۹۰ درصد نمادها در مدار مثبت قرار گرفتند؛
رشد همزمان شاخص کل و هموزن/ بورس در آستانه عبور از مقاومت روانی
در ادامه روزهای سبز بورس، شاخص کل بازار سرمایه امروز با رشدی ۴۲ هزار واحدی به سطح ۳ میلیون و ۱۷۸ هزار واحد نزدیک شد و شاخص هموزن نیز سقف تاریخی تازهای را به ثبت رساند؛ اتفاقی که به گفته محمد غفوری، نشان از اقبال گسترده سرمایهگذاران به نمادهای کوچک و میانرده و بازگشت آرام نقدینگی به بازار دارد.
عدم تمایل سیاستگذار به ارز تکنرخی؛
نقدشوندگی در بورس زیر تیغ دامنه نوسان
پیام الیاسکردی، کارشناس بازار سرمایه، با اشاره به رشد اخیر شاخصها، عامل اصلی آن را افزایش خوشبینی به مذاکرات ایران و آمریکا دانست، اما هشدار داد که نباید با خوشبینی مطلق به آینده نگاه کرد. وی تأکید کرد سیاستهای ارزی ناکارآمد، محدودیت نقدشوندگی، و دامنه نوسان، همچنان چالشهای جدی پیشروی بازار سرمایه هستند.
کاهش بهرهوری صنایع و بحران انرژی، چالشهای اصلی پیشروی جذب سرمایه خارجی؛
اقبال سهامداران از نمادهای کوچک و صنایع جذاب بازار سرمایه
هلن عصمت پناه، مدرس دانشگاه و تحلیلگر مالی در گفتوگوی اختصاصی با بورس نیوز از رشد شاخص کل به ۳.۱۳۴ هزار واحدی خبر داد و هشدار داد: صنعت بیمه پس از حادثه بندر رجایی به منطقه پرریسک بازار تبدیل شده است. این کارشناس با اشاره به خروج سرمایه از بانکها و کاهش مشارکت حقیقیها، سه صنعت کانیهای فلزی، دارویی و سیمان را کانون توجه بازار دانست.
نگرانی پایان روند صعودی بورس، واقعیت یا شایعه؟
رشد شاخصها و ورود نقدینگی حقیقی به بازار سرمایه
بهناز اکبرپور کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با بورسنیوز به تحلیل امروز بازار سرمایه پرداخت و گفت: "شاخص کل با رشد ۰.۲۳ درصدی از مرز روانی ۳.۱ میلیون واحد عبور کرد که نشاندهنده تثبیت روند صعودی است. " به گفته این تحلیلگر، ورود ۲۰۷ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی همراه با ارزش معاملات ۱۶ هزار میلیارد تومانی، بهبود محسوس عمق بازار را تأیید میکند.
نمادهای کوچکتر پیشتاز رشد، تأثیر منفی نمادهای بزرگ بر شاخص کل؛
شاخص کل و هموزن بهطور همزمان صعود کردند
بازار سرمایه در روز دوشنبه ۸ اردیبهشت شاهد رشد مثبت شاخصها بود؛ شاخص کل بورس با افزایشی حدود ۱۲،۳۰۰ واحد به سه میلیون و ۱۲۹ هزار واحد رسید و شاخص هموزن نیز با رشدی ۰.۸۷ درصدی به عدد ۹۱۲ هزار و ۷۵۹ واحد رسید. در حالی که نمادهای کوچکتر بازار عملکرد بهتری داشتند،
صندوقهای اهرمی بازیگران جدید بازار؛
بازار سرمایه در غبار انفجار بندر رجایی/ شاخص ۳۴ هزار واحد ریخت
محمدحسین علیبخشی کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با بورس نیوز به تحلیل وضعیت کنونی بازار پرداخت و ضمن اشاره به تأثیرات حادثه تلخ بندر شهید رجایی و ابهام در مذاکرات سیاسی ایران و آمریکا، گفت: نوسانات بازار ناشی از این دو عامل باعث ایجاد تردید در بین سرمایهگذاران شده است و از طرفی رشد اخیر بازار، بیشتر تحت تأثیر امیدواری به مذاکرات بوده که کوچکترین واکنش منفی میتواند موجب مشکلاتی برای بازار شود.
بازار سرمایه در روز شنبه با "بیتصمیمی" به کار خود پایان داد؛
بازار سرمایه در انتظار تعیین مسیر / تثبیت ارزش معاملات در سطوح بالای ۲۰ همت
بازار سرمایه امروز (شنبه، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) با بیتصمیمی و نوسان بین صفهای خرید و فروش به کار خود پایان داد. به گفته علی فراقی، کارشناس بازار سرمایه، اگرچه ارزش معاملات در سطح بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان تثبیت شده، اما نبود جهتگیری روشن و پراکندگی نمادهای مثبت و منفی نشاندهنده احتیاط سرمایهگذاران در انتظار سیگنالهای سیاسی و اقتصادی است. روزهای آینده میتوانند جهتگیری کوتاهمدت بازار را مشخص کنند.
سیاستهای غلط بانک مرکزی و سازمان بورس، عامل فشار مضاعف بر بازار سرمایه؛
سرمایهگذاران از سهام به طلا پناه بردند
بهناز اکبرپور، کارشناس بازار سرمایه، سال ۱۴۰۳ را یکی از بدترین و ناامیدکنندهترین دورههای تاریخ بورس ایران توصیف کرد؛ سالی که با وجود رشد شدید نرخ دلار و تورم، اکثر نمادها نهتنها از تورم عقب ماندند بلکه سرمایهگذاران با کاهش ارزش دلاری و ریالی پرتفوی خود مواجه شدند.
رشد اسمی سود در شرکتها واقعیت یا بازی با اعداد؟؛
سرمایهگذاری در صنایع صادراتمحور گزینههای جذاب برای سال ۱۴۰۴
عصمتپناه به تأثیر سیاستهای پولی انقباضی دولت و بانک مرکزی بر کاهش نقدینگی و افت بهرهوری شرکتها اشاره کرده و تاکید کرد که در شرایط فعلی، بازار طلا بهعنوان یک گزینه امن برای سرمایهگذاری جذابیت بیشتری پیدا کرده است.
بحران ناترازی انرژی تهدیدی برای تولید و صادرات؛
بورس ۱۴۰۳ بازندهای در میان بازارهای دارایی
بازار سرمایه در سال ۱۴۰۳ عملکردی ضعیفتر از سایر بازارهای دارایی داشت و نتوانست در رقابت با طلا، دلار و حتی تورم، بازدهی مناسبی ارائه دهد. ندا کریمی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با بورس نیوز با اشاره به خروج ۳۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از بورس و ورود ۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوقهای طلا، این روند را نتیجه ناترازیهای اقتصادی، سیاستهای قیمتگذاری دستوری و افزایش نرخ بهره دانست.