دوشنبه ۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۵
در گفتگو با یک کارشناس صنعت پالایشگاه و پتروشیمی عنوان شد:

سودهای سال 92 تکرار نشدنی است

رشد قیمت نفت در بازارهای جهانی خبر خوبی برای گروه پالایشگاهی محسوب می شود اما گزارش های منتشر شده چندان خوب نبوده و بیشتر آنها محافظه کارانه بوده است که می تواند تقاضا در این گروه را تحت تأثیر قرار دهد.
کد خبر : ۱۱۸۱۳۱
رشد قیمت نفت در بازارهای جهانی خبر خوبی برای گروه پالایشگاهی محسوب می شود اما گزارش های منتشر شده چندان خوب نبوده و بیشتر آنها محافظه کارانه بوده است که می تواند تقاضا در این گروه را تحت تأثیر قرار دهد.

یک مقام مسئول در شرکت پالایش نفت شیراز که خواست نامش فاش نشود در خصوص وضعیت شرکت های این گروه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: با تغییر نرخ دلار در دو سال اخیر شرکت های پالایشگاهی با تحول خوبی در سودآوری رو به رو شدند که عمده دلیل آن را می توان در موجودی های قبلی آنها دانست که پیش بینی می شود با اتمام این موجودی ها در سال 92 شرکت های این گروه توانایی تکرار سودهای سال جاری را در سال آینده نداشته باشند شرکت پالایش نفت شیراز در این گروه چنین وضعیتی را دارا می باشد.

وی ادامه داد: شرکت هایی که طی سال جاری سود اعلامی آنها براساس مقدار تولید فروش همان سال بوده و ذخیره ای را به عنوان موجودی نداشتند تغییر محسوسی را در جهت کاهش سودآوری تجربه نخواهند کرد شرکت هایی همچون پالایش نفت تهران، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت لاوان از جمله این شرکت ها می باشند.

بنابراین شرکت هایی مثل پالایش نفت شیراز، پالایش نفت اصفهان از جمله شرکت هایی هستند که موجودی خود را به نرخ ارز مرجع 1226 تومان خریداری کرده بودند و محصولات خود را با ارز آزاد به فروش رساندند که باعث رشد چشمگیر سودآوری آنها گردید ولی در سال 93 این سودها غیر قابل تکرار به نظر نمی رسد.

این مقام مسئول در خصوص شرکت پالایشگاه نفت شیراز اظهار داشت: در حال حاضر شرکت های پالایشگاهی از حاشیه سود حدوداً 8 درصدی برخوردارند و از تخفیف نرخ خوراک 5 درصدی هم بهره می برند که نسبتاً حاشیه سود پایین محسوب می گردد.

وی در خصوص موانع تأثیرگذار بر سودآوری شرکت پالایش نفت شیراز گفت: حاشیه سود کم، تهاتر محصول بین شرکت پالایش و پخش و شرکت پالایش نفت شیراز به صورتی که شرکت پخش نفت خام مورد مصرف به شرکت را تأمین می کند ولی هزینه ای از شرکت دریافت نمی کند و محصول را هم بعد از فرآوری دریافت می کند بنابراین نفدینگی جابه جا نمی گردد.

این مقام مسئول پیرامون طرح افزایش ظرفیت تولید ابراز داشت: شرکت پالایش نفت شیراز در حال پیگیری طرح افزایش ظرفیت تولید می باشد که در حال حاضر در مراحل اولیه می باشد.

وی خاطر نشان کرد: طرح تعمیرات اساسی خط تولید شرکت "شراز" از اردیبهشت ماه شروع خواهد شد که تقریباً 28 روز به طول خواهد انجامید بنابراین بر سودآوری شرکت به جهت کاهش مقدار تولید تأثیر خواهد گذاشت.

در خاتمه این کارشناس با اشاره به رتبه بندی شرکت ها براساس کیفیت فرآوری محصول در سال 92 گفت: شرکت پالایش نفت شیراز به دلیل عقب افتادگی در خصوص پروژه های تحقیق و توسعه برای شرکت در رتبه بندی ها امکان دستیابی به رتبه بالا را نخواهد داشت و این به دلیل عدم اهمیت تیم مدیریت قبلی در زمان دولتی بودن شرکت می باشد بنابراین امید است با تغییر شرکت و خصوصی شدن آن شاهد تغییر نگاه مدیریتی به این شرکت و صنعت باشیم و بتوانیم با افزاش سرعت انجام پروژه های توسعه ای در جهت افزاش رقابت پذیری و سودآوری هرچه بیشتر این شرکت ارزنده گام برداریم.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
مهردادمصطفوی
دوستان تعجب نداره در ایران عزیز هرجا که برین با دروغ وفریب کاری بلاهای بر سر مردم میارن که نسل های وقرن های بعد همه آنها را در کتابها خواهند نوشت .سایت بورس نیوز شما هم خسته نباشی اما .....
متخصص مالى
سلام
نکته اى که اىن کارشناس در نظر نگرفته آن است که شپنا طبق اعلام هاى قبلى براى موجودى اول دوره تقرىبا دو برابر ذخىره گرفته در حالى که شراز کمتر از حد نىاز ذخىره گرفته است
بنابراىن اىن تحلىل کاملا اشتباه است باىد به اىن کارشناس عزىز ىاد آور شوم که شپنا ظرفىتش 6/5 برابر شراز است و تقرىبا 4 برابر شراز سهم دارد و اگر قرار بود مانند شراز خوشبىنانه عمل نماىىد باىستى سود دوره جارى خود را حداقل بالاتر از 600 تومان پىش بىنى مى کرد
نکته بعد مساله کىفىت فراورده است که شپنا را از شراز متماىز مى کند که ىکى از دلاىل عدم ارائه صورت هاى مالى توسط شپنا عدم اعمال اىن مورد در نرخ محصولات شرکت بوده است
مهمترىن نکته اى که شاىد کمتر کسى به آن توجه نموده است نسبت بهاى تمام شده به درآمد فروش شپنا است اىن نسبت براى شپنا 98 درصد بوده در حالى که در ساىر پالاىشى ها 95 درصد و ىا حتى کمتر از اىن بوده است که اىن مورد نشان از محافظه کارى بىش از اندازه مدىرىت شپنا مى باشد که اگر شپنا مشابه سال هاى قبل .نسبتى مشابه ساىر پالاىشى ها داشته باشد تعدىل مثبت قابل ملاحظه اى در سود پىش بىنى شده 92 خواهد داشت
البته اگر مدىرىت محترم شپنا تماىل نداشته باشند اىن سود را با گرفتن ذخىره هاى غىر منطقى به دوره هاى بعد منتقل کنند
به اعتقاد متخصصىن امر. مدىرىت هزىنه ها در شپنا قوى تر از ساىر پالاىشى ها بوده و اىن شرکت به مراتب از پر تفوى محصول قوى ترى برخوردار است
اىن شواهد مى تواند تاىىد کننده ادعاى اىنجانب باشد که اگر لازم باشد مى توانم اىن ادعا را با اعداد و ارقام به اثبات برسانم
از مدىرىت محترم بورس نىوز خواهشمندم اگر قرار است آگاهى عمومى ارتقا ىابد از مطالب و تحلىل هاى عمىق تر و جامع تر استفاده نماىند.
علي
آقاي محترم كارشناس ... شركت پالايش نفت اصفهان از خيلي معدود شركتهاي نفتي است كه تفاوت نرخ ارز خريد نفت خام سال 1391 را ذخيره نموده و اصلا در سود سال1392 لحاظ ننموده است والا سود سال 92 را خيلي بيشتر اعلام ميكرد.لطفا اطلاعات مكفي كسب نماييد بعد تحليل كنيد تا اينجوري حق برخي سهامداران را تضييع ننماييد. اگر چه فكر نميكنم اين كامنت در سايت درج گردد.
یونس
عزیزم وقتی قیمت جهانی نفت بالا میره فراورده ها هم با قیمت بالاتری فروخته میشن وچون پالایشی ها 5 درصد تخفیف نفت خام دارن هرچه قیمت جهانی نفت بالا بره به نفع اوناس...

مثلا نفت150 دلاری 7.5 دلار تخفیف میخوره و قیمت فراورده ها هم متناسب با نفت 150 دلاری تغییر میکنه...

اما نفت 100 دلاری 5 دلار تخفیف میخوره و متناسب با 100 دلار فراورده ها هم فروخته میشه
محمدرضا
آقا من سوادم تموم شده ... یه بزرگواری ، لطف میکنه توضیح بده که وقتی مواد اولیه پالایشگاه نفت هست ، اونوقت چطور افزایش قیمت جهانی نفت به نفع پالایشی هاست ؟؟ ممنون .
ناشناس
دقیق زدی توی خال
میلاد
خوب راست میگه دیگه چرا به افکار جهت میدید
سید مسعود
به نظر من بورس نیوز فعال اقتصادی نیست بلکه الت دست رانت خوران اقتصادی است .
امیر
بورس نیوز چرا ثبات رویه نداری بیشتر به جای اینکه بعنوان یه سایت خبری عمل کنی فعال اقتصادی هستی آن هم در جهت منافع خودت . شما یه نوسان گیر حرفه ای هستی دیروز فروختی امروز خبرهای بد مخابره میکنی ...