بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۵
کد خبر : ۱۶۶۰۷۲
بیماری که سال گذشته برای انجام عمل پلیپ‌بینی به یکی از بیمارستان‌های دولتی تهران مراجعه کرده بود، دیگر به هوش نیامد و صبح دیروز پس از تحمل یکسال کما، فوت کرد.

به‌گزارش فارس؛‌ تلفن زنگ می‌خورد، صدایی لرزان با ته‌لهجه آذری گریه‌کنان، کلماتی را تکرار می‌کند. متوجه صحبت‌هایش نمی‌شوم، سعی می‌کنم آرامش کنم؛ ولی زن یک‌نفس التماس می‌کند، آقا! شما را به خدا کمکمان کنید...یک سال است که برادرش در کما و روی تخت بیمارستان بستری است. دستش به هیچ جا بند نیست. یک سال است که پله‌های بیمارستان را بالا و پایین می‌کند و این دیگر کار هر روزش شده است.برادرش 3 پسر کوچک دارد و او باید هر روز کودکان را برای دیدن پدرشان به بیمارستان ببرد. غم نبودن پدر از یک‌طرف و خرج و مخارج زندگی از طرف دیگر امانشان را بریده است.به‌همه پزشکان به‌نام و معتبر هم سر زده است شاید بتوانند برای برادرش کاری کنند، اما فایده‌ای نداشته است و همچنان روزشمار کما ادامه دارد.

بیمار خودش با پای خودش وارد اتاق عمل می‌شود؛ اما...

داستان از این قرار است که یک سال پیش مردی 43 ساله برای انجام عمل پلیپ بینی به یکی از بزرگ‌ترین و مشهورترین بیمارستان‌های دولتی تهران مراجعه می‌کند و با اصرار پزشک معالج همان روز برای انجام عمل بستری و بالاخره بیمار با پای خودش وارد اتاق عمل می‌شود.آن‌طور که خواهر بیمار تعریف می‌کند چند ساعت پشت در اتاق عمل منتظر می‌مانند ولی خبری از برادر نمی‌شود، پیگیر می‌شوند که عمل کمی بیش از حد معمول به طول انجامیده است و پزشکان بازهم حرفی نمی‌زنند و خانواده به‌ناچار منتظر می‌مانند.در نهایت پس از چندین ساعت برادر را در کما از اتاق عمل خارج و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری می‌کنند.به گفته خانواده این مرد، وی با کبودی‌های بسیاری در ناحیه سینه از اتاق عمل خارج می‌شود که می‌تواند ناشی از عمل احیا در اتاق عمل باشد؛ اما نکته دیگر بخیه‌ای است که در پشت سرش زده‌شده است؛ درصورتی‌که وی برای عمل پلیپ به اتاق عمل برده شده و معلوم نیست به چه دلیل دچار شکستگی سر شده است و امروز دقیقا یکسال از آن زمان می‌گذرد و این مرد 43 ساله بی حرکت بر روی تخت بیمارستان خوابیده است

پلیپ بینی چیست؟

خوب است بدانید که توده خاکستری و گاهی بی‌رنگی است که معمولاً از مخاط سینوس‌ها و گاهی از خود بینی منشأ می‌گیرد و در غالب موارد، پولیپ‌های بینی پایه‌دار و متعدد بوده و در داخل هر دو بینی ظاهر می‌شوند، هرچند که ممکن است فقط در یک بینی و به‌طور منفرد نیز دیده شوند.

فوت یک روز پس از تهیه گزارش

روزگذشته که برای نخستین بار با خانواده این بیمار ارتباط برقرار کردم، وی هنوز در کما و زنده بود. اما امروز خواهر این مرد در تماسی با خبرنگار فارس اعلام کرد که متاسفانه برادرش فوت کرده است.خانواده وی از پزشک و تیم درمانی شکایت کرده‌اند، اما تا به امروز موفق نشده‌اند تا جواب مناسبی از این بابت بگیرند.

نماینده مجلس:‌ افزایش 5 درصدی خطاهای پزشکی از سال 93

هفته گذشته بود که همزمان با فوت مرحوم کیارستمی محمدنعیم امینی فرد سخنگوی کمیسون بهداشت و درمان مجلس در مصاحبه با خانه ملت درباره آمار مطرح‌شده مبنی بر 12 هزار پرونده خطای پزشکی در کشور، افزود: با توجه به حجم کار و مسئولیتی که در حوزه بهداشت و درمان مجلس وجود دارد این تعداد خطای پزشکی قابل‌پذیرش نیست اما قابل توجیه است.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری تعدد پرونده‌های مرتبط با خطاهای پزشکی، ادامه داد: البته این تعداد پرونده خطای پزشکی سقف انتظاراتمان نبوده و باید تلاش کنیم این تخلفات را ریشه‌یابی کرده و در جهت رفع آن برآییم.
این نماینده مردم در مجلس، یکی از علت‌های بروز خطاهای پزشکی را کمبود نیروی انسانی خواند و تصریح کرد: متناسب با این کمبودها باید برنامه‌ریزی شود زیرا گاهی به جهت کمبود نیروی انسانی بار مسئولیت عده‌ای بیشتر می‌شود لذا باید تأمین کادر درمانی موردتوجه قرار گیرد.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، درباره افزایش 5 درصدی خطاهای پزشکی از سال 93 تا 94 به خانه ملت گفت: اگرچه یک رضایتمندی کلی در حوزه سلامت وجود دارد اما با آرمان‌ها فاصله‌داریم همچنین در طرح تحول سلامت افزایش قابل‌توجهی در ارائه خدمات داشتیم که باید این موضوع مورد تحلیل قرار گیرد که این میزان افزایش خطاهای پزشکی ناشی از افزایش فشار کاری ارائه‌دهندگان خدمت بوده یا نقص تجهیزاتی که نیاز است وزارت بهداشت این موارد را مورد ارزیابی کارشناسی قرار دهد.

آمار خطاهای پزشکی دلهره‌آور نیست؛‌ خطا یکی از ویژگی‌های انسانی است

در این‌بین واکنش وزارت بهداشت به مطلب خانه ملت که سخنان سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس را منعکس کرده بود جالب‌توجه و تأمل است.وزارت بهداشت در مطلب انتقادی که در وبدا منتشر کرده است آورده است: «نویسنده مطلب مذکور اگرچه به رشد 5 درصدی پرونده خطاهای پزشکی در سال 94 نسبت به سال گذشته‌اش اشاره‌کرده و خواسته به شکلی غیرمستقیم اشاره‌ای به تأثیر منفی طرح تحول سلامت در میزان خطاهای پزشکی داشته باشد اما به این نکته ساده توجه نکرده که برای رسیدن به آمار دقیق می‌بایست افزایش میزان مراجعات را نیز در نظر بگیرد.»در ادامه این مطلب آمده است: «سید موسی طباطبایی، رییس گروه برنامه‌ریزی اقتصاد و بیمه سلامت وزارت بهداشت آمارهای جالبی را در این خصوص ارائه می‌دهد: با توجه به اعداد و ارقام ثبت‌شده در سیستم ثبت اطلاعات، تعداد بستری در بیمارستان‌های دولتی در کشور در سال 93 حدود 7 میلیون و 400 هزار نفر بوده که این تعداد در سال 94 به 7 میلیون و 900 هزار نفر رسیده است. با یک حساب ساده می‌توان به این نتیجه رسید که تعداد بستری در بیمارستان‌های دولتی در سال 94 نسبت به سال قبل از آن نزدیک به 6.8 درصد افزایش داشته است.
در مطلب وبدا آمده است: «پس در مقابل این افزایش تعداد بستری در بخش دولتی، افزایش 5 درصدی خطاهای پزشکی رقم دلهره‌آوری نیست و از میانگین افزایش تعداد مراجعات کمتر است. اگرچه وزیر بهداشت بارها در گفتگوهای خود ذکر کرده است که به خطر افتادن و از دست رفتن جان حتی یک نفر هم برای ما مطلوب نیست اما خطا یکی از ویژگی‌های انسانی است و با تمام تلخی باید آن را پذیرفت.»

سخن آخر

حال باید دید وزارت بهداشت بازهم با تکذیب و رد این اتفاقات در صدد توجیه آن بر می‌آید یا اینکه فکری برای تشدید نظارت و برخورد قانونی با تخلفات احتمالی این حوزه و کاهش قصور و همچنین عوارض قابل پیشگیری درمان صورت خواهد داد. «پیگیری‌های خبرنگار فارس برای دریافت پاسخ از مسئولان بیمارستان بی‌نتیجه ماند که درصورت دریافت پاسخ، در گزارش‌های بعدی منعکس خواهد شد.»

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۴
سلام کلن وزارت بهداشت حرف وحدیث زیاد دارد وحالا حالا ها درست بشو نیست این همه بول برای بیمه سلامت دارد حیف ومیل می شود به نام کمک به مردم وبه کام یاران روحانی
مهدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۹
بیمارستان های دولتی ذره ای احترام برای بیمار قایل نیستن و اصلا بیمار رو ادم حساب نمیکنن .
واقعا مراجعه به این بیمارستان فقط توهین به شخصیت و کرامت انسانی شخصه.
بیمارستان های خصوصی هم متاسفانه اینقدر تعرفه هاشون بالاست که .....
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
دوشنبه ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۸
حساسیت به داروهای بیهوشی
به هیچ عنوان قابل پیشگیری و قابل درمان نیست.
خانواده این بیمار باید مراقب باشند .
احتمال اینکه این افراد نیز همین ژن را داشته باشند حدود6% میباشد.

یا باید قید عمل جراحی را کلا بزنند .

و یا اینکه در صورت ناچار شدن, با این ماده بیهوشی خاص , برایشان بیهوشی صورت نگیرد.
...
شنبه ۰۲ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۳
اگر حساسیت دارویی باشد بخیه پشت سر بیمار برای چیست متاسفانه این اتفاق برای مادر من هم در بیمارستان دولتی افتاده برای عمل زیبایی بینی مراجعه بعد از حدود 14 ساعت از اتقاق عمل بدون هیچ اطلاع رسانی خارج شد تمام دکتر های قلب .. زمان عمل ایشان وارد اتاق عمل شدند صورت تمام لباس های بیمار خون آلود رنگ بیمار کاملا زرد و در حالت لرزش از اتاق خارج شد پشت سر بیمار کاملا درد داشت و ضربه خورده بود معلوم نیست توی بیمارستان ها چه خبره
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۸
باید اون پزشک که برای مهرجویی ودر واقع برای همه کسانی که به دست این جلاد ها و قصاب ها کشته می شوند توهین نوشت
اعدام کرد
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۲۹ تير ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۲
باسلام .معتبرترین افرادیکه میتوانند خطاهای پزشکی رابازگوکنند سرپرستاران عزیزند منتها جرات گفتن ندارند اینقدر ناگفته هست که اگر وزیر بداند شوکه میشود واینقدر از پزشکان دفاع نمیکند وبرعکس ،حقوق پرستاران راضایع.واقعا متاسفیم
علی
ROMANIA
چهارشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۵ - ۰۱:۴۲
بیمارستان های دولتی که خودت باید بری دنبال کار بیمار پرستار زورش میاد سرومی که به بیمار زده در بیاره و با کمال وقاحت میگه الان کار دارم نمیتونم بیام برو خودت سروم قطع کن آخه اگر من دکتر بودم که به تو نمیگفتم وضع نظافت که افتضاح چه برسه به این موارد بیمارستانای خصوصی هم تا پول نریزی بیمار نگاه ننیکنند کلن وضع درمان افتضاح