دو سناریوی پیش روی شاخص
در این راستا، پژمان کیا، مدیر صندوق سرمایه گذاری خبرگان در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: به اعتقاد بنده بازار سرمایه بازار ناکارایی است، در واقع کارایی تنها به معنای شفافیت اطلاعاتی نیست؛ بلکه بازار سرمایه باید کارایی تخصیصی نیز داشته باشد. به این معنا که منابع بطور بهینه در بازار سرمایه به صنایع و سهامی که دارای مزیت نسبی هستند، تخصیص داده شوند. اما به دلیل عدم تخصیص بهینه منابع در بازار سرمایه، وقتی در یک صنعت با یک خبر منفی همانند خبر تصویب نرخ 15 سنتی پتروشیمی ها، رو به رو می شویم، سایر صنایع نیز دچار آسیب می شوند و فشار عرضه سهام برای آنها نیز شکل می گیرد.
وی افزود: سهامداران حقیقی طی یک ماه گذشته به دلیل نوسانات شاخص، دچار بی اعتمادی به بازار سرمایه شدند. بطوریکه طی دو الی سه هفته گذشته با افزایش تعداد ابطال واحدهای صندوق ها و خروج زیاد سهامداران حقیقی از بازار سرمایه مواجه شده ایم.
در این راستا، با توجه به کاهش 30 الی 40 درصدی ارزش معاملات روزانه نسبت به دو ماه گذشته و فعالیت کم حقوقی ها، هم اینک بازار سرمایه نیازمند حمایت مؤثر حقوقی ها می باشد.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: حمایت حقوقی ها به معنای واقعی، تاکنون بسیار کم بوده است. در واقع، حمایت سهامداران حقوقی زمانی معنا پیدا می کند که آنها علاوه بر جمع کردن صف فروش سهام، خرید با حجم بالایی نیز در دامنه نوسان قیمتی مثبت داشته باشند تا قیمت پایانی سهام اصلاح شود. زیرا در غیر این صورت تنها با جمع کردن صف فروش توسط حقوقی ها به اندزه حجم مبنا قیمت سهام روند منفی خود را ادامه می دهد.
مدیر صندوق سرمایه گذاری خبرگان تصریح کرد: چنانچه در این راستا، سازمان بورس اقدامی نکرده و همچنین حقوقی ها نیز حمایت درستی از بازار سرمایه به عمل نیاورند، اسفند ماه را می توان ماه خروج نقدینگی از بازار سرمایه نامید. به اعتقاد بنده، سازمان بورس می تواند با انتشار اوراق تبعی و سایر ابزارهای مالی و همچنین اطلاع رسانی شفاف به سهامداران در خصوص این اوراق، از بازار سرمایه حمایت کند.
وی به دو سناریوی پیش روی بازار سرمایه تا پایان سال 92 اشاره کرد و گفت: سناریو خوشبینانه در صورت حمایت سهامداران حقوقی و اقدامات سازمان بورس به وقوع می پیوندند و با بازدهی 10 الی 13 درصدی شاخص کل و رسیدن شاخص به مرز 90 هزار واحد همراه می شود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: البته رسیدن به مرز 90 هزار واحدی برای شاخص، منوط به رد کردن مقاومت 85 هزار واحدی می باشد که البته این سطح بیشتر جنبه روانی دارد. همچنین در سناریوی بدبینانه، احتمال نزول شاخص تا مرز 77 هزار واحدی نیز وجود دارد که در صورت عدم حمایت سازمان بورس و حقوقی ها اتفاق خواهد افتاد.
کیا در خاتمه افزود: همچنین بازار سرمایه به دلیل رفع ابهامات نرخ خوراک، بهره مالکانه و اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها از تیر ماه سال 93، بر سایر بازارها ارجح و بازدهی شاخص یک بازدهی معقول 30 الی 40 درصدی خواهد بود. همچنین با توجه به نزدیک شدن به فصل مجامع شرکت ها، سرمایه گذاری در صنایعی که P/E پایین تری داشته و درصد سود تقسیمی آنها بالاتر است، با بازدهی بیشتری همراه خواهد بود. در این میان شرکت های ساختمانی با توجه به P/E اصلاح شده، فلزات اساسی به دلیل بنیادی بودن سهم و پی بر ای پایین، مخابرات و در آخر گروه انفورماتیک به دلیل افزایش گردش پول در بانک ها، با بازدهی بیشتری تا پایان سال همراه خواهند بود.
اون موقع سهام ها رو باP/E 10 به بالا می خریدید یادتون نبود چه ریسک بزرگی میکنید عزیزان من سهام میخرید تو سود زیان شریکید
این بازار ریسک داره همین شما آماتورا بودین شاخص بردین رو 90 هزار کارگزاری ها صندوق ها و افراد حرفه ای سود بردن نوش جونشنون ....
هر کی پول اضافه داره میخواد از دست بده بیاد تو بورس ...
بورس محل انتقال ثروت از افراد صبور به افراد عجول است (وارن بافت)
بردند به سرقت همه سیم و زر ایران
ما را نگذارند به یک خانۀ ویران
یا رب بستان داد فقیران ز امیران
شاه دزد و شیخ دزد و میر و شحنه و عسس دزد
دادخواه و آن که او رسد به داد و دادرس دزد
میر کاروان کاروانیان تا جرس دزد
خسته دزد بس که داد زد دزد
داد تا به هر کجا رسد دزد
کشوری بدون دستِ رد دزد
حقوقی ها از این به بغد بخواهی نخواهی وارد خواهند شد. چون الان قیمت ها چنان جذاب شده که هر که پول نقد داشته باشد تا 2 ماه بعد 40 تا 50 درصد سود خواهد برد.
پس لطفا حمایت حقوقی را به عنوان راه کار در چنین مقطعی مطرح نکنید.
و نقش نجات دهنده به انها ندهید.
درصورتيكه مجلس و دولت محترم نسبت به اصلاح مصوبه افزايش بيش از 5 برابري نرخ خوراك پتروشيمي ها اقدام ننمايند، شاخص كل به زير 75000 واحد سقوط خواهد كرد، تنها مزيت نسبي صنعت پتروشيمي ايران نرخ پائين خوراك مي باشد ولا غير .... اين را از يك مدير شاغل در صنعت پتروشيمي با بيش از 20 سال تجربه كاري بپذيريد نه از يك سهامدار كه صرفا افزايش قيمت سهام و سود مورد نظرش مي باشد .... با افزايش مذكور جذب سرمايه گذاري داخلي و خارجي بشدت كاهش خواهد يافت.... اگر قرار باشد قطر نرخ خوراك براي سرمايه گذاران خارجي را 15 سنت تعيين كند و ما نيز همين نرخ را، مطمئن باشيد هيچ سرمايه گذار خارجي قطر را به ما ترجيح نمي دهد ضمن اينكه نرخ خوراك سرمايه گذاران داخلي قطر كمتر از 5 سنت مي باشد. باتشكر
در حال حاضر چشمانداز طمع دولت و مجلس جهت جبران کسری بودجه از محل سود و پول سهامدارانء جزء راه فرار راه دیگری را نشان نمیدهد.