بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۰
کد خبر : ۱۲۸۱۶۶
خودروسازان تنها به ساز خود می رقصند. این واقعیتی است که نمی توان آن را انکار کرد چرا که نه تنها آنها زیر بار تصمیم اولیه شورای رقابت که رای به کاهش قیمت ها با فرمول جدید داده بود نرفتند، بلکه حالا اعتراض مستقیم سخنگوی دولت و شخص رئیس جمهور هم بی فایده بوده و باز هم افزایش قیمت خودروها ادامه دارد و خودروسازان برنامه فروش فوری خود با قیمت های جدید اعلامی از سوی شورای رقابت را کلید زدند تا به این ترتیب هنوز هم تکلیف قیمت گذاری خودرو برای مردم مشخص نشود.

به گزارش پارسینه، این در حالی است که محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت بعد از اعلام مخالفت کابینه و شخص رئیس جمهور با افزایش قیمت خودرو، تلویحا می گوید که خودروسازان اجازه دهند واردات آزاد شود و در یک بازار رقابتی، مردم بتوانند خودروهای با کیفیت داخلی و خارجی را استفاده کنند.

از سوی دیگر، آمارهای گمرک و مصاحبه مدیران کل گمرک در مناطق جنوبی کشور که از جمله محل های اصلی واردات خودرو به کشور است، حکایت از رشد بی سابقه واردات خودرو به کشور دارد و این افزایش واردات حتی این شائبه را ایجاد کرده که پول های بلوکه شده ایران به صورت خودرو به کشور باز می گردند که البته این خبر از سوی مسئولین تایید نشده است.

ماجرا نیز از این قرار است که برخی اخبار غیررسمی حکایت از آن دارد که بابت بخشی از ارزهای بلوکه شده ایران در خارج از کشور، برخی واردکنندگان با پرداخت معادل ریالی آن به دولت، خودرو وارد کرده اند که تا کنون واکنشی از سوی دولت یازدهمی ها نداشته است.

در هر حال، اگرچه دولت واردات خودروهای بالای 2500 سی سی را همچنان ممنوع اعلام کرده است، اما به هرحال انواعی از خودرو اکنون وارد کشور می شود تا در سایه بی کیفیتی برخی خودروهای داخلی، بتوانند بخشی از نیاز بازار را پاسخگو باشند.

ابوطالب گرایلو، معاون دریایی و بندری اداره اداره کل بنادر و دریانوردی خرمشهر در این خصوص به مهر گفته: از ابتدای سال جاری، 2 هزار و 324 دستگاه خودرو به بندر خرمشهر وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 549 درصد رشد را نشان می دهد؛ این در حالی است که در سال قبل، تنها هزار و 508 دستگاه خودرو به این بندر وارد شده بود.

از سوی دیگر، بنا بر آخرین آمار گمرک ایران در 11 ماهه سال 91 ارزش واردات انواع خودروی سواری نیز با رشد 25.8 درصدی بالغ بر 932 میلیون دلار شد. همچنین وزن خودروهای وارداتی هم 9.5 درصد بیشتر شده و به 63 هزار تن رسید.

میانگین قیمت هر خودروی سواری وارداتی طی 11 ماهه 1391 مبلغ 24 هزار و 267 دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش 16.3 درصدی را نشان می دهد.

همچنین، واردات انواع خودروهای سواری در هشت ماهه سال 92 با افزایش 32 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 36 هزار و 212 دستگاه رسید.

ارزش این تعداد خودروی سواری با رشد 11/21 درصدی بالغ بر 1/751 میلیون دلار شد. ضمن این که وزن خودروهای وارداتی هم با افزایش 59/22 درصدی بالغ بر 44 هزار و 279 تن شد.

در آبان ماه 1392 نیز واردات انواع خودروهای سواری از نظر تعداد و ارزش به ترتیب 36 و 93/25 درصد افزایش یافت و به ترتیب به 5672 دستگاه و 5/127 میلیون دلار رسید.

واردات خودرو به کشور در حالی طبق آمار گمرک ایران در هشت ماهه سال 92 رشد قابل توجهی را تجربه کرده که در همین مجموع واردات کالا به کشور با کاهش 7/22 درصدی به 28 میلیارد و 247 میلیون دلار رسیده است.

در این مدت عراق مقصد 98.3 درصد از خودروهای صادراتی ایران بود. تعداد اندکی خودرو نیز به بازارهایی مانند آذربایجان و اوکراین صادر شدند.

به این ترتیب، به شهادت آمار واردات خودرو در سال 92 نسبت به سال 91 افزایش یافته و جولان خودروهای خارجی گرانقیمت در خیابان های کشور نیز گواه زنده ای است بر افزایش حجم واردات خودرو در سال 93 که هنوز آمار آن توسط گمرک منتشر نشده است.

با این تفاسیر باید منتظر ماند و دید دولتی ها واردات خودرو به جای پول های بلوکه شده به کشور را تایید می کنند یا خیر؟
اشتراک گذاری :
ارسال نظر