چهارشنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۶

دومین روز مذاکرات هسته‌ای ژنو آغاز شد

کد خبر : ۱۰۸۲۷۱
مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 در ژنو در حالی وارد دومین روز خود شده که هر دو طرف، ضمن استقبال از محتوای گفت و گوهای روز گذشته، آن را مثبت و سازنده خوانده اند. در جریان دو نوبت گفت و گوهای صبح و عصر روز گذشته، پیشنهادی از سوی ایران به طرف مقابل ارائه شد که قرار است امروز درباره جزئیات آن بحث شود.

به گزارش «تابناک»، پس از برگزاری دو دور گفت و گو در روز نخست مذاکرات، دور سوم این گفت و گوها از دقایقی پیش در ساختمان سازمان ملل در ژنو آغاز شده است. بر اساس گزارش های رسمی، روز گذشته طرح پیشنهادی ایران در موضوع هسته ای به طرف مقابل ارائه شد و قرار است امروز درباره جزئیات این طرح بحث و گفت و گو صورت گیرد. 

به گفته منابع آگاه ایرانی، طرح جمهوری اسلامی ایران با عنوان «پایانی بر یک بحران غیرضروری؛ آغازی برای افق های جدید»، روز گذشته در قالب پاورپوینت به طرف مقابل ارائه شد. در این طرح، مراحل مختلف برای رسیدن به توافق نهایی در موضوع هسته ای پیش بینی شده است. با این حال، قرار است تا زمان رسیدن به توافق، جزئیات طرح مذکور محرمانه باقی بماند.

شب گذشته و در پایان دو دور گفت و گوها، کاخ سفید ضمن استقبال از مباحث مطرح شده در مذاکرات، آن را «امیدبخش» توصیف کرده و وزارت خارجه آمریکا نیز این گفت و گوها را «مثبت» ارزیابی نمود. مایکل مان، سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اشاره کرد که روز گذشته برای نخستین بار دو طرف وارد جزئیات مربوط به پیشنهادات هسته ای شده و درباره مسائل فنی و تخصصی به بحث پرداختند. 

گفتنی است در پایان مذاکرات روز گذشته، دیداری دوجانبه نیز میان هیئت های ایرانی و آمریکایی انجام گرفت که طرف آمریکایی آن را مفید و سازنده خوانده است. عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران تأکید کرده که در این دیدار، صرفاً مباحث مربوط به موضوع هسته ای مورد گفت و گو قرار گرفته است. 

به هر حال، به نظر می رسد بخش جدی تر مباحث مربوط پرونده هسته ای ایران، در جریان مذاکرات امروز مورد بحث قرار خواهد گرفت.

اخبار تکمیلی:

* محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان پیش از ظهر امروز چهارشنبه با وزیر خارجه سوئیس دیدار و گفتگو کرد.

وزير خارجه سوييس در پاسخ به اين سؤال كه سوييس براي دستيابي ايران و گروه ۱+۵ به يك توافق چگونه مي تواند كمك كند؟، گفت: ايو رسيه قائم مقام وزارت امور خارجه ما اخيراً در ايران بود و ما نيز آمادگي لازم براي به عهده گرفتن ميانجيگري را داريم؛ البته اتحاديه اروپا نيز در اينجا نقش مهمي دارد. 

* «ویلیام هیگ» وزیر خارجه انگلیس روز اول دور جدید مذاکرات هسته‌ای را «مفید» ارزیابی کرده و گفت این گفت‌وگوها «فرصتی واقعی» برای پیشرفت در جهت حل موضوع هسته‌ای است. وی افزود: اکنون فرصت واقعی‌ای برای دستیابی به پیشرفت در مذاکرات وجود دارد و من به ایران توصیه می‌کنم هم امروز و هم در هفته‌های پیش‌رو این فرصت را غنیمت بشمارد.

* سید عباس عراقچی از برگزاری کنفرانس خبری در پایان روز دوم مذاکرات میان اشتون و ظریف خبر داد. 

* سفیر کشورمان در سوییس از احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات هسته‌یی ایران و 1+5 در ژنو خبر داد. وی هم‌چنین گفت: احتمالا مذاکرات بعدی ماه آینده در نوامبر خواهد بود. 

* عباس عراقچی، در مصاحبه با خبرگزاری «آی‌پی‌اس» گفت ایران برای اجرای پروتکل الحاقی در پایان توافق هسته‌ای دوجانبه آمادگی دارد. وی در مصاحبه با این خبرگزاری گفت: «پروتکل الحاقی بخشی از آخرین گام است. این گزینه روی میز است، اما نه در حال حاضر؛ بخشی از مرحله پایانی است».

* سید عباس عراقچی و ژاک اویبر، همتای فرانسوی‌اش پیش از آغاز دومین روز مذاکرات ایران و 1+5 در محل مذاکرات دیدار کردند. علاوه بر این، معاونان وزیران خارجه ایران و انگلیس نیز پیش از آغاز مذاکرات روز چهارشنبه دیدار کردند. در این دیدار مجید تخت روانچی با سایمون گس علاوه بر مساله هسته‌یی و گفت‌وگو درباره مذاکرات بر سر موضوعات دوجانبه نیز گفت‌وگو کردند. 

13:16/ گروه 1+5 امروز پیش از شروع روز دوم مذاکرات هسته‌ای در ژنو، جلسه داخلی داشته است. به گفته «مایکل مان» سخنگوی مسئول دستگاه سیاست خارجی اتحادی اروپا، این جلسه صبح امروز در سطح مدیران سیاسی کشورها و به ریاست «کاترین اشتون» مذاکره‌کننده ارشد 1+5، برگزار شده است. مان اعلام کرده است که این جلسه با هدف بحث در مورد «گام‌های بعدی» در روند مذاکرات برگزار شده است. وی همچنین از برگزاری دیدارهای دوجانبه میان اعضای مختلف گروه 1+5 خبر داده است.

13:20/ کابینه امنیتی اسرائیل روز چهارشنبه طی بیانیه‌ای از جامعه بین‌الملل خواست تا با هرگونه توافقنامه‌ای که به پایان برنامه هسته‌ای نظامی ایران منتهی نشود موافقت نکند. این کابینه در ادامه مدعی شد: هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران خواستار رسیدن به راه‌حل سیاسی است.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر