بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۲

گوشت «قورباغه» كيلويي چند؟!/قورباغه‌هاي ايراني برسر سفره جهانگردان خارجي!

کد خبر : ۱۳۸۳۹۸

اید به انواع کلاس‌های آموزشی، کلاس آموزش «پرورش قورباغه» را هم اضافه کنید، کلاس‌هایی که با پرداخت 300 تا 400 هزار تومان، در 10 جلسه پرورش قورباغه را آموزش مي‌دهند و شما مي‌توانيد با 50 هزار تومان ديگر، جزوه آموزش این کار را نیز خریداری کنید!


روزنامه توریسم نوشت:قورباغه، حيوانی است که شاید به خاطر صدایش در ایران مشهور باشد، مخصوصاً از نوع درختی‌اش که «داروک» خوانده می‌شود و در شمال کشور محلی‌ها معتقدند نوید باران را می‌دهد، یا به خاطر ضرب المثل «آب که بالا می‌رود، قورباغه ابوعطا می‌خواند» به ادبیات ما راه یافته باشد، اما برعکس کشور ما، این حیوان جست چابک در بسیاری از کشورهای دیگر به دلیل «گوشت رانش» شهرت بسیاری برای خود دست و پا کرده است، گوشتی که در رستوران‌های بسیار گران قیمت به روش‌های مختلف پخته و سرو می‌شود و در بسیاری از کشورهای جهان به صورت کنسروی هم به فروش می‌رسد. در عين حال، پوست قورباغه و کمپوست این حیوان نيز باعث شده تا قورباغه و پرورش آن در جهان به تجارتی پر سود تبدیل شود و کشورهایی که شرایط آب و هوایی مناسبی برای پرورش این حیوان دارند، برای پرورش و فروش و صادرات آن دست به کار شوند.

در این بین، شرایط آب و هوایی مناسب در ایران هم می‌تواند علتی باشد تا در سال‌های گذشته گروهی به فکر پرورش قورباغه در کشور و صادرات و فروش آن باشند. البته باید توجه داشت که به دلیل اینکه خوردن گوشت و تمام مشتقات حاصل از قورباغه در کشور ما از سوی علمای دینی حرام اعلام شده است، بنابراين در ايران، فقط امکان پرورش و صادرات گوشت و پوست قورباغه وجود دارد و نه فروش گوشت آن.

صنايع حيوان پروري:در عين حال، مزیت‌های مناسب صادراتی پرورش تمساح و خرچنگ نيز موجب شده است که برخی ازسرمایه‌گذاران ایرانی، مانند بسیاری از کشورها، در پی پرورش این قبيل حیوانات و استفاده از پتانسیل‌های صادراتی آن‌ها باشند، اما صنایع حیوان‌پروری مانند پرورش کروکودیل، خرچنگ و قورباغه در کشور ما، چندان جدي گرفته نشده است، بخصوص پرورش قورباغه که به‌رغم سودآوری بسیار زیاد، همچنان از چشم سرمایه‌گذاران، دور مانده است.

از مهم‌ترین عوامل جذب سرمایه‌ در پرورش این قبيل حیوانات، می‌توان به مزیت‌های بالای صادراتی آن‌ به دلیل استفاده‌های دارویی و خوراکی در کشورهای اروپایی و آمریکایی اشاره کرد که همین امر، ارزش افزوده مناسبی را برای سرمایه‌گذاران فراهم مي‌كند.
در همین راستا از ‌سال گذشته تاکنون، دو مزرعه پرورش کروکودیل در استان‌های هرمزگان و گلستان و پنج مزرعه پرورش خرچنگ در کشور آغاز به کار کرده‌اند که منشأ اصلی آن در سد ارس واقع شده است، ولی پرورش قورباغه و صدف که به دلیل سودآوری بسیار مناسب، كشورهاي بزرگ در پی تصاحبش هستند، در ایران هنوز اندر پس يك كوچه است.

خوشامد به خرچنگ‌هاي ايراني! بعد از حلال اعلام شدن پرورش خرچنگ، عليرغم تمام مشكلات پيش روي صنايع حيوان پروري ايران، تاکنون پنج کارگاه پرورش خرچنگ در شرايطي شروع به كار كرده‌اند که این کارگاه‌ها نیازی به وارد کردن خرچنگ از دیگر کشورها ندارند، زیرا گونه‌های مختلف آن در بندرانزلی و در سد ارس به وفور یافت می‌شود و این نقطه عطفی است برای کسانی که در نظر دارند وارد عرصه پرورش خرچنگ در ایران شوند.
با اين حال، پرورش قورباغه در جهان از اهمیت بيشتري برخوردار است، چرا که مصرف گوشت قورباغه در اروپا و آمريكا، بخصوص در شرق آسيا، به طور ميانگين به هزاران تن در سال مي‌رسد، اما به دلیل اینکه قورباغه غذای خود را از جانوران زنده، از جمله کرم و ماهیان ریز و شفیره حشرات تأمین می‌کند، برای کشورهای اروپایی و آمریکایی تولید این جانور مقرون به صرفه نیست که این خود فرصت مناسبی است تا سرمایه‌گذاران ايراني در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند.

پوست و گوشت سودآور قورباغه‌ها:در شرايطي كه مصارف خوراکی گوشت قورباغه در ايران حرام است، اما پرورش این دوزیست، فرصت بسیار مناسبی است تا سرمایه‌گذاران ايراني از پتانسیل بالاي بازارهای اروپا و آمریکا حداکثر استفاده را به‌عمل آورند و در عين حال، با رعايت مسائل شرعي، گوشت قورباغه را صرفاً براي مصرف جهانگردان خارجي، مورد استفاده قرار دهند.

در زمینه مصارف دارویی قورباغه هم می‌توان به مصرف دارويي اجزای بدن قورباغه در ژاپن به منظور درمان بیماری سل و همچنین ساخت دارو برای بیماری‌های عفونی اشاره کرد. در عين حال، پوست قورباغه هم یکی از زیباترن و ظریف‌ترین نوع چرم در بین چرم‌های جهان است، لذا با تولید و صدور این محصول ارزشمند، می‌توان ارزش افزوده قابل ملاحظه‌ای برای کشور ایجاد کرد. در چنين شرايطي، انتظار می‌رود سازمان‌های مربوطه بیش از پیش به حمایت از سرمایه‌گذاران ايراني بپردازند و با هدایت سرمایه‌های سرگردانی که به سوی صنایع اشباع شده سرازير مي‌شود، فرصت تازه‌اي برای رشد اين صنعت فراهم كنند.

صادرات مخفیانه قورباغه‌هاي وحشی:صادرات مخفیانه قورباغه‌هاي وحشی طی سه سال گذشته و بحث درباره پتانسیل‌های بالقوه‌ ايران در زمینه صادرات قورباغه، در حالی مطرح شده است که تنها فرد مجاز برای فعالیت در این زمینه، به دلیل کمبود منابع مالی قادر به راه‌اندازی مزرعه پرورشی خود نیست، اما این احتمال نيز وجود دارد که صید مخفيانه قورباغه از طبیعت ايران، براي محيط زيست كشور دردسرساز باشد.از دیرباز، گوشت قورباغه از جمله مصارف غذايي انسان بوده است. این موجود کوچک و پر سروصدا، در ورای هیبت چندش آور خود، دنیایی از سود و منفعت است. در دنیا 1000 گونه قورباغه وجود دارد که 50 گونه از این قورباغه‌ها در کشور ما وجود دارد که 4 گونه‌ آن، بومی مناطق شمالی است. اين درحالي است كه طی سال‌های اخیر در شالیزارهاي شمال كشور، به جای بهره‌وری از قورباغه‌ها براي مبارزه بیولوژیک با آفات گیاهی، شاليكاران با استفاده از سموم شيميايي، خطر انقراض بعضی از گونه‌های سودآور اين دوزيست را دامن می‌زنند و متأسفانه مسئولین کشاورزی و زیست محیطی هم در این مورد سکوت کرده‌اند.

چرم‌هاي فاخر، ترشحات دارويي!برخی گونه‌های قورباغه دارای پوست مناسب برای تهیه چرم‌هاي بسیار فاخر و گران قيمت است كه در ساخت کیف و کفش و کمربند به كار مي‌رود. همچنین از ترشحات و مایعات میان بافتی قورباغه جهت تهیه لوازم آرایشی، بهداشتی و دارویی، خصوصاً آنتی بیوتیک استفاده می‌شود.
گوشت قورباغه در اروپا، آمريكا و شرق آسیا مصرف خوراکی دارد، ولی با توجه به مسائل شرعی که خوردن قورباغه توسط مسلمانان را منع می‌کند، در كشور ما از گوشت قورباغه تنها در تولید خوراک طیور و آبزیان استفاده مي‌شود. اين درحالي است كه پرورش قورباغه به صورت كلان، بيشتر در كشورهاي هند، پاكستان، بنگلادش، مكزيك و كوبا صورت مي‌گيرد، اما به علت سودآوري بالا، مي‌رود كه به عنوان يك صنعت جذاب، در سراسر جهان گسترش يابد. در عين حال، صادرات گوشت قورباغه به صورت تازه، منجمد و کنسروی، از بازار پررونقي در اروپا و آمريكا برخوردار است.
گوشت قورباغه در بسیاری از کشورهای اروپایی مانند فرانسه، ایتالیا، اسپانیا و همچنین در آمریکا و کانادا محبوبیت بالایی دارد. به همين علت، اندونزی به عنوان بزرگ‌ترین کشور اسلامی جهان، فقط در دهه‌ 1990 سالانه بیش از 8000 تن قورباغه پرورشي به بازار جهاني عرضه کرده است.

پرورش قورباغه، تجارتی پرسود:گوشت قورباغه از ديرباز در ميان بومیان قاره آمریکا و بخصوص شرق آسيا، از طرفداران زيادي برخوردار بوده و قدمتی دیرینه دارد، اما تکثیر مصنوعی اين دوزيست، صنعت نوپایی است که طي 35 سال گذشته در کشورهای برزیل، آمریکا و شرق آسیا شکل گرفته است.
نخستین آمار ثبت شده از پرورش قورباغه در جهان، به قاره آمریکا و قرن نوزدهم برمی‌گردد و امروزه از برترین‌های این صنعت به شمار مي‌رود. در قاره آسیا، تایوان نخستین کشوری است که پتانسیل بالقوه این صنعت را پذيرفت و در دهه 1990 بسياري از مزارع این کشور به پرورش صنعتی قورباغه اختصاص يافت.

پرورش قورباغه در ایران:وجود نواحی گرم و مرطوب در جنوب و نواحي معتدل و مرطوب در شمال کشور و بهره‌مندی از تالاب‌ها و آبگیرهای بسیار و برخورداري از ٥٠٠ هزار هکتار شالیزار و برکه‌های متروکه غیرقابل بهره‌برداری برای سایر محصولات گوشتی، زمینه مناسبی است تا پرورش قورباغه و سایرآبزیان در ايران، درآمدزايي بسيار بالايي داشته باشد.


قورباغه‌ها؛ دوست خوب جهانيان!در آسيا، بخصوص كشور چين كه مردمانش تقريباً از هر موجود زنده‌ای تغذیه می‌کنند، مصرف قورباغه قدمتی دیرینه دارد. پراکندگی این موجود در مقیاس گسترده و بالا بودن جمعیت آن و آسانی روش‌های صید این موجود باعث شده که قورباغه‌ها به منبع غذایی مطلوبي برای مردم جهان تبدیل شود. گوشت قورباغه، بسيار مغذی است و چيني‌ها، ران آن رابه اشكال گوناگون وبا روش‌های مختلف طبخ و با انواع سس‌ها سرو می‌کنند. نمونه‌هایی از این نوع غذاها نيز در رستوران‌های لوکس و گران‌قیمت اروپا و آمريكا در دسترس است و در عین حال، قورباغه‌های کوچک‌تر و با کیفیت پایین‌تر، غذای مناسبی برای اقشار کم درآمد شرق آسيا است. اين درحالي است كه تمام اجزاي قورباغه قابل فراوري است و هيچ يك از قسمت‌هاي آن به هدر نمي‌رود. از سوی دیگر، قورباغه گونه‌ای است که به دلیل مقاومت در برابر ناملایمات محیط زيست، فرآيند رشد، تعداد بالای موالید، طول عمر متعادل، پرورش آن مي‌تواند به يك صنعت ايده‌آل تبديل شود. شانس موفقيت در اين صنعت نيز تنها به درك درست از محيط زيست و طبيعت اين جانور باز مي‌گردد.

بهای روزنامه توریسم یک هزارتومان است اما اگر شما قصد دارید آن را بدون زحمت و با نصف قیمت دریافت کنید بهاینجابروید.


اشتراک گذاری :
گزارش خطا
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۹
اگر پرورش حیوان حرام گوشت ازاد باشد
پس یعنی میتوان خوک هم پرورش داد
فکر نکنم اینجوریها باشد
افشین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۳
نه جونم خوک با قورباغه خیلی فرق میکند.گوشت خوک نجس است.اما گوشت قورباغه حرام است.البته به قول علمای دین.
افشین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۳۳
بعداز اینهمه داستانسرایی و تبلیغ درمورد قورباغه. خلاصه نگفتید گوشت قورباغه کیلویی چند؟ ببینیم ارزششو داره بریم دنبال این صنعت؟
ناشناس
ROMANIA
جمعه ۱۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۷
چه چیزا
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵
خیلی اطلاعات خوبی بود ممنون عزیزم ولی قیمت ندادی
ناشناس
UNITED KINGDOM
چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۲۳:۵۸
قیمت چندشدآخرش
اخبار روز
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: