بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۹
مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه مطرح کرد:

بازار سرمایه و پول موثر در تامین مالی بخش های اقتصادی

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه گفت: به نظر می‌رسد در این رابطه، هر دو بخش بازارسرمایه و بازار پول مهم و تاثیرگذار هستند. در نظر داشته باشید که بازارسرمایه به تنهایی نمی‌تواند تامین مالی کلیه بخش‌های اقتصادی را به دوش بکشد
کد خبر : ۱۹۰۸۳۲

بازار سرمایه و پول موثر در تامین مالی بخش های اقتصادی

به گزارش بورس نیوز، غلامرضا ابوترابی درباره تامین مالی از طریق انتشار صکوک در ابتدای سال جاری اظهار کرد: با توجه به اینکه موافقت اصولی برای تامین مالی از طریق انتشار صکوک توسط سازمان بورس برای شرکت‌های گروه بین‌المللی آبادراهان پارس، شرکت سرمایه‌گذاری مسکن جنوب، پارس خودرو، لابراتوارهای سینا دارو، ایران خودرو و شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعت و تجارت صادر شده، به نظر می‌رسد در اردیبهشت ماه سال جاری شاهد انتشار صکوک توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری مسکن جنوب، ایران خودرو، لابراتوارهای سینا دارو و پارس خودرو به حجم 10هزار میلیارد ریال باشیم.

به گزارش بورس نیوز، غلامرضا ابوترابی درباره اقداماتی که می‌توان در بازارسرمایه برای بهبود روند تامین مالی ارائه کرد، گفت: مهمترین نکته در این باره، اهمیت به فرهنگسازی و اطلاع‌رسانی است. همچنین بحث شناخت اشخاص حقوقی به خصوص بانیان در حوزه تامین مالی از طریق اوراق صکوک موضوع مهمی است که باید به آن توجه شود.

وی درباره اقدامات لازم برای افزایش حجم تامین مالی به وسیله بازارسرمایه تصریح کرد: به نظر میرسد در این رابطه، هر دو بخش بازارسرمایه و بازار پول مهم و تاثیرگذار هستند. در نظر داشته باشید که بازارسرمایه به تنهایی نمی‌تواند تامین مالی کلیه بخش‌های اقتصادی را به دوش بکشد؛ البته در حال حاضر بازار پول نیز به تنهایی قادر به تامین مالی کلیه بخش‌های اقتصادی نیست. بنابراین بازار پول و بازار سرمایه باید در کنار یکدیگر وظیفه تامین مالی شرکت‌‌ها را ایفا کنند و در این خصوص سهم بازار سرمایه باید بیش از گذشته ارتقا یابد.

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه بیان کرد: در حال حاضر با توجه به مشکلات نظام بانکی در تجهیز منابع مالی بنگاه‌‌های تولیدی، نقش بازارسرمایه در حل نیازهای مالی بنگاه‌‌ها بااهمیت خواهد بود.

ابوترابی در ادامه افزود: شرکت‌ها با وجوه حاصل از انتشار صکوک برای تامین نقدینگی، طرح‌های توسعه‌‌ای، اتمام و تکمیل پروژه‌ها و... استفاده می‌کنند. بازده هر یک از سرمایه‌گذاری‌ها باید از بازده صنعت مربوطه بیشتر بوده تا برای آن شرکت مقرون به صرفه شود. در نظر گرفتن این رویکرد، می‌تواند در تامین مالی بخش‌های مختلف بازارسرمایه رشد چشمگیری ایجاد کند.

وی درباره آمار صکوک منتشره در سال ۹۷ توضیح داد : صکوک منتشره در سال گذشته حدود ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بود. این حجم توسط ۱۸ شرکت (بورسی و غیربورسی) جهت تامین مالی اقدام شده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه ادامه داد: بیشترین حجم، به ترتیب مربوط به اوراق اجاره به میزان ۵۳,۷۷۰ میلیارد ریال، اوراق منفعت به میزان ۳۰,۴۵۰ میلیارد ریال، اوراق مرابحه به میزان ۸,۰۰۰ میلیارد ریال و مبلغ ۲,۰۰۰ میلیارد ریال صکوک رهنی بوده است.

وی افزود: یکی از چالش‌‌های بنگاه‌های تولیدی در شرایط فعلی اقتصاد ایران قرار گرفتن این بنگاه‌‌ها در تنگنای مالی به واسطه افزایش ناگهانی هزینه‌های تولید و مشکل سرمایه در گردش است. بازارهای مالی در این شرایط خطیر میتوانند نقش مهمی در تامین نقدینگی مورد نیاز این بنگاه‌‌ها در کوتاه‌مدت ایفا کنند.

مدیرعامل شرکت مدیریت دارایی مرکزی بازار سرمایه گفت: بهبود فضای سرمایه‌گذاری و تولید از طریق بازارهای مالی، مهمترین عامل در رونق تولید ملی است. بازارهای مالی موتور اصلی تقویت تولید ملی است و کشورها برای تقویت تولید ملی از ظرفیت بازار مالی خود استفاده می‌کنند.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر