بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۶
کد خبر : ۱۴۲۸۳۵

ه گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، استفاده از شبکه‌های اجتماعی عمدتا در کنار استفاده‌های منطقی و معقول خود، آسیب‌های متعددی نیز در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصادی، اخلاقی و حتی امنیتی به دنبال خواهند داشت.

در کشور ما نیز استفاده‌ از شبکه‌های مختلف اجتماعی آسیب‌های متعددی در حوزه‌های اجتماعی و اخلاقی و حتی امنیتی ایجاد کرده است که انتشار شایعات در حوزه‌های مختلف که بعضا زندگی شخصی و عمومی مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد، نمونه‌هایی است که حتی پای برخی از آنها به رسانه‌ها نیز کشیده شده است.

سنتی بودن بدنه جامعه ایرانی از یک‌سو و بومی نبودن و عدم سازگاری شبکه‌های اجتماعی وارداتی با فرهنگ، عقاید و رسوم ایرانی باعث شد، استفاده مردم از عمده شبکه‌های اجتماعی همراه با برخی رفتارهای افراطی، دردسرها و مشکلاتی باشد که شاید در وهله اول هیچ‌کدام از مخاطبان این شبکه‌های اجتماعی، در بدترین شکل ممکن هم خودشان را دچار چنین مشکلاتی نمی‌دیدند.

بعد از ورود گسترده برخی شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توئیتر و گوگل‌پلاس به ایران که همزمان با اغتشاش‌ و آشوب‌های پس از انتخابات 88 و به گفته برخی مسئولان غربی به منظور حمایت از آشوب‌طلبان صورت گرفت، در کنار بهره‌برداری‌های سیاسی و امنیتی از فعالیت این شبکه‌های اجتماعی در ایران، اپلیکیشن‌های جدیدی که پایه استفاده اصلی آنها تلفن‌های همراه هوشمند بود روانه بازار کم‌نظارت ایران شد. خریداران گوشی‌های هوشمند هنگام خرید این گوشی‌ها و در میان تبلیغات فروشنده، با نرم‌افزارهایی آشنا می‌شد که اگر یک روز قبل برای خرید اقدام می‌کرد خبری از آن نبود و اگر یک روز دیرتر سراغ آن گوشی می‌آمد، آن نرم‌افزار از دور رقابت خارج شده بود و نسخه‌ای جدیدتر و با امکانات بیشتر در اختیارش قرار می‌گرفت و نکته همه این نرم‌‌افزارها و اپلیکیشن‌ها، رایگان بودنشان بوده و هست.

برخلاف شبکه‌هایی مانند فیس‌بوک که همراهی آنها با جریان‌های آشوب‌طلب و برانداز، فیلتر شدن آن‌ها را در پی داشت، نرم‌افزارهایی که بر پایه استفاده در موبایل روانه بازار شدند، همچون فیس‌بوک، نیازی به ثبت اطلاعات متعدد شخص نداشت و صرفا با ارائه شماره تلفن، امکان ورود به شبکه‌ای جدید از دنیای بی‌پایان شبکه‌های اجتماعی شد. در برخی از این شبکه‌ها نیز امکاناتی فراهم شده بود که افراد حتی بدون اینکه خودشان اطلاع یا تمایلی داشته باشند، به عنوان مخاطب یکدیگر شناخته می‌شدند و یک فرد ناگهان با انبوهی از مخاطبان روبه‌رو می‌شد که کوچک‌‌ترین شناختی نسبت به آنها نداشت. عضویت ناخواسته در برخی شبکه‌ها از جمله شبکه لاین نیز به امری طبیعی تبدیل شده بود و افراد هر چند روز یک بار خود را عضو گروهی جدید می‌دیدند بدون این‌که نظر و سلایق آن‌ها برای عضویت در این گروه‌ها مورد توجه باشد.

یکی از افراط‌گرایی‌های انجام شده در این شبکه‌ها که در حال انجام بود، انتشار گسترده عکس‌های خصوصی بود که باز هم تحت لوای ادعاهایی مانند آزاد بودن افراد، صمیمیت و جمع‌های خودمانی و دوستی صورت می‌گرفت؛ غافل از این‌که جدای از سوءاستفاده‌های مختلفی که از این تصاویر صورت گرفته و بارها و بارها اخبار آن در رسانه‌ها منتشر شده است، عدم رعایت برخی ضوابط خصوصی‌سازی این شبکه‌ها، دردسرهای متعددی از جمله سرقت و تهدید و اخاذی را برای افراد به دنبال داشته است.

وجه دیگری از سوءاستفاده و حریم‌شکنی‌های صورت گرفته در این شبکه‌های اجتماعی که به نوعی شکل جدید سوءاستفاده‌های قدیمی است مربوط به راه‌اندازی برخی گروه‌ها، صفحات و بخش‌های مدلینگ و آرایشگاه‌های زنانه، آتلیه‌های عروس، مزون‌ها و مواردی از این دست است؛ از گذشته‌های دور تاکنون، آتلیه‌های عکاسی از ارائه نسخه‌های اصلی تصاویر عروس و دامادها خودداری و معمولاً در تبلیغات حضوری و مجازی خود از تصاویر این زوج‌های جوان استفاده می‌کردند تا جایی که در محاکم قضایی پرونده‌های متعددی مبنی بر شکایت زوج‌های جوان به دلیل انتشار تصاویر خصوصی خود در فضای مجازی یا حتی به دلیل اخاذی برخی صاحبان آتلیه ثبت می‌شد اما اتفاقی که این روزها و به سرعت در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی موبایلی در حال وقوع است و شاید جدیت بیش از پیش مسئولان نظارتی، انتظامی و قضایی را می‌طلبد، انتشار و گردش بی‌سابقه و تأمل‌برانگیز تصاویر خصوصی برخی دختران و زنان ایرانی است که به اسم تبلیغات مد لباس، مو، آرایش و مسائل دیگر در شبکه‌های اجتماعی است که قطعاً عمده این افراد اطلاعی از انتشار تصاویرشان در این شبکه‌ها ندارند و شاید خدای‌ناکرده روزی متوجه این اتفاق شوند، که اسیر دامی شده باشند.

استفاده بهینه و سالم و هدفمند، مورد تأکید تمام مسئولان قضایی، انتظامی و دولتی بوده است و قول‌ و وعده‌های فراوانی برای راه‌اندازی فیلترینگ هوشمند برای استفاده سالم از فضای مجازی بدون مشکلات فعلی در این‌باره مکرراً داده‌ شده است اما مشکلات امنیتی و اخلاقی موجود در این شبکه‌های اجتماعی همچنان پابرجاست و هر روز تأخیر مسئولان در فیلترینگ شبکه‌های آسیب‌زا و تأخیر در راه‌اندازی و اجرای دقیق فیلترینگ هوشمند می‌تواند آسیب‌های جبران ناپذیری را متوجه خانواده و جامعه ایرانی کند.

تسنیم


اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۶
چون تو ایران همه گشنه دیدن این تصاویر هستن . جوونا نمیتونن ازدواج کنن . کار ندارن . پول ندارن .تخلیه جنسی هم نمیتونن بشن . چون نه جاش هست نه قانونیه . پس منتظرا یه عکس از ناموسه یه نفر پیدا کنن ببینند و لذت ببرند . از لحاظ روانشناسی باید درک بشن . حیف که سران مملکت هم افراد مسن هستند و وضع توپ . هیچ کدامشون جوونا را درک نمیکنند . فقط زور زندان و اعدام
ناشناس
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۰
بعضی جوونا نمی خوان ازدواج کنن ...تنوع طلبند...به یکی راضی نیستن....حتما میدونین چی می گم
reza
چهارشنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۰
دوست بالایی: تنوع کجا بود؟ هیش کی دوس نداره تا اخر عمرش الاف بمونه وقتی ده میلیون مجرد داریم خب عاقبتش همینه
افشین
چهارشنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۱:۰۹
آقای ناشناس 20:30 بعضی ها هم مثل خود من اگه این مهریه ها و توقعات دخترا و خانواده‌هاشون نبود حاضر بودم 20 سالگی ازدواج کنم ولی الان با 31 سال سن مجردم.
ناشناس
سه‌شنبه ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۱
بنده هم به دلیل نداشتن ثبات شغلی و درآمد کافی در تازه در 34 سالگی زن گرفتم.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴
چون تو ایران همه گشنه دیدن این تصاویر هستن . جوونا نمیتونن ازدواج کنن . کار ندارن . پول ندارن .تخلیه جنسی هم نمیتونن بشن . چون نه جاش هست نه قانونیه . پس منتظرا یه عکس از ناموسه یه نفر پیدا کنن ببینند و لذت ببرند . از لحاظ روانشناسی باید درک بشن .
حسین
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۰
میشه بگین چطور موقع اغتشاشات 88این شبکه ها وارد ایران شدن اینها که خیلی وقت قبل از اون ماجرا هم وجود داشت یعنی هرکس که دسترسی به اینترنت داشت می توانست به این شبکه ها دست رسی داشته باشه کالا نبود که بخوان وارد ایران کنن ....
ناشناس
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۲:۲۰
نه آی کیو منظورش اینه تویتر که قرار بود سال 88 تعمیرات انجام بده ارتقا سرور ولی عقبش انداخت . افتاد الان ؟
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۰
پس کو عکس ها؟
مهدی
چهارشنبه ۰۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۲
په نه په. عکساروهم بیارن نشون میدن.
سعید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۴
این هم یکی از اون خبرها وموضوعاتی که مغرضانه
علیه شبکه های اجتماعی تهیه شده که اغلب موارد با بزرگ نمایی هم همراهه
و معمولا نویسنده و تهیه کننده این طور گزارشها خودشون بیشتر از بقیه مردم از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند.
میلاد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
جمعه ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۳:۵۷
بابا شما چقدر ساده هستین؛اینا دارن زمینه سازی می کنن این شبکه ها را فیلتر کنن
نادر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
جمعه ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۲
به جهنم که لو رفته
ناشناس
UNITED STATES
شنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۷
... دختري كه تا بحال در شهر بالاي صد هزار نفر يك روز زندگي نكرده وقتي نامزد كرده به اقا پسر گفته محل زندگيم برام خيلي مهمه و من بايد تهران زندگي كنم...حالا جالب كه پسر تعريف ميكرد تو اصفهان كه نزديكترين شهر بزرگ به اون شهري كه خانوم زندگي ميكنه حتي خيابونارا به محض فاصله گرفتن از اون قاطي ميكرد و گم ميشد اونوقت ميخاست نامزدش واسه اش خونه تهران بگيره و اونجا زندگي كنه... اق پسر هم در يك اقدام ضربتي قيد طرف را زده و الان هنوز كه هنوزه فراري از ازدواج
حسن فاتحی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۵
فرهنگ..اقتصاد..اجتماع ...سیاست..این مملکت...دنبالش رو نمیگم.....