بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۵
کد خبر : ۱۴۳۱۶۵

به گزارشخبرگزاری تسنیم، قباد افشار گفت :‌ در یک سال و نیم گذشته پس از تشکیل گشت های ویژه حفاظت اراضی کشاورزی و همکاری و هماهنگی دستگاه قضایی با این سازمان برای بیش از 6 هزار هکتار از اراضی زراعی که به طور غیرقانونی تغییر کاربری داده شده ، حکم قضایی صادر شده است .

رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود : احکام قضایی در بیش از 4 هزار هکتار از این اراضی اجرا و اقدامات لازم برای بازگشت ان به چرخه تولید کشاورزی انجام شده است.
اقای افشار همچنین از تعیین تکلیف اراضی و اگذار شده خبر داد و گفت : 2 هزار کارشناس هیئت نظارت در واگذاری اراضی ملی به داوطلبان و فعالان عرضه کشاورزی ، پس از ارزیابی این زمین ها که 4 میلیون و 200 هزار هکمتار وسعت دارد ، برای تعیین تکلیف 600 هزار هکتار حکم صادر کردند.
وی افزود : قراردادهای مربوط به حدود 40 هزار هکتار از اراضی واگذار شده به علت بایر ماندن اراضی فسخ شده و 60 هزار هکتار دیگر نیز اخطار دریافت کرده است که در صورت اجرا نکردن طرح های کشاورزی قرارداد این افراد نیز باطل خواهد شد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت : برای بقیه افرادی که در این مدت مطالبات و اجاره بهای اراضی را به دولت پرداخت نکردند ، برای پرداخت اجاره بها مهلت تعیین شده است.
افشار افزود : 2 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی که برای اجرای طرح های کشت موقت به افراد واگذار شده بود ، نیز بزودی تعیین تکلیف می شود و برای اجرای طرح های توسعه بخش کشاورزی در چرخه تولید قرار خواهد گرفت.
وی درباره توسعه فعالیت گشت های ویژه حفظ کاربری اراضی کشاورزی گفت:‌ یگان های حفاظت از اراضی کشاورزی از سال گذشته تاکنون در بیش از 130 شهرستان فعال شدند که با تامین تجهیزات و خودرو این طرح سال آینده در 200 شهرستان اجرا می شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: در پی فعالیت و نظارت مستقیم گشت های ویژه حفظ کاربری اراضی ، امسال میزان تخریب و تغییر کاربری در اراضی کشاورزی 4 هزار هکتار کمتر از سالهای گذشته بوده است.
افشار از سنددار کردن اراضی کشاورزی خبر داد و گفت: بر اساس طرحآمایش جغرافیایی از 18 میلیون و 700 هزار هکتار اراضی کشاورزی 14 میلیون هکتار سند مالکیت ندارد و کشاورزان با مشکلات متعددی برای دریافت تسهیلات مواجهند.
افشار گفت : سازمان امور اراضی با همکاری و همکاهنگی سازمان ثبت اسناد کشور در 5 تا 7 سال آینده این اراضی را سنددار خواهد کرد.
وی الکترونیکی کردن خدمات مربوط به واگذاری ها و تمدید قراردادهای اراضی کشاورزی را از دیگر اقدامات برای نظارت دقیق تر بر حفظ کاربری ها ی کشاورزی دانست و افزود‌: این طرح در 5 استان تهران ،‌قزوین ، فارس ، مازندران و گلستان اجرا می شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: این طرح علاوه بر کاهش مراجعات مستقیم کشاورزان به ادارات کل کشاورزی شهرستانها و دفاتر امور اراضی می تواند بانک اطلاعاتی جدیدی را برای مدیریت بخش کشاورزی در اختیار مسئولان قرار دهد.
افشار اجرای طرح پایش و نقشه برداری جدید از اراضی کشاورزی را از دیگر اقدامات برای جمع آوری اطلاعات دقیق بخش کشاورزی دانست و افزود: این طرح در 12 استان و در سطح 5 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی از دهه فجر آغاز می شود.
وی گفت: مسئولان بخش کشاورزی می توانند با استفاده از نقشه های جدید ، طرح تعیین الگوی کشت و مدیریت منابع آب و خاک را در اراضی کشاورزی اجرا کنند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر