بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۳
چون کالابرگ آماده نشده ناچاریم یارانه نقدی پرداخت کنیم
معاون اول رئیس‌جمهور گفت:ما به لحاظ قانونی موظف بودیم از اول فروردین در واقع این اصلاح را صورت دهیم، یک تعارضی در مصوبه مجلس بود اول اینکه باید از اول فروردین حذف می‌شد، چراکه ارز ترجیحی دیگر وجود نداشت و از سوی دیگر گفته بودند کالابرگ. البته در همان قانون گفته بودند «یا راه‌های دیگر». چون هنوز کالابرگ آماده نشده ناچاریم یارانه نقدی پرداخت کنیم و این را ادامه بدهیم.
کد خبر : ۲۵۸۹۲۷

چون کالابرگ آماده نشده ناچاریم یارانه نقدی پرداخت کنیم

به گزارش بورس نیوز، محمد مخبر، معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص آخرین وضعیت پرداخت یارانه‌ها و اینکه یارانه خردادماه اظهار کرد: یارانه ماه اول ریخته شد و مردم هم برداشت کردند در مورد یارانه ماه دوم هم به موقع اجازه برداشت داده خواهد شد. بالاخره جبرانی که دارد انجام می‌گیرد برای اضافه هزینه‌ای است که برای اینکه اصلاح صورت گرفته است.



وی افزود: البته به برخی دهک‌ها هزینه‌های تحمیل می‌شود یکی از اهداف اصلی این کار این بود که یارانه‌ها هدفمند شود یعنی یک عده از این هدفمندی حداکثر استفاده را می‌کردند در ماه چند بار مرغ و گوشت و تخم مرغ استفاده می‌کردند و برخی خانواده‌ها در ماه یک شانه تخم مرغ هم نمی‌توانستند استفاده کنند باید عدالتی برقرار می‌شد این کار انجام شد و الزامات قانونی هم داشت این طور نبود که بگوییم الزاماتی ندارد آثاری هم روی همه کالا‌ها دارد که داریم روی آن کار می‌کنیم.

معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: اگر ما این ارز ترجیحی را حذف هم نمی‌کردیم مردم می‌دانستند که به دلیل تحولات بین‌المللی اتفاق افتاده و مصوباتی که در مورد حقوق ورودی، ارزش افزوده و برخی عوارض داشتیم، هزینه‌هایی تحمیل می‌شد که اگر حذف ارز ۴۲۰۰ را نداشتیم هم یک موج گرانی به هر حال داشتیم منتها این هم اضافه شد که دارد مدیریت می‌شود.

وی ادامه داد: نقشه راهی وجود دارد که یکی از این پازل‌ها حذف ارز ترجیحی بود برنامه‌های دیگر دولت دارد انجام می‌شود باید از مردم تشکر کنم که دارند تحمل می‌کند خواهش می‌کنم مردم حوصله کنند عُسر قبل از فرج است و یسر هم اتفاق می‌افتد.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه ۴ کالای بسیار اساسی و مهم هفته آینده قیمت مصرف‌کننده خواهند خورد، گفت: مردم هر تخلفی را مشاهده کردند به سامانه ۱۲۴ اطلاع دهند. یک گروه کالایی مهم نیز در حال برنامه‌ریزی است و به زودی قیمت مصرف‌کننده خواهد خورد. مجوز برای تعزیرات گرفته‌ایم که برخورد‌ها را شدیدتر خواهد کرد. تعداد کالا‌های گروه پنجم بیشتر است، برنامه داریم. همه این گرانی‌ها به لحاط حذف ارز ترجیحی نیست. حقوق ورودی و عوارض بالا رفته است. ارزش افزوده و قیمت‌های جهانی هم تأثیرگذار بوده است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان این که به لحاظ کالای اساسی، جزء کشور‌هایی هستیم که کالا‌های اساسی بدون هیچ اختلالی تأمین و توزیع شده است؛ گفت: امیداریم برنامه تصویب قیمت‌ها را داشته باشیم. همکاری مردم بسیار خوب بوده است. مردم با فرهنگ بالایی عمل کردند. کشور‌های اروپایی رفتند فروشگاه‌ها را غارت کردند. سهیمه بندی کردند، اما مردم ما همکاری داشتند و دولت تدبیر دیده بود، کمبود هیچ کالایی را نداشتیم. تغییر قیمت باعث شد کالا‌ها فقط و فقط کمی دیر برسد. امیدار به تثبیت قیمت‌ها هم هستیم.

مخبر درخصوص اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، عنوان کرد: ما به لحاظ قانونی موظف بودیم از اول فروردین در واقع این اصلاح را صورت دهیم، یک تعارضی در مصوبه مجلس بود اول اینکه باید از اول فروردین حذف می‌شد، چراکه ارز ترجیحی دیگر وجود نداشت و از سوی دیگر گفته بودند کالابرگ. البته در همان قانون گفته بودند «یا راه‌های دیگر». چون هنوز کالابرگ آماده نشده ناچاریم یارانه نقدی پرداخت کنیم و این را ادامه بدهیم.

وی پیرامون زمان اجرایی شدن کالابرگ الکترونیکی، اظهار داشت: اجرای این طرح در دست دستگاه‌های دیگر است و دارند کار می‌کنند، اجازه دهید که زمان ندهم، اما واقعا فشار ما این است که در حداقل زمان ممکن این موضوع اجرایی شود.

معاون اول رئیس‌جمهور درباره اجرای طرح پابلوت سهمیه‌بندی نان در زنجان و قزوین، توضیح داد: ببینید نان و دارو جزو خط قرمز‌های دولت است که یک ریال گران نشوند، یعنی هرچه که الان دست مردم می‌رسد یک ریال گران نشود؛ بنابراین هر وسیله‌ای که ما نان را به دست مردم برسانیم معنایش این است که قیمت آن نباید برای مردم تغییر کند. خب اولویت اول ما به دلیل قاچاقی که در منطقه اتفاق می‌افتد به لحاظ کمبودی که در دنیا در رابطه با آرد و گندم و این‌ها اتفاق افتاده، این است که کالا با قیمت مناسب به دست مردم برسد در حالیکه با توجه به اینکه ما کالا‌ها را با یارانه به بازار عرضه می‌کردیم قاچاق را فوق العاده به صرفه می‌کرد.

وی اضافه کرد: کما اینکه دیدید وقتی این طرح اجرا شد در کشور‌های همجوار قیمت بعضی از کالا‌ها چند برابر شد معلوم شد که از داخل استفاده می‌کردند.

مخبر تصریح کرد: اولویت ما این است که بتوانیم این را هم به صورت کالابرگ به مردم بدهیم تا اینکه بعد بتوانیم آرد را آزاد کنیم که مردم نان با همان قیمت سابق به دستشان برسد و در مقابل قیمت آرد منطقی شود که قاچاق آن به صرفه نباشد. این کار الان در زنجان انجام شده، در قزوین شروع شده است و ما تا مطمئن نشویم که بدون هیچگونه اختلالی این کار اتفاق خواهد افتاد عمومی نخواهیم کرد و همینطور پایلوت کار را ادامه می‌دهیم تا مساله تمام شود.

وی همچنین درباره زمان‌بندی اجرای طرح سهمیه‌بندی نان گفت: خیر، ما همینطور از استان‌های کم جمعیت شروع کردیم آرام آرام می‌بریم به سمت استان‌های پرجمعیت تا کاملا با آرامش اجرا شود. چون روی نان و دارو خیلی حساس هستیم که هیچ تغییری نکند و اگر هم روی دارو می‌بینید قیمت‌ها تغییراتی دارد اقلامی هستند که در لیست مشمول یارانه نیستند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر