بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۱
کد خبر : ۱۷۴۴۰۰



لزوم تفاهم سازمان بورس با فعالان بازار سرمایه

مسعود وطن خواه : 
عصراقتصاد: در حالی که معاملات بازار سهام مسیر دو ماهه اخیر را به آرامی طی می کند و رشد تدریجی خود را حفظ کرده است، اخبار رسیده حاکی از فعال شدن ستاد بورس و پی گیری طرح ها وبرنامه های جدید است که عمدتا در حوزه سیستم های اطلاعاتی ومعاملاتی متمرکز شده است .

نقل قول واظهاراتی که از مسئولان دولت در بورس می رسد، حاکی از تصمیماتی است که به نظر می رسد سازمان بورس به دنبال کاهش هزینه های ستادی ودرآمد زایی از محل تامین اطلاعات وامار است

گرچه اتخاذ چنین تصمیماتی  جزوظایف سازمان بورس به شمار می آید ودر چارچوب گردش کارهای قانونی ورعایت سلسله مراتب مربوطه مجاز به اتخاذ تصمیمات لازم وابلاغ واجرای آنهاست اما نباید فراموش کند که این سازمان متولی بازاری است که علم واطلاعات فعالان آن بازار مهمترین فضیلت وبرجستگی آن است وبهتر است سازمان در اتخاذ واجرایی کردن تصمیماتی که به فعالان بازار برمی گردد از دیدگاه ونظرات آنان نیز مطلع باشد وقبل از هر اقدامی توجیه وایجاد تفاهم با فعالان بازار را مد نظر قرار دهد در غیر این صورت این نگرانی وجود دارد مانند اواخر سال گذشته ناچار باشند برای ایجاد محیط متفاهم سرزده به جمع سهام داران حقیقی بپیوندد.

در چهارمین روز معاملات بورس تهران در این هفته شاخص کل توانست در آستانه کانال ۸۰ هزار واحدی قرار گیرد، همچنین شاخص آزاد شناور تا رقم ۸۷ هزار و ۷۳۶ واحدی بالا رفت.

به گزارش ایسنا، روز گذشته سه‌شنبه شاخص کل بازده نقدی و قیمتی بورس اوراق بهادار تهران ۱۱۵ واحد رشد کرد و به رقم ۷۹ هزار و ۹۴۲ واحدی رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن با ۵۱ واحد صعود در تراز ۱۷ هزار و ۶۲۳ واحدی قرار گرفت.

شاخص آزاد شناور نیز پس از ۴۳ واحد رشد تراز ۸۷ هزار و ۷۳۶ واحدی را تجربه کرد و شاخص بازار دوم با بیش از ۱۰۰۰ واحد رشد به نزدیکی کانال ۱۷۸ هزار واحدی رسید اما در عین حال شاخص بازار اول بیش از ۶۲ واحد افت کرد و تا رقم ۵۵ هزار و ۳۴۵ واحدی پایین آمد.

در معاملات روز گذشته نماد شرکت ارتباطات سیار ایران بیشترین نقش را در نوسانات صعودی دماسنج بازار داشت. پس از این نماد خدمات انفورماتیک و صنایع پتروشیمی خلیج فارس بیشترین نقش را در رشد شاخص داشتند. در طرف مقابل گروه مپنا، پارس‌خودرو و فولاد خراسان بیشترین تاثیر را در افت دماسنج بازار ایفا کردند.

روز گذشته در گروه خودرو نمادهایی همچون ایران‌خودرو، ایران‌خودرو دیزل، ریخته‌گری تراکتورسازی ایران و مهندسی صنعتی روان‌فن‌آور، از جمله نمادهایی بودند که در قیمت پایانی از خود رشد نشان دادند اما در طرف مقابل سایپا دیزل، پارس‌خودرو و موتورسازان تراکتورسازی ایران، افت در قیمت پایانی را تجربه کردند.

اما در گروه استخراج کانه‌های فلزی نمادهایی همچون معادن بافق، توسعه معادن روی ایران و باما توانستند بیش از ۴ درصد رشد داشته باشند و تعدادی از نمادهای این گروه بودند که کمتر از یک درصد در قیمت پایانی افت کردند.

گروه قندی‌هایی که طی روزهای گذشته توانسته بودند رشد یک دستی را تجربه کنند روز گذشته در تعدادی از نمادها شرایط کاهشی را تجربه کردند. هر چند که نمادهایی در گروه بودند که بیش از ۴ درصد رشد کنند.

ارزش معاملات بورس تهران روز گذشته به رقم ۲۲۸ میلیارد و ۶۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسید که این رقم ناشی از دست به دست شدن یک میلیارد و ۲۵۵ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی ۷۴ هزار و ۴۱۹ نوبت داد و ستد بود.

تثبیت جایگاه آیفکس در ارتفاع 933 واحدی؛

معامله 2908 میلیارد ریال اوراق بهادار در بازارهای فرابورس ایران

نگاهی به صنایع فرابورسی نشان می‌دهد گروه‌های شیمیایی، استخراج زغالسنگ، اطلاعات و ارتباطات، حمل و نقل، فلزات اساسی و محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر در اغلب نمادها معاملاتی مثبت و رو به بالا را تجربه کردند.

معاملات فرابورس ایران روز سه‌شنبه در حالی به اتمام رسید که برای چندمین روز متوالی کماکان حجم و ارزش معاملات در ارقام بالایی قرار داشت و سبزپوشی آیفکس ادامه یافت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) و به نقل از فرابورس ایران، در معاملات روز جاری 12 اردیبهشت ماه فعالان بازار شاهد جابه‌جایی افزون بر 565 میلیون ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و 908 میلیارد ریال در بازارهای فرابورس بودند که از این میزان بازارهای اول و دوم در مجموع 434 میلیون سهم به ارزش 678 میلیارد ریال را به خود اختصاص دادند.

نماد «ذوب» روز گذشته با معامله 55.7 میلیون سهم، بیشترین حجم معامله را به نام خود ثبت کرد و نماد «اپرداز» بالاترین ارزش معاملات را به میزان 60 میلیارد ریال تجربه کرد.

نماد شرکت ذوب‌آهن اصفهان ضمن آنکه حجم معاملات بالایی را شاهد بود، اولین نماد پربازدید نیز لقب گرفت و موجب بیشترین تاثیر منفی بر آیفکس به میزان بیش از یک واحد شد.

در نهایت شاخص کل فرابورس با رشد نزدیک به یک واحدی جایگاه خود ارتفاع 933 واحدی را افزایش داد و در نزدیکی پله 934 واحد ایستاد.

نمادهای «شراز»، «میدکو» و «زاگرس» سه نمادی بودند که تا سطح حداکثر یک واحد تاثیر مثبت بر این نماگر بازار داشتند.

نگاهی به صنایع فرابورسی نیز نشان می‌دهد گروه‌های شیمیایی، استخراج زغالسنگ، اطلاعات و ارتباطات، حمل و نقل، فلزات اساسی و محصولات غذایی و آشامیدنی به جز قند و شکر در اغلب نمادها معاملاتی مثبت و رو به بالا را تجربه کردند.

روز گذشته همچنین شاهد بازگشایی نماد معاملاتی شرکت پالایش نفت لاوان در جریان معاملات بازار بودیم، اگرچه پایان بازار نماد معاملاتی شرکت‌های تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا، توکا رنگ فولاد سپاهان، فارسیت اهواز و کی بی سی جهت برگزاری مجامع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام در روز شنبه مورخ 16/02/1396 متوقف شدند.

همچنین در تابلو ب بازار پایه سهامداران شاهد نقل و انتقال افزون بر 124 میلیون سهم به ارزش نزدیک به 205 میلیارد ریال بودند و به ترتیب نمادهای «خصدرا» و «لکما» در صدر این تابلو به لحاظ ثبت بیشترین ارزش و حجم معاملات ایستادند.

از طرفی خریداران و فروشندگان اوراق تسهیلات مسکن روز جاری حدود 40 میلیارد ریال اوراق تسه را معامله کردند. اوراق تسه فروردین 96 با معامله 18 هزار ورقه بیشترین حجم معامله را در این تابلو تجربه کرد. همچنین قیمت این اوراق در بازه 621 تا 738 هزار ریال دادوستد شد.

در بازار اوراق با درآمد ثابت نیز، اوراق مشارکت گلگهر 3 با معامله حدود 829 میلیارد ریال در صدر این بازار قرار گرفت.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر