يکشنبه ۰۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۴

هوای تهران مرز هشدار را پشت سر گذاشت اما اقدامی نخواهد شد!

کد خبر : ۱۱۳۷۳۶
به گزارش «تابناک»، در شرایطی که دومین روز هفته از نیمه گذشته است، اخبار رسیده حکایت از آن دارد که آلودگی هوای تهران به شرایط هشدار رسیده است اما دریغ از تصمیمی در این باره و دریغ از تشکیل جلسه کارگروه مواقع اضطرار تا دست کم شرایط فردا تا حدودی متفاوت شده و مجال نفس کشیدن کمی بازتر شود.

در حالی که شاخص آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون در روز شنبه عدد 144 را نشان می‌داد، روز یکشنبه بر عدد 147 قرار گرفت و در حالی که به نظر می‌رسید با توجه به تداوم وضعیت جوی و تداوم فعالیت‌های موثر در آلودگی هوا افزایش پیدا کند، همین اتفاق روی داد و شاخص آلودگی هوای تهران مرز «هشدار برای گروه‌های حساس» را پشت سر گذاشت و با رسیدن به عدد 165، به شرایط ناسالم برای عموم رسید.

ماجرا زمانی بحرانی جلوه می‌کند که به پایگاه آزمایشی داده بر خط شرکت کنترل کیفیت هوای تهران مراجعه کنیم؛ پایگاهی که در متن آن اشاره شده که حاوی اطلاعات تایید نشده است اما هرچه درصد خطا برای آن متصور باشیم، باز عددی را نشان می‌دهد که دهشتناک است: شاخص آلودگی هوای تهران بر عدد 228 قرار گرفته که معنای آن، درنوردیدن مرز «بسیار ناسالم» است.


بدین ترتیب در شرایطی که وضعیت کیفی هوا حکایت از وضعیت مشابه هفته گذشته دارد، درخواهیم یافت که رویکرد مسئولان به ماجرا یک بام و دو هواست چراکه هفته گذشته با برگزاری چندباره نشست کارگروه همراه شد و به تصمیماتی مانند زوج و فرد خودروها از در منازل و تعطیلی مقطع ابتدایی و پیش دبستانی در تهران و حتی تعطیلی کلیه مقاطع تحصیلی در شهر ری منجر شد اما این هفته تا کنون اتفاقی نیفتاده و به نظر هم نمی‌رسد که تصمیمی در راه باشد.

محمد رستگاری، معاونت نظارت و پایش محیط زیست استان تهران در این باره به «تابناک» می‌گوید: پایش‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که از ساعت یازده روز گذشته تا همی زمان در امروز، شاخص آلودگی هوا افزایش یافته و به عدد 165 رسیده است که به معنی رسیدن به شرایط ناسالم است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا پیرو این گزارش، کمیته اضطرار هوای تهران تشکیل جلسه خواهد داد یا خیر، گفت: اینکه وضعیت آلودگی باید منجر به تشکیل جلسه کارگروه شود یا خیر موضوعی است که باید مورد تصمیم گیری قرار گیرد اما باید تاکید کنم که معمولا کمیته اضطرار در زمان تصمیم گرفتن، پیش‌بینی هواشناسی برای چهل و هشت ساعت آینده را مد نظر قرار می‌دهد که بر اساس گزارش سازمان هواشناسی، پیش بینی شده که بعد از ظهر سه شنبه به بعد ناپایداری خواهیم داشت و علاوه بر آن، سه شنبه تعطیل رسمی هم هست که این موضوع هم تاثیر زیادی در کاهش آلودگی هوا می‌تواند داشته باشد.



معاون نظارت و پایش محیط زیست تهران در پاسخ به این پرسش که علت اختلاف شاخص‌های اعلام شده با شاخص پایگاه داده بر خط شرکت کنترل کیفیت هوای تهران چیست؟، گفت: شاخص آلودگی هوای تهران از میانگین پایش‌های صورت گرفته در ایستگاه‌های متعدد سازمان محیط زیست و شهرداری تهران در نقاط مختلف شهر بدست می‌آید و شاید بتوان قبول کرد که اعداد برخی ایستگاه‌ها بالاتر بوده و حتی عدد 228 در یک ایستگاه ثبت شود اما قطعا نمی‌توان این را شاخص آلودگی هوای تهران دانست.

بدین ترتیب به نظر می‌رسد که به رغم آلودگی امروز هوای تهران که در برخی ایستگاه‌ها و احتمالا در مناطق آلوده تر شهر مانند منطقه بازار تهران مرز بسیار ناسالم را هم در نوردیده است، تکیه مسئولان بر پیش بینی ورود سامانه بارشی از غرب و جنوب غربی کشور در روزهای آتی و همچنین تعطیلات پیش رو مانع از اتخاذ تصمیم خاصی شود؛ دلایلی که روز جمعه مورد توجه مسئولان قرار گرفت و به لغو تمامی تصمیمات منجر شد.

اینجاست که باید از مسئولان پرسید اصل در اتخاذ تصمیمات اضطراری به مناسبت شدت گرفتن آلودگی هوا چیست که شرایط مشابه در یک هفته با اتخاذ تصمیمات مواجه شده و در یک هفته دیگر به هیچ انگاشته می‌شود؟ آیا ملاک چیزی غیر از سلامت شهروندان است؟!   
اشتراک گذاری :
ارسال نظر