چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۶

شیب ارز بار دیگر صعودی شد

کد خبر : ۱۰۷۲۶۷
آرمان: با این‌که قیمت‌ها در بازر طلا و ارز تا حدودی به آرامش رسیده اما همچنان روند لاک‌پشتی افزایش قیمت در بازار مشاهده می‌شود. دلار نیز با 20 تومان افزایش نسبت به روز دوشنبه به 3050 تومان بازگشت. سکه طرح جدید با 5 هزار تومان افزایش از 975 هزار تومان به 980 هزار تومان رسید.
سکه طرح قدیم نیز از 970 هزار تومان به 974 هزار تومان افزایش یافت. نیم‌سکه اما بی‌تغییر نسبت به روز دوشنبه بر روی 505 هزار تومان ثابت ماند اما ربع سکه دیروز 2 هزار تومان افزایش قیمت داشت و از 308 هزار تومان به 310 هزار تومان رسید. هر گرم طلای 18عیار نیز با 700 تومان افزایش از 99 هزار تومان به 99 هزار و 700 تومان رسید. دلار نیز 20 تومان افزایش را تجربه کرد و 3050 تومان مبادله شد. یورو نیز با 10 تومان افزایش 4090 تومان فروخته شد.
پوند هم با 50 تومان افزایش روی نرخ 4920 تومان ایستاد. بر اساس قیمت انواع ارز رسمی برای عرضه در روز سه‌شنبه نیز قیمت دلار 2481 تومان، پوند 4011 تومان و یورو 3351 تومان قیمت‌گذاری شده است. در این وضعیت تقریبا آرام بازار ارز، به نظر می‌رسد بازخورد سخنان سیف نقطه پایان را به خود نبیند. واکنش‌‌‌ها به سخنان رئیس کل بانک مرکزی همچون گذشته تکرار می‌شود ولی حالا برخی از فعالان به حمایت از سیف روی آورده‌اند. برخی فعالان اقتصادی در یک میزگرد اقتصادی که با موضوع بررسی نوسان‌های اخیر ارزی تشکیل شده بود به بررسی این مسئله پرداختند. به گزارش تسنیم، کوروش پرویزیان، عضو شورای پول و اعتبار در مورد بررسی نوسان‌های ارزی روزهای اخیر با توجه به گفته‌های رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر نرخ ارز حدود 3 هزار تومان به عنوان نرخ کف بازار اظهار کرد: همه مشکلاتی که در حال حاضر در بازار ارزی کشور وجود دارد ناشی از نداشتن استراتژی است.
 وی ضمن اشاره به اینکه باید به سمت کاهش نوسانات ارزی برویم، افزود: هدف رئیس کل بانک مرکزی از اینکه نرخ دلار در کف بازار قرار دارد این بود که از نوسان‌های بی‌دلیل نرخ ارز جلوگیری کند و مردم را نسبت به آن آگاه سازد. این عضو شورای پول و اعتبار با تاکید بر اینکه سیف با بیان این‌که «دلار به کف بازار رسیده» قصد نادیده گرفتن ارزش پول ملی را نداشته است، ادامه داد: صحبت آقای سیف به منظور جلوگیری از نوسان‌های شدید بود که طی سال‌های مختلف بحث‌های متفاوتی در مورد نوسان‌های شدید ارز وجود داشته و رئیس کل بانک مرکزی در این گفته خود قصد کاهش نوسان و توقعاتی را داشت که در آینده ممکن بود با تداوم کاهش قیمت‌ها نتوان به آنها پاسخ داد. عضو هیات‌رئیسه اتاق بازرگانی ایران نیز با بیان اینکه اظهارنظر ارزی رئیس‌کل بانک مرکزی مانع از کاهش ۴۰۰ تومانی دلار شد، گفت: دلار مبادلاتی برای صادرکنندگان ۲۸۰۰ تومان تمام می‌شود.
 محسن جلال‌پوربا بیان این‌که صدمه‌ای که یک فعال اقتصادی از افت‌و‌خیزهای نرخ ارز می‌بیند بسیار بیشتر از بالا یا پایین بودن قیمت ارز است، تصریح کرد: اگر آقای سیف آن روز اعلام نمی‌کرد که نرخ دلار در کف بازار قرار دارد مطمئن باشید بعد از گفت‌وگوی تلفنی رئیس جمهوری ایران با اوباما در همان ساعات ابتدایی 400 تومان از نرخ دلار کم می‌شد ولی باز طی روزهای بعد این کاهش قیمت جبران نمی‌شد.
 جلال‌پور با بیان اینکه اگر قیمت‌ها در یک دامنه قابل پیش‌بینی و در شرایط متعادل حرکت کند تمام این بخش‌ها از مبادلات ارزی و اقتصادی مطمئن می‌شوند، ادامه داد: رئیس‌کل بانک مرکزی برحسب تجربه بازار و اقتصاد کشور می‌تواند بگوید که اقتصاد ما نباید از مسائل حاشیه‌ای یا با یک ملاقات یا یک تلفن تأثیر بگیرد و به‌عنوان نمونه قیمت دلار با این موارد دچار تغییر قیمت شود. از سویی صمد کریمی هم به‌عنوان نماینده بانک مرکزی به بیان آخرین سیاست‌ها و راهبردهای این بانک در حوزه مسائل ارزی پرداخت و در برابر انتقادات روزهای اخیر به سخنان رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر این‌که هم اکنون نرخ دلار (حدود 3هزار تومان) کف بازار است، این‌طور دفاع کرد و گفت: هدف بانک مرکزی تقویت ارزش پول ملی و مدیریت نوسان‌های بازار ارز است.
 مدیرکل مرکز مبادلات ارزی در مورد قیمت فعلی ارز و چگونگی تعیین آن گفت: بانک مرکزی با توجه به اهداف پولی و استراتژی که دارد اگر رئیس کل آن اعلام کرده است که نرخ ارز در حدود 3 هزار تومان کف بازار است قصد ایجاد نوسان در بازار  نداشته و باید بگویم نرخ ارز و تعیین آن از اهداف سیاست‌‌های پولی بانک مرکزی است. احمد حاتمی یزد، مدیر عامل پیشین بانک صادرات نیز به راه‌اندازی بورس ارز برای پایان التهابات ارزی تأکید کرد و گفت: کاهش نرخ دلار طی روزهای اخیر به‌خاطر تغییر انتظارات مردم است نه سیاست‌های بانک مرکزی و دولت.
 این کارشناس اقتصادی ضمن اشاره به بازار ارز و انحصاری بودن آن تصریح کرد: تا زمانی که انحصار در دست بانک مرکزی است کسی نمی‌داند قیمت واقعی ارز چقدر است؛ البته نرخ واقعی برای ارز در کشوری که بانک مرکزی عرضه‌کننده ارز باشد معنی ندارد.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر