خالی پز عالی مد شده بعد دو قورت ونیمشون هم باقیه که مدرسه فلان کرد بهمان کرد.والبته بیچاره اون دختر بچه است که قربانی این نگاههای بورژوانه والدین و رفتار های سود جویانه مدیران مدارس و آموزش و پرورش می شه و باید متحمل تحقیرهایی که نقشی خودش در آن نداره بشه.
ناشناس
پنجشنبه ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۳
تایید می شود مثل هزاران نفر دیگر اگر نداری در مدارس دولتی ثبت نام کن
ناشناس
پنجشنبه ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸
دخترک در ابتدا قربانی بی خردی والدین خودشه و سپس متولیان اموزش و پرورش .
جمال
سه‌شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰
جدا باور دارید که سطح آموزشی و حتی اخلاقی مدارس دولتی و انتفاعی ها تفاوتی ندارد؟! حتی دانش آموزانی که در مدارس انتفاعی پذیرش می شوند باید از یک معدلی خاصی بالاتر باشند.
خودتون را به آن راه نزنید! موضوع پز نیست.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۷
ولی محترم اموزش وپرورش جداسازی نموده که شما زجرنکشید.مدرسه ضعفا ومدرسه مرفهان اصلا چه دلیلی دارد که همه بروند مدرسه .
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۴۰
چند سالیه که مثل زمانهای قدیم که درس خواندن فقط مال ثروتمندان بود شده و فقرا در مدارس دولتی و بدون کیفیت باید باشند که پایه شان ضعیف بوده و از ادامه تحصیل باز مانند.