تنبیهی برای سهامداران ...
به گزارش بورس نیوز، یکی از انتقادات سهامداران به قوانین بازار سرمایه این است که در بسیاری مواقع در صورت تخلف مدیران و اعضای هیات مدیره شرکتها و یا عدم شفافیت در ارائه گزارشهای عملکرد، بهجای تنبیه مدیران خاطی، سهامداران با توقف طولانیمدت نمادها و یا انتقال نماد به بازار پایینتر و... مجازات میشوند.
حمید اسدی حقوقدان بازار سرمایه و مدرس دانشگاه در گفتوگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: قطعاً در بازار سرمایه، نیازمند تغییراتی در قوانین هستیم و یکی از حوزههایی که باید در آن تغییر اتفاق بیفتد، همین حوزه است. در خصوص تخلفات انضباطی مدیران، اعضای هیئتمدیره و مدیرعامل شرکتها، طبیعتاً اقداماتی مثل بسته شدن نماد شاید حتی برای مدیران خاطی، مجازاتی نبوده و توقف طولانیمدت نماد، بازدارندگی در انجام تخلف توسط مدیران هم نداشته باشد. اما استنباطی که در این زمینه شده، این بوده که چنین مجازاتی (یعنی بسته شدن نماد) باعث میشود که سهامداران نسبت به آن سهم، نگاه محتاطانهتری داشته باشند و خیلی به آن سهم نزدیک نشود.
وی افزود: متأسفانه در بازار سرمایه، آزمونوخطا زیاده داشتهایم. همانطور که زمانی دامنه نوسان بازار پایه "منفی ۱۰ _ مثبت ۱۰" بود والان در بازار پایه، دامنه نوسان برخی سهمها "مثبت ۱ _ منفی ۱" است و ما در طول ۲ الی ۳ سال این آزمونوخطاها را داشتیم. بازار سرمایه در این حوزه هم به نظر من به خطا آزمایش رسیده است. هرچند که هم در دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات بورس تهران و هم در دستورالعمل نحوه انجام معاملات در فرابورس ایران، توقف نماد برای هیئتمدیره بورسها و سازمان به رسمیت شناختهشده اما؛ نکتهای که وجود دارد، در همین دستورالعملها یکزمانی تعیینشده و بعد از ۵ روز، باید با اعلام این نکته به سهامداران که این نماد شفافسازی انجام نداده و باید مواظب باشند؛ نماد بازگشایی شود.
ببینید:
اسدی تأکید کرد: نکته دیگر در این حوزه این است که شاید گاهی قانونگذار، خود را در مظان تفویت منافع سهامدار ببیند و این تفویت منافع باعث شود که در آن فضا، خیلی خود را درگیر نکند و نگاه قانونگذار این است که این توقف نمادها، تنبیهی برای سهامداران باشد تا به سهمهایی که تجربه توقف و تعلیق نماد مکرر دارند، خیلی نزدیک نشوند.
این حقوقدان بازار سرمایه اضافه کرد: البته این روش آزمونوخطا در بازار سرمایه ما، مؤثر واقع نشده و چه بسیار نمادهایی که باوجود توقف طولانیمدت و انتقال به بازار پایینتر، در اثر ورود نقدینگی به سهم یا عملکرد مطلوب شرکت یا... مورد اقبال سهامداران قرارگرفته و روند مثبتی داشتهاند. بنابراین، این تئوری که با توقف و تعلیق نمادها یا انتقال نماد به بازار پایینتر، سهامدار اقبال کمتری نسبت به آن سهم خواهد داشت، مورد تائید نیست.
اسدی ضمن تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین گفت: قطعاً برای رفع این مشکل، نیازمند تغییر در دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در بورس اوراق بهادار تهران و دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات در فرابورس ایران هستیم.
قطعا یک حقیقی هرگز از ۱۰۰ تومان ناراحت نمیشه فقط یک حقوقی و دلال از قیمت ۱۰۰ تومان ناراحت و ناراضی میتونه باشه
لطفا منتشر کنید که همه بفهمند حقوقی و مافیا چکارا میکنن
علی برکت الله
حیف شهید.. ..
من با سخنان روحانی ودیگر مسؤلین وبی ارزش شدن سرمایه در بانک به خاطرسیاست های غلط مسؤلین وارد بورس شدم با سبز شدن پیوسته نماد ها اعتماد مردم را جلب نمود و کمک کرد ما کل سرمایه سه دهه زحمت را وارد بورس کنیم سپس طرح اصلی چپاول شروع کردن و هشتاد درصد سرمایه اصلی را بردند وبه خاطر عدم اعتماد ودروغ پردازی آنان از بورس خارج شدم و پولی نمانده که برای فرزندان مجرد کاری کنم امید وارم خدا خدایی کند و خانواده آنها را متلاشی وشرمنده کند
نمونش سهام دی