بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۱
کد خبر : ۱۵۲۷۷۴

۲۴ مرداد ماه سال ۹۲ با ۲۷۴  رای از ۲۸۴ رای ماخوذه رکورد بالاترین رای اعتماد تاریخ وزرای جمهوری اسلامی در تمامی دوران ها را از آن خود کرد اما در کمال تعجب و در میان بهت همگانی اولین وزیری بود که کارت زرد را از مجلس در کابینه حسن روحانی آنهم تنها به فاصله کمتر از چهارماه دشت کرد و روز گذشته نیز اولین وزیر سه کارته دولت شد، استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و دانشجوی رتبه یک و نخبه کشوری مهمترین صندلی اقتصادی کابینه یازدهم را وقتی تحویل گرفت که اقتصاد کشور با بحران های فراوانی دست به گریبان بود و او باید این دردهای مزمن را التیام می داد و بار مهلکی را از دوش مردم و اقتصاد کشور بر می داشت.
 
به گزارش سارنا ، علی طیب نیا روز گذشته به مجلس رفت تا پاسخگوی دو سئوال نماینده همیشه دلواپسی باشد که خود بخشی از بدنه مدیریتی دولت‌های نهم و دهم بود و در آن دوران  پله‌های ترقی را چند تا یکی کرده و پس از انکه بر صندلی سبز مجلس تکیه زد صدایی به اعتراض در برابر تمامی شرایط بغرنجی که مردم را با مشکلات عدیده اقتصادی و معیشتی روبرو کرده بود، بلند نکرد اما اکنون نگران اخذ مالیات از اصناف شده و در قالب دو سئوال از وزیر اقتصاد در مورد علت عدم اجرای مصوبه گشایش ال سی با پیش پرداخت ۳۰ درصد دولت توسط بانک‌ها و نیز آخرین وضعیت درآمدهای مالیاتی سال ۹۳ و علت فشارهای سنگین برای دریافت مالیات مضاعف از اصناف و کسبه خرد سئوال پرسیده بود.
 
بذر‌پاش در توضیح علت سئوالاتش با اشاره به رکود اقتصادی مدعی شد که چرا در این شرایط باید مالیات پرداختی اصناف و مشاغل تا این حد افزایش یابد. برخی از اصناف و مشاغل اعلام می کنند که مالیات آنها ۴ تا ۵ برابر شده و بعضا تا ۱۰ برابر نیز افزایش یافته است؛ مگرچه اتفاقی در اقتصاد کشور افتاده که تا این حد از اصناف و کسبه خرد مطالبه می شود!؟
 
فارغ از اینکه نماینده محترم تهران باید پاسخ دهد که چه جریان و روندی منجر به این رکود اقتصادی شد و چه افرادی با سیاست های غلط و اشتباهات فاحش این وضعیت را رقم زدند، ادعای افزایش چند برابری مالیات اصناف نیز هیچ مستند مشخصی ندارد و اگر مودی مالیاتی با این افزایش روبرو بوده ناشی از قانونمند شدن ساز و کارهای مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی است که برخی اصناف سال ها از آن بهره جسته و اکنون در فضای تازه امکان این تخطی ها و دور زدن های قانونی وجود ندارد و اصناف باید به ازای درآمدهای کلان خود همانند دیگر اقشار جامعه مالیات درخور درآمد خود را بپردازند و خون آنان از اقشاری چون کارمندان و کارگران رنگین تر نیست که از درآمد ناچیز خود مالیات را به طور تمام و کمال می پردازند اما نوبت به اصناف و کسبه که می رسد گویی پرداخت مالیات عذاب الیم و ناگواری است!.
 
جالب آنکه دولت بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی و برنامه های پنج ساله توسعه و قوانین بودجه موظف به کم کردن وابستگی به درآمدهای نفتی و حرکت در مسیر اخذ درآمدهای مالیاتی شده اما حرکت اصولی دولت در این زمینه هم محل ایرادهای عجیب و غریب می شود و کارت زرد را نصیب وزیر اقتصاد می کند.
 
رجوع به سخنان وزیر اقتصاد و آمارهای ارایه شده از سوی وی نیز به خوبی گواه آنست که بر خلاف ادعاهای بذرپاش نه تنها اخذ مالیات از اصناف رشد چند برابری نداشته و همسان با دیگر مشاغل رشد داشته که حتی آنان کمتر از کارمندان و شاغلین عرصه های دیگر مالیات پرداخت می کنند.
 
طیب نیا در خصوص سئوال اول بذرپاش و مشکلات پرداخت ال سی آن را مربوط به تحریم ها عنوان کرده که با زدودن آن این مشکلات ارزی نیز مرتفع خواهد شد، تحریم هایی که کاغذ پاره خوانده می شد و اکنون که دولت در قالب توافق هسته ای راهی عزتمندانه برای برون رفت از این وضعیت مهیا کرده دلواپیان تندترین حملات را متوجه این توافق می کنند.
 
طیب نیا  همچنین توضیح می دهد که وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی و سهم بالای درآمدهای نفتی در درآمدهای ارزی  دو مشکل اساسی اقتصاد کشور است و تاکید می کند: عقل حکم می کند که اعتبارات هزینه ای از طریق مالیات تامین شود و هدف ما این است که درآمد کافی برای هزینه های دولت با عدالت در حصول مالیات به دست آید.
 
طیب نیا در خصوص سئوال دوم و افزایش مالیات اصناف نیز تاکید می کند: در سال ۹۳ مالیات ها نسبت به سال ۹۲ بیش از ۴۰ درصد رشد داشته و در سال ۹۳ حدود ۳۶ درصد منابع دولت از نفت و ۴۱ درصد منابع مورد نیاز از محل مالیات تامین شده که نشانه تحقق سیاست های دولت و کاهش وابستگی بودجه دولتی به درآمدهای نفتی است.
 
وزیر اقتصاد با اشاره به رقم اخذ مالیات از مشاغل در طول سیزده سال گذشته تاکید می کند که مالیات بر مشاغل سالانه حدود ۱۷ درصد افزایش یافته که سهم مالیات کارمندان دولت در همین دوره زمانی سالانه ۲۶ درصد، مالیات اشخاص حقوقی ۲۴ درصد، مالیات مستقیم ۲۳ درصد و مالیات بر کالاها حدود ۳۴ درصد افزایش یافته است. با این وصف کمترین افزایش مالیاتی در حوزه مشاغل و صنوف بوده در حالیکه آنان بطور معمول با رشد روز افزون درآمدها روبرو بوده اند.
 
جالب آنکه حقوق بگیران ۲.۳ برابر سایر مشاغل مالیات پرداخت کرده اند و بیش از ۷۵ درصد صاحبان مشاغل از پرداخت مالیات معاف شده اند یا زیر یک میلیون تومان مالیات پرداخته اند. البته دربرخی مشاغل با توجه به بستن راه های فرار مالیاتی آنان مجبور به پرداخت مالیات بر اساس درآمدهای گزاف شان شده اند که البته طبیعی است که از پرداخت مالیات ناراضی باشند اما آنان نباید از یاد ببرند که هر کسی به فراخور درآمدهایش باید مالیات بپردازد و در این میان هیچ کس از این قاعده کلی مستثنی نمی شود به خصوص بعضی از اصناف و مشاغلیکه درآمدهای گزاف و فرار مالیاتی در گذشته به مذاق شان خوش آمده است.
 
پس از اظهارات طیب نیا که خلاف ادعاهای بذرپاش را به اثبات می رساند، بذرپاش با حاشیه روی و زیر سئوال بردن کلیت آمارها و سئوالات خارج از موضوع اعتراض وزیر را بر انگیخت و جو مجلس نیز متشنج شد و در نهایت در حالیکه جواب هر دو سئوال نماینده مجلس داده شده بود، طیب نیا سومین کارت زرد خود را دریافت کرد.

اینکه چرا وزیری لایق و توانمند که تخصص و تبحر خود را در وادی اجرایی در سخت ترین شرایط نشان داده و ثبات را به بازارهای مالی و اقتصادی برگرداند و غول تورم که گلوی مردم را می فشرد مهار کرد و در وادی تئوری و نظری نیز شایستگی و توانایی علمی خود را به اثبات رسانده و مورد اعتماد بی سابقه مجلس نیز بوده با چنین رفتارهای ناپسند و نا متعارفی از سوی نمایندگان روبرو می شود یک نکته است و اینکه چرا به جای توجه به توضیحات مستند و آمارهای دقیق وزیر در مورد سئوالات نماینده پرسنده، وی و همکارانش به حاشیه پردازی روی می آورند تا توضیحات وزیر را در فضای متشنج به حاشیه برانند و مقصود سیاسی خود را حاصل کنند، نکته ای دیگر.

نکته ای که بزرگترین مشکل و درد جامعه ماست، بر سر لجبازی و سیاسی کاری و نگرش های معطوف به آن مردم و منافع آنان و مشکلات گریبان گیر آنان به حاشیه می روند و گم می شوند و این چیزی است که مردم نه از دولت مردان و نه از نمایندگان و نه از هیچ سیاستمدار دیگری نخواهند پذیرفت و آن را به فراموشی نخواهندسپرد. 

منبع : خرداد

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
میلاد
ROMANIA
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۷
از تو بعیده بورس نیوز. کنترل تورم به سبک قرون وسطایی جای دفاع داره. قیمت گذاری دولتی 300 ساله تو اروپا نمسوخ شده. این دیگه جای تعریف داره؟کنترل تورم با نابود کردن تولید هنره؟
دو سال دیگه با نابودی تولید تورم دوباره سر به فلک میگذارد. این کنترل تورم " مدل کنترل تورم انتخاباتی" است. یعنی تو کوتاه مدت تورم کم میشه ولی چون علمی و متوازن نیست در بلند مدت بدلیل نابودی تولید دوباره جهش شدید خواهد داشت. البته چون اون جهش میفته دوره دولت بعدی! بی خیاااااااااااااال
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۸
حقشه...
کارش رو بلد نیست
ggg
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۱
سرمایه مردم رو به فنا داده این آقا این اراجیف چی است در مورد ایشون
(اینکه چرا وزیری لایق و توانمند که تخصص و تبحر خود را در وادی اجرایی در سخت ترین شرایط نشان داده و ثبات را به بازارهای مالی و اقتصادی برگرداند
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۲
فعالیت 2ساله ظریف را ببینید و با این اقا مقایسه کنید.افزایش نقدینگی از 450 هزار میلیارد به 830 هزار میلیارد تنها دستاورد این نخبه بود.من بی سواد شما با سواد.برای من بی سواد فقط یک مورد از خدمات ارزنده این اقا رو توضیح بدهید.ایشون یکی از وقیح ترین انسان هایی است که با متانت تمام در این 2سال قشر متوسط جامعه را دو دستی به پایین هل داد.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۹
من یکی از اعضای صنفی هستم که به علت اجرای نا درست مالیات ارزش افزوده توسط همین مدیران نالایق اداره دارایی مدت دوسال که مجبور به بستن واحد صنفی خود شدم و امید وارم افرادی شجاع مثل آقای بذرپاش بتوانند کاری انجام بدهند
ناشناس
يکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۶
خداییش آقای بذرپاش خیلی شجاعِ، یه تنه پارس خودرو و سایپا رو به باد داد.. رجوع بشه به اطلاعات مالی قبل از حضور ایشون به این شرکت ها..
رضائی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۵
ساعتی که عقربه هایش حرکت نکنه نه صدا داره نه زنگ میزنه ، اقتصادی که نمودش در بازار وکسبه بازار هویداست نشان از تدبیری لجام گسیخته همراه با سیگنال افزایش قیمت و سونامی افزایش قیمتها برای همان کارمندان و کارگران بعد از انتخابات امسال را دارد ( براستی باید پرسید چرا خوراک گاز یکدفعه 13 سنت و بهره مالکانه و....) در این دولت خدمت گذار اتفاق افتاد
ناشناس
GERMANY
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۱
ما از طلا گشتن پشیمان شده ایم مرحمت فرمایید مارا مس کنید . *مارا مس کنید در اینجا کنایه است از دوران دکتر و استاد دانشگاه محمود احمدی نژاد دامت تاییداته
ساري
ROMANIA
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱
درسته دلواپسان نيت خير ندارند اما روش وزير در اين دوسال در بورس و عدم مديريت در هدايت نقدينگي به سمت بورس، سود بالاي بانكي ركود و تعطيلي كارخانه ها عدم هماهنگي با وزراي جهت خوراك پتروشيمي ها از بي كفايتي وزير اقتصاد در حل امور اقتصاد است
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۴
سلام دولت اگر تدبیر داشته باشد در لایحه بودجه جدید باید 40در صد به قیمت بنزین مالیات بر مصرف وارد کند ومقداری هم برای محیط زیست وازاین طریق میتواند کسری بودجه وخیلی کارها انجام دهد
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۹
علت اصیل تورم در کشور کمبود نقدینگی و قدرت کم مردم در بازار عرضه وتقاضا میباشد
حسن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۹
ابتکار وخلاقیت مهم است شاگرد اول بودن ومحافظه کارانه رفتارکردن ملاک نیست
معتمد اریا
GERMANY
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۸
حقیقت تلخ فرمودی وتحلیل بسیار درست بورس نیوز عزیز سپاسگزارم
صبا
ROMANIA
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۱
خدایا چرا آه من وامثال من گریبان اون مدیران وآقایونی که ریشه شون خیلی عمیقه نه خشک میشه ونه با تبر قطع میشه رو نمیگیره خدایا تاچه حد بی عدالتی ودزدی ازمردم !!! خدا کسی که داره درد ندار نمی فهمه خدا !!! خدایا کسی که وضعش توپه توپه می فهمه بیکاری وبی پولی چیه!!!
مردمی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۹
با سلام لااقل ما که دیگه داریم درایت و لیاقتش را در بورس میبینیم و راجع به این نویسنده که ایا با حبس کردن پول در بانک و سودهای 30 درصدی واقعا کنترل تورم سخت است پس منتظر باش تا ببینید وقتی این پولها از بانکها خارج میشود تورم همه چیز را چگونه ویران میکند.نویسنده توانا راستی تا کی باید همه چیز را سیاسی ببینیم ایا باید در دوران رکود مالیات را افزایش داد.پس به کم انصاف هم خوب است.درود بر دکتر احمدی نژاد.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۹
بورس نیوز جان بیا یک کار بکن عزیز .بدون حاشیه سازی و صرفامنصفانه یک کار از این آقای وزیر فرمایش کن که در جهت پویائی یک اقتصاد غرق در رکود بوده باشه ؟.چه برنامه ای برای رشد تولید و جهت دهی به پولهای پارک شده در بالشها ( بقول خودتان )برای کم کردن واقعی تورم انجام داده است ؟. کدام دستورالعمل را صادر کرد که بیشتر از یکروز دوام آورد ؟ایشان فقط خوب حرف میزند اما بد عمل میکند چون سیاستهای اقتصادی تابع شرایط روزمرگی دارد
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۲
متن بسیار متین و کار شناسی بوده شما به سوابق اجرایی و علمی و نگرش فکری و جریانی اقای بذر باش در طی 8سال ظهور ایشان داشته باشید براحتی میتوان به چنین حرکاتی در راستای کمرنگ کردن اصولی ترین سیاستهای نظام که همانا حرکت به سمت اقتصاد منهای نفت و نیز بالانس کردن مالیات مشاغل با حقوق بگیران با عنایت به اینکه در طی سالهای متمادی قشر حقوق بگیر جامعه که هیچ پایگاه دفاعی نداشته اند بیشترین فشار مالیاتی را داشته و سهم انها چند برابر مشاغل میباشد
تمنایی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۸
این بدبخت دنبال رای میگرده و گیر داده به مالیات! نمیدونه که کاسبین دلواپس با آب دریا هم پاک بشو نیستند و رای نخواهند داشت!!!!
ناشناس
GERMANY
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۸
اولا تا تعريف نخبه چي باشه ؟ كه شما ايشان را نخبه خطاب ميكنيد.

دوما واقعا افزايش ماليات كمرشكن است و حداقل ٤ برابر شده انهم در شرايط ركود شديد.
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۸
البته ما یک هزارم درصد هم فکر نمی کنیم که مجلس عزیز دغدغه مردم را داشته باشد.
ناشناس
پنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۰
احسنت .
بانوی ایرانی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰
خوابیده را می توان بیدار کرد ولی خود به خواب زده را هرگز بذر پاش اگر از اقتصاد و مدیریت چیزی حالیش بود سود سال مالی 86 سایپا را 0/14 افزایش نسبت به سال قبل اعلام نمی کرد بعد 1070 ریال نقد سال فبل تبدل شود به 740 ریال وبعد از ان سایپا روی خوش ندید بجای انکه بعلت عدم مدیریت تنزل پیدا کند صدقه سر رئیس دولت نهم نماینده مجلس می شود رد پای پولهای اقای ...
نادر دستگردی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۹
ما از دلواپسا نیستیم و از بذر پاش و هم قطاری هاش هم حمایت نمیکنیم اما دولت و بخصوص وزیر طیب نیا هم به وعده هاش عمل نکرد و بخصوص بازار بورس خیلی ها را بدبخت کرده / مگه همین اقا نبود وزیر نشده گفت بورس حباب دارد و قبلش هم مردم را به بورس و حمایت از اقتصاد دعوت کرد / دولت قبل اشکالات زیادی داشت اما این دولت هم به بهانه تحریم دست رو دست گذاشت و هیچ کاری نکرد در صورتی که میتوانست خیلی کار ها بکند تورم با عدم توانایی خرید مردم پایین امده که باعث تخفیف دادن شرکت ها شده تا بتوانند لااقل هزینه هاشون را در بیاورند دولت بیشتر سرکوب قیمت انجام داد در شرایط رکود تا کنترل تورم /
خواننده
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۵
سلام. دوست عزیز شما که اقتصاددانی نمیتونی درک کنی مملکتی که 8سال اقایون تا مرز نابودی پیش بردند با یکی دو سال قرارنیست گل و بلبل بشه. یکم منصف باشیم بد نیست
ناشناس
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۴
کی گفت 100 روزه ؟ ما حرفی داریم خودشون گفتن از روز اول میگفتن چندین دهه طول میکشه نه الان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۹
همین افزایش مالیات کسبه موجب افزایش قیمت کالاها شده در واقع خیلی هاشون مالیات رو از جیب مردم می پردازند ، به نظر من که البته گرفتن مالیات درسته به شرط اینکه دولت بر بازار به معنای واقعی کنترل داشته باشه، برید بازار ببینید قیمت کالاها مخصوصا پوشاک نسبت به چند ماه گذشته چندین برابر شده
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۳
بهتراست هر کس به اندازه علمش اظهار نظرکند!
نه براساس منافع شخصی!
اگربه فردی ابلاغ میکردند که شماهشت سال وقت داریدتاکشوری با700میلیارددلاردرامدارزی وسرمایه های سرشاردیگر تخریب نمائید.! بهترازاحمدی نژاد و تیمش وحامیانش نمیتواست تخریب کند!!
علی
GERMANY
چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۵
به این صورت پشتیبانی از یک وزیر ناکارآمد و همچنین کوبیدن نماینده‌ای دلسوز، منصفانه نیست! از نویسنده مقاله میپرسم کدام کار را این وزیر در طی این ۲ سال و اندی انجام داده که تکانی به اقتصاد داده باشد؟ اصولا آیا ایشان در اداره وزارت کاره‌ای است؟ و یا کسان دیگر مسائل را به وی دیکته میکنند؟ نابودی بازار سرمایه و از بین رفتن سرمایه و بی‌اعتمادی سرمایه‌داران جزء به بازار سرمایه فقط یک فقره از دسته‌گل‌های ایشان است!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۶
وزیر که اقتصاد کشور را نابود کرد
صادق
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۴۷
بحث این نیست که چرا می پرسند. بحث این است که کی از کی می پرسد. مگر نباید هر بحثی توسط متخصصین آن انجام شود. حالا این بذر پاش از کجا شد متخصص اقتصادی؟! دوستان بورسی درست است که همه ما متضرر شده ایم. ولی این دلیلی بر طرفداری از بی قانونی و کارهای لجام گسیخته نیست. مطمئن باشید هرجا که منافع بازاریها به خطر می افتد، محافظین منافع آنها به همه چیز حمله می کنند.