بورس‌نیوز، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۸
کد خبر : ۱۲۵۵۹۰
هادی مومنی- روز چهارشنبه هفته گذشته وقتی در آخرین روز معاملات بورس، شاخص با 337 واحد ریزش به 74 هزار و 499 واحد رسید همه تحلیل‌های تکنیکال شاخص که محدوده مقاومت و کف سقوط این نماگر را از مدت‌ها پیش 74 هزار واحد تخمین زده بودند به آرزوهایی از دست رفته تبدیل شد‌. هر چند که اعلام خبر افزایش قیمت خودرو در آخر هفته می‌توانست برای بورس و معامله گران آن یک شوک مثبت کوتاه‌مدت باشد اما مقاومت شرکت‌های خودرو ساز مبنی بر اینکه افزایش قیمت‌ها راضی‌کننده نیست تکلیف موج مثبت را قبل از آغاز بازار در هفته جاری روشن کرد با این وجود بسیاری از تالارنشینان بازار سهام که روز شنبه وارد بازار شدند انتظار نداشتند تا شاخص با ادامه ریزش‌های سنگین خود با 983 واحد افت دیگر بعد از مدت‌ها به کانال 73 هزار واحد هم وارد شود تا کاهش قیمت سهم‌ها به بزرگ‌ترین معضل این روزهای بازار سهام تبدیل شود‌. چرایی این ریزش‌ها آنچنان که باید شفاف نیست همان‌گونه که رشدهای گذشته نیز آن چنان پایه و اساس نداشت این ریزش‌ها هم تا به امروز از مکانیزم‌های روشنی برخوردار نیست‌. این روزها تحلیل‌های داغی از وضعیت بورس وجود دارد. نگاهی کوتاه به این ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که متاسفانه بازار از اطلاعات ناقص و بعضا جهت‌دار در سطح کلان و خرد از سوی هدایت‌گران و منتفعان رنج می‌برد که به زودی به صورت مجزا و مستند به آن می‌پردازیم‌. باز جای امید است که حداقل همچنان بخشی از تصمیم‌گیرندگان مستقل و بعضا نگران ناظر بر بورس این اوضاع را رصد می‌کنند و در صدد کشف چرایی و راه حل‌های موقت و دایمی آن هستند‌. در تازه‌ترین خبرها ظاهرا شورای عالی بورس قصد دارد تا در یک جلسه فوری به تعیین و تکلیف بورس و چگونگی حمایت از بازار بپردازد که این می‌تواند پالس‌های مثبتی را برای بورس و سهامداران همیشه نگران آن مخابره کند‌. در عین حال حقوقی‌های بازار نیز قصد دارند تا با خوردن یک صبحانه دیگر تازه‌ترین تحولات بورس را بررسی و احتمالا حرکت‌هایی را برای جمع کردن بازار انجام دهند؛ اتفاقی که در نشست قبلی رخ نداد‌. آن چیز که مشخص است این است که باید برای بورس و ریزش‌های آن به صورت سیستماتیک و نظام‌مند برنامه ریزی کرد نه فوری و بدون برنامه تا عاقبت صندوق حمایت از توسعه بازار بار دیگر تکرار نشود‌. صندوقی که آمارها نشان می‌دهد تنها چیزی نزدیک به 10 درصد نقدینگی وارد بازار کرده است‌. به هر حال انتظار در این برهه از زمان زیاد نمی‌تواند برای بورس خوشایند باشد چراکه می‌تواند برای این بازار و هدایت گران آن گران تمام شود‌.
تاثیر منفی بر روحیه سهامداران
در همین حال حسین عبده‌تبریزی با بیان اینکه شورای عالی بورس اوراق بهادار به منظور حمایت از بازار، مجموعه اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است گفت که هم‌اکنون یکی از دغدغه‌های شورای عالی بورس، بحث تقویت بازار اولیه و رونق بخشیدن به بازار ثانویه است‌. براساس گزارش خبرگزاری‌ها، عضو شورای عالی بورس اوراق بهادار خاطرنشان کرد: شرکت‌های بزرگ که به ارزشمند بودن سهام خود اعتقاد دارند، به دلیل کمبود نقدینگی در شرکت و همچنین محدودیت‌های نقدینگی موجود در کشور، توان حمایت و دفاع از سهام خود را ندارند‌. این درحالی است که سهامداران عمده و همچنین مدیران بسیاری از این شرکت‌ها هم‌اکنون معتقدند که سهامشان قیمت‌های قابل قبولی پیدا کرده است‌. وی ادامه داد: حتی بسیار می‌شنوم که عده‌ای از مدیران معتقدند قیمت سهام شرکتشان هم‌اکنون به زیر قیمت‌های ذاتی رسیده است، اما نقدینگی دفاع از بازار را ندارند‌. عبده‌تبریزی با تاکیدبر اینکه تداوم وضعیت شاخص به روحیه سرمایه‌گذاران صدمه زده است، تصریح کرد: سازمان بورس و شورای بورس پیگیر وضعیت بازار هستند‌. وی با تاکید بر اینکه تصمیم برای ایجاد تغییر در بازار سهام به معنای دخالت تصنعی در بازار نیست، گفت: تصمیم‌های اتخاذ شده، نوعی حمایت از سهامداران خرد و بزرگ برای حفظ سرمایه‌هایی است که داخل بورس دارند‌ چراکه عده قابل ملاحظه‌ای از افرادی که دیرتر وارد بازار سهام شده‌اند، در طول این ماه‌ها از نظر مالی صدمه دیده‌اند و برایشان مشکل ایجاد شده است‌. عضو شورای عالی بورس اوراق بهادار خاطرنشان کرد: این شورا، راه تقویت بازار ثانویه را دنبال می‌کند، اما نکته با اهمیت آن است که بورس چقدر می‌تواند در این شرایط به تجهیز منابع کمک کند و کدام رشته‌هاست که می‌تواند تجهیز منابع شود‌. عبده‌تبریزی با یادآوری اقدامات قبلی شورای عالی بورس و سازمان بورس ابراز داشت: موضوع راه اندازی صندوق پروژه به تصویب رسیده و مقرر شده است به زودی این صندوق‌ها فعالیت خود را در بازار سرمایه آغاز کنند‌. وی با بیان اینکه قرار است این صندوق‌ها، برای پروژه‌های صنعتی، سرمایه جمع کرده و در آنها سرمایه‌گذاری کنند، توضیح داد: شرکت‌های داخل بورس می‌توانند با استفاده از این صندوق‌ها تجهیز منابع کنند و این تجهیز منابع به آنها کمک می‌کند تا قیمت سهامشان در بازار ثانویه تقویت شود‌. عبده‌تبریزی با تاکید بر اینکه این صندوق‌ها محدود به شرکت‌های بورسی نیست، گفت: شرکت‌های خارج از بورس، صندوق‌های بازنشستگی، نهادهای مالی کشور هم می‌توانند از این حوزه استفاده کنند‌. وی تاکید کرد: هدف شورای بورس تقویت بازار است و فکر می‌کند که بازار سرمایه هم‌اکنون به موقعیتی رسیده است که در حوزه بازار اولیه هم می‌تواند کمک کند‌. عضو شورای عالی بورس اوراق بهادار تصریح کرد: بعضی از بخش‌های بودجه‌ای می‌تواند به این امر کمک کند، برای مثال، صندوق‌ها یا اوراق بهادار براساس بند «ق» تبصره بودجه سال 1393 می‌تواند شکل بگیرد که در شورای عالی بورس شیوه‌های آن را بررسی کرده و به نظر می‌رسد که از محل صرفه‌جویی در محل انرژی می‌تواند اوراق بهادار یا صندوق‌های جدیدی طراحی شود که نرخ بازده حتی حدود 30 درصد هم داشته باشد‌. وی با اشاره به اینکه شورای عالی بورس نگران سفته‌بازی درخصوص معاملات حق‌تقدم تسهیلات مسکن («تسه»ها) بود، گفت: محدودیت در این بازار هم از دیگر اقداماتی است که در این زمینه انجام شده است‌.
صبحانه دوم حقوقی‌ها
اما در تحولی دیگر ادامه افت بورس این‌بار هم حساسیت‌های زیادی را برای حقوقی‌ها به وجود آورده است تا این‌بار نیز یک صبحانه کاری دیگر در دستور کار قرار گیرد تا شاید بتوانند اوضاع را تحلیل کنند‌. در این زمینه و درباره این جلسه تازه مدیرعامل سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی، افت شاخص بورس را ناشی از مسایل سیاسی دانست و گفت: علاوه بر کمبود نقدینگی، مسایل سیاسی هم در روند نزولی بازار دخیل است‌. کارشناسان افت شدید شاخص را بدون دلیل خاصی عنوان می‌کنند و معتقدند که بیش از نیمی از سهام موجود در بازار به سطوح بسیار ارزنده‌ای رسیده و قیمت‌های فعلی اکثرا در شاخص 36 تا 46 هزار واحدی در گردش بود‌. براساس این گزارش،‌ علیرضا عسگری مارانی، مدیرعامل سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی درباره افت شاخص به فارس می‌گوید: این افت تنها به دلیل کمبود نقدینگی در بازار نیست‌. وی ادامه داد: برخی مسایل سیاسی روز در روند بازار اثرگذار بوده است‌. مارانی در پاسخ به این سوال که چرا حقوقی‌ها از بازار حمایت نمی‌کنند، گفت: امروز شرکت‌های حقوقی‌ درباره وضعیت بازار جلسه‌ای خواهند داشت‌.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۸
کار بنده شده گریه کردن
بیچاره شدم رفت
سورن
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۱
با سلام
به نظر شما آقای عبده تبریزی می تواند ناجی بازار باشد بهتر است به بازار بورس در زمان مدیریت ایشان توجه فرمایید.
چرا شما فکر کردید باید نهاد های مختلف از بورس حمایت کنند به نظر بنده بازار سرمایه باید بجای سفته بازی به سمت معامله گری منطقی هدایت شود(از طریق کنترل گزارشات ارائه شده شرکتها و اعمال کنترل بر موسسات حسابرسی و گزارش گری مالی )و از طرفی دولت مواضع خود را در برخی صنایع نظیر پتروشیمی ها شفاف نماید
به خاطر داشته باشیم حمایت غیر منطقی از هر بخشی از اقتصاد نتیجه ای چون صنعت خودرو ،تغییرات ناگهانی نرخ ارز و مواردی نظیر اینها را به ارمغان خواهد داشت
علی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۲
شش ماه قبل نظرات و تفکرات آقای عبده تبریزی بورس را به این وضعیت انداخت. جالبه که از نظر ایشان سهام تازه داره به قیمت های اصلی خودش می رسه ولی قیمت مسکن و زمین حباب منفی داره !!!!
آقای عبده شما در جایگاهی هستید که به وزیر مشاوره می دهید. حواستان را جمع کنید که با مال و زندگی یک ملت و اعتبار یک کشور سر و کار دارید.
از خدا بترسید و به اعتلای کشور و اقتصاد ملی بیندیشید.