شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۳۲
مستطيل شيشه اي تالار

دوازده بازار در تالار حافظ

تالار حافظ طی روز جاری در حالی میزبان سرمایه گذاران و سهام شرکت ها بود که همگان انتظار رشد شاخص طی روز اول هفته جاری را داشتند امری که تقریباً رخ داد و با حمایت حقوقی ها در برخی نمادهای بزرگ و شاخص ساز این مهم اتفاق افتاد.
کد خبر : ۱۱۸۶۲۸
با اتمام ساعات معاملات روز شنبه 92.12.10 شاخص بازار اول ( تالار اصلي ) با 113 واحد رشد به رقم 59624 واحد رسيد. همین وضعيت را در شاخص بازار دوم (تالار فرعي) شاهد هستيم بطوريكه شاخص تالار فرعي در اين روز با ثبت 1272 واحد افزایش عدد 153442 واحد را تجربه كرد. شاخص كل بورس نيز در روز جاري با 319 واحد رشد به رقم 80105 واحد رسيد.

همچنین در این روز صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 154 واحد افزایش شاخص، بیشترین تأثیر مثبت را بر جا گذاشت و در مقابل معدنی و صنعتی گل گهر با 58 واحد کاهش، بیشترین تأثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

شاخص فرابورس نیز با 6 واحد افزایش به رقم 758 واحد رسید.

در این شرایط امروز پالایش نفت تهران با 2 واحد رشد شاخص فرابورس بیشترین تأثیر مثبت را برجا گذاشت و در مقابل پتروشیمی جم با 0.38 واحد کاهش آن، بیشترین تأثیر منفی را بر این نماگر در پی داشت.

گفتني است ارزش كل معاملات اين روز به رقم 2536 میلیارد ریال رسید.

تالار حافظ طی روز جاری در حالی میزبان سرمایه گذاران و سهام شرکت ها بود که همگان انتظار رشد شاخص طی روز اول هفته جاری را داشتند امری که تقریباً رخ داد و با حمایت حقوقی ها در برخی نمادهای بزرگ و شاخص ساز این مهم اتفاق افتاد.

به گزارش بورس نیوز، این روزها که حسابی شنبه بازارها و جمعه بازارها به خاطر نزدیکی به سال نو شمسی و تقاضای خرید مردم با قیمت پایین افزایش یافته شاهد هستیم که در بورس هم دوازده بازار راه افتاده و هر روز رأس ساعت دوازده بازار شاهد نقل و انتقال کلی سهم در نمادها مختلف هستیم که تا قبل از آن یا صف خرید داشتند یا تقاضای بدون پاسخ.


بطور مثال رأس ساعت دوازده امروز نمادهای "خودرو"، "سایپا"، "ورنا"، "شپنا"، "فارس"، "وتجارت" و ... با عرضه سنگین از سوی حقیقی یا حقوقی های مختلف مواجه شدند و همگی عرضه را بر تقاضا فزونی یافته دیدند.

اما نکته جالب معاملات عجیب بعد از ساعت 12 است که قرار بود در یک نرخ یعنی نرخ پایانی ساعت 12 باشد که در بسیاری از نماهای می بینیم که قیمت بیشتر یا کمتر از قیمت پایانی در حال ثبت و ورود دستور است که در نوع خود جالب است و ظاهراً هیچ کس هم حق اعتراض ندارد.

مشکلی که در حال حاضر برای بورس به وجود آمده این است که اگر دستورالعمل جدید معاملاتی حذف شود سیل عرضه های انباشته شده دوباره به تابلوی بورس باز می گردد و در غیاب این سد مصنوعی قیمت ها و سرانجام شاخص را کاهش خواهد داد.

اگر هم این دستور به قوت خود باقی بماند خریداران مؤثر انگیره ای برای خرید سهام ندارند چون هنگام فروش با مشکل مواجه می شوند و معلوم نیست تدبیر جدید مسئولان بازار سرمایه چه خواهد بود و همه نگران همین تدبیرهای مداوم و به اصطلاح ایرانیزه هستند.

محدودیت معاملاتی به شکل فعلی به مثابه این است که شما به سپرده گذار بانک بگویید شما حق ندارید پول خود را از حسابتان برداشت کنید چون زیاد سپرده دارید! و در بلندمدت فرار سرمایه ها را را به دنبال خواهد داشت امری که حتی مطلوب متولیان بورس نیست، هرچند که اگر از سهامداران خرد پرسش شود که این طرح مناسب است شاید خیلی از آنها موافق باشند چون فعلاً فقط به فکر منفعت لحظه ای خود هستند و این روش به آنها کمک می کند ولی در بلندمدت اثرات نامطلوب بر بورس می گذارد.

به نظر می رسد این روش چاره کار نباشد و هرچند که باید از حقوق سهامداران خرد دفاع شود و جلوی زیان بیهوده آنها در اسرع وقت گرفته شود اما نگه داشتن شاخص با وضعیت فعلی یعنی اینکه مریضی را که مرگ مغزی کرده به کمک دستگاه و در حالت کما فقط روی تخت نگه داریم بی هیچ تحرک و نشاطی گفتنی است که اگر امروز از کل ایرانیان پرسیده شود آیا موافقید قیمت بنزین برای هر لیتر 50 تومان شو قطعاً اکثریت موافقند ولی آیا به صلاح است؟ یا اگه پرسیده شود شما حاضرید حقوق مسئولان کشور به یک سوم تقلیل یابد حتماً همه خواهند گفت بله اما آیا این روش تعیین حقوق صحیح است؟

به نظر می رسد همه چیز را با دموکراسی معکوس و عددی یا روش های پویولیستی می توان مدیریت کرد اما حل مسائل به این شیوه امری غیر ممکن است چراکه هنوز شرایط نابسامان بورسی مساعد نشده فقط شکل ظاهری بهتر شده و انسان را یاد این جمله می اندازد که

"خانه از پای بست ویران است              خواجه در بند نقش ایوان است"

اما پس از این انتفادهایی که در بالا مطرح شد باید از تلاش و نیت مسئولان بازار برای جلوگیری از ریزش شاخص سپاسگزاری کرد وای کاش روش های بهتری بکار می بستند و می گذاشتند که زخم بازار در هوای تازه خود درمان شود.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
سعید
// یادم رفت راستی تا بحال دیدید بشه دوازده تا حافظ رو توی یک تالار جا داد..این هم جوابش معلومه....خود کرده را تدبیر نیست.. بسوز تا بسوزیم
سعید
سلام تیتر خوبی گذاشتی توی این دنیای عجیب و غریب همه چی امکان داره مثلا میشه توی یک /بازار/ دوازده/ تالار/ رو جا داد . جواب بله /من عجیب تر از این هم دیدم مثلا توی یک تالار 10 میلیون ادم سرتراشیده رو تونستن جا بدن اونوقت کار به اون راحتی رو نتونن انجام بدن
سعید
//اقای بورس نیوز اینقدر که ما رو ازاد گذاشتی هر چه دلمون خواست بنویسیم یکدفعه مثل این اقایون بورسی تله برامون پهن نکرده باشی اینروزها باید از اونی که بهت میدن ترسید نه از اونی که ازت میگیرن؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
سعید
// اینجا ایران است ....دزد بازار....به صدای بازاریان ورشکسته گوش میکنید... اینجا ایران است........ به صدای بازاری نفس در رفته گوش میکنید.. بابا این اقای بورس نیوز هم اگه نمیگذاشت بنویسیم ما دق و دلیمون رو کجا خالی میکردیم .. میدونید چی میشد میترکیدیم... اونوقت زحمت اقایون رئیس و رواسا زیاد میشد میبا یست کلی شکمبه از توی خیابون جمع کنن
سید مرتضی
و از همه مهمتر معاملات مخفی یا hidden را نباید نادیده گرفت که مانند شیشه های رفلکس کارگزاریها تمام فعالیتهای کاربران آنلاین را میتوانند ببینند و رصد کنند در حالی که کاربر آنلاین بخت برگشته از آنچه مخفیانه در حال انجام است کوچکترین اطلاعی نمیتواند داشته باشد تا بتواند تصمیمات منطقی و درست اتخاذ کنند.
احد
دیوانه کردید ما رو ، چرا اگر بورس در حال مرگه واضح و شفاف نمی گید که ما دوزار سرمایمونو ببریم از بازار بیرون.این مطلب پر است از ناامیدی و فلاکت برای بورس تهران.
اسد
از قدیم گفتند پول بی زبون را نسپر دست آدم زبان دار وقدرت دار آش کشک خالته میخوای بخور میخوای نخور
arash
بهتره اینقذر نگران حقوقیها نباشید. بله بورس به حقوقیها احتیاج داره ولی حقوقیها از بورس بیرون برن کجا میخوان برن. احتیاج اونا به بورس بیشتره و در بلندمدت که شما نگران اون هستید اونا مجبورند خریذ کنند چون کارشون همینه.در ضمن با دستورالعمل جدید فقط قدرت ایجاد صف فروش از این عزیزان گرفته شده که این موضوع باعث رنجش شما و دیگر دوستان شده. این که قیمت را صرفا عرضه وتقاضا باید تعیین کند نکته درستی است ولی نه در بورس کوچک ایران که قدرت حقوقی نسبت به سایز بازار بسیار بزرگ است و هر بلایی که دلش بخواهد برسر بازار و حقیقی میاره مانند همین چند ماه اخیر. استقبال حقیقی از ظوابط جدید دموکراسی معکوس که در بالا نوشتید نیست بلکه منطق محکمی پشت ان است و آن هم این است که تعریف عرضه وتقاضای واقعی از نظر حقیقیها و حقوقیها متقاوت است.
درامد
تانباشد صداقت مسعولین بورسی/باید فکر سود رواز سر مان بیرون کنیم
عبدالله
بورس نیوز عزیز جمله شما حاضرید حقوق مسئولین کشور به یک سوم تقلیل یابد وخوب اومدی ای ول
خواجویی
با سلام وعرض ادب
تحلیلکر محترم انتقاد خیلی ساده است شما چرا راه حل نمیدهید هر کس که انتقادهای شما را میخواند تصور میکند که شما بزرگترین تحلیلگر زمان هستید من هرشب همه تحلیلهای شما را میخوانم علت اصلی خرابی بازار افزایش بی رویه بعضی از سهام بی محتوا هست که شما هر شب از انها پشتیبانی میکردید و دایم میگفتید که این سهم تا بحال ....درصد بازدهی داشته است و سرمایه گذاران تازه وارد را تشویق میکردید که بخرند ولی از عاقبت کا رکه این روزهاباشد چیزی نمیگفتید حالا هم فقط انتقاد میکنید بدون اینکه راه حل بدهید اگر این تحلیلگران سایتها ساکت شوند تحلیل نکنند بازار درست خواهد شد بااحترام
ali
لازم به ذکر میدانم که این مهندسی جدید است که سهامداران خرد را ناجوانمردانه هدف گرفته.
بدین صورت که با کمی بازار گرمی و دستکاری قیمتها در ابتدای بازار ما مشاهده میکنیم که قیمت بعضی از سهامها را بطور کاذب صف خرید میکنند و سهامداران تازه کار که اکثرا بدون تحلیل و تنها با دنبال کردن صفها سهامهای مد نظرشان را پیدا میکنند نیز با اشتیاق فراوان به حجم این صفها میافزایند و بدین ترتیب در ساعت 12 سهامداران حقوقی براحتی سهامهایشان را نقد میکنند.
واقعا به این همه تدبیر باید تبریک گفت.
حمید
این قیمت ساعت 12 واقعا نوبرشه. من که از قانونش سر در نمیارم چون کلی معامله در قیمت غیر از پایانی انجام میشه. برای مثال امروز بعد از ساعت 12 تاپیکو در چند رنج قیمتی معامله شد.
ضمنا بعد از ساعت 12 ا برای آنلاین‌ها صلا نمیشود دستور فروش گذاشت چه با قیمت پایانی ساعت 12 و چه قیمت‌های عرضه.
اشکان
اگه نمایندگان مجلس خودشون سهامدار بودن قطعا رسیدگی میکرن مثل قضییه بساز بفروشها که همشون دلال هستند و نمیذارن مالیات براشون تصویب بشه
محمد
از اول طرح مزخرفی بود. دخالت علنی و دستوری برای جلوگیری از سقوط بورس، سقوطی که تماما به گردن نمایندگان نالایق مجلس و وزیر ضد خصوصی سازی نفت با افزایش شش برابری خوراک گاز بود. عملا فرقی با تعطیلی بورس نداشته و ندارد.
علی
براستی در مملکت قحط الجال است ؟ خب چرا عده دیگری را نمی گزارند هدایت بورس را بعهده بگیرند ماکه از اینایی که هستند جز ضرر ندیدیم!!!
احمد
بجاي تشكر از مسولان بازار بايد ...كرد كه با تحريك دولت و خصوصي سازي به عرضه بيجا و شديد در دي ماه و اتخاذ سياست هاي نادرست ، بازار را به اين روز انداختند و با ركب زدن به سهامداربيچاره در حاليكه آنان را به ماندن در بورس و اميدواري به آينده ترغيب مي كردند با برنامه ريزي قبلي در حال انداختن سهام نورچشميان به آنان بودند !!!
محمد
مشکل از ان زمان شروع شد که ساعات معملات را دست کاری کردند این کار نابخردانه باعث افزایش عرضه های بیمرد شد اگر تصمیم دارند جلوی ریزش را بگیرند در چنین شرایتی به نظر من 11111111111111 باید ساعات معملات را بر گر دانند حتی کمتر کنند 2222222222حجم مبناها را بالا ببرند تا تاثیر کمتری بر سهم وارد شود333333333درصد افزایش قیمتها را پایین بیاورند چرا باید سهام 4 یا 5 درصد بالا یا پایین ببرند و در این شرایط باعث ضرر بیشتر سهام داران باشند به نظر بنده باید نصف شود
علی
برادر من چی میگی شما
موضوع ناموسی بودن عدد شاخص برای مسئولان بازاره
آقایون میخوان عدد شاخص پایین نیاد
حالا هی شما کامنت بنده را نزن
امیر
اشتباه بزرگ اینه که کارگزاریها به هر کی خواست کد آنلاین دادن وگرنه بورس چنین نمیشد
محمد
سلام بورسسسسسسسسسس نیوزززززززز عزیز چرا در تالار اهوار از ساعت12 به بعد می شود خرید کرد ولی فروش ممنوع است حتی به قیمت پایینی اما در تهران و کرج و غیره راحت می فروشند یعنی خون انها رنگین تر است لطفا جواب دهید یا برای ما که دستمان از همجا کوتاه است یک پیگیری کنید با تشکر
rrr
بورس نیوز لطفا فروشهای سنگین حقوقی به حقیقی در نماد واحیا رو پیگیری کن .
دقیقا معلوم شد چرا رفت توافقی .
این یعنی مسئولین بورس در حال سرمایه گذاری روی برخی از این نمادها هستند .
رضا
دوستان عزیز سایت بورس نیوز
بسته بودن نماد آکنتور
قبلا دیدم مطلبی در مورد بسته بودن برخی از نمادها زده بودید.
ممنون می شم اگه پیگیری کنید چرا برخی از نمادها مثل آکنتور بیش از 45 روزه که بسته است
علیرضا
دوستان عزیز
در اساسنامه بورس حمایت از سرمایهای خرد امده است یهلازم است بهر نحو من و شما حمایت شویم
اینهای که انتقاد دارند اکثرا حقوقی هستند که با سرمایه های کلان در صدی از سهم را بالا مبرند و ان را حمایت میکنند وسبس ان سهم را به من وشما به قیمت بالا میفروشند و بس از مدتی
مجدا با ارایه در صدی از سهم انرا کاهش داده و در قیمت با یین انرا مخرند

سام
جالبه كه بعد از ساعت دوازده فقط كارگزاريها ميتونند نرخهاى متفاوت با پايانى رو وارد كنند و با آنلاينها ممكن نيست
سبز
اقا یکی نیست یقه اینارو بگیره
این چه قانون مسخره ای گذاشتن با این کار تیشه به ریشه بورس میزنن دارن رسما و علنا بدون هیچ ترسی هم شاخص هم قیمتارو دستکاری میکنن
این چه بورسیه ما داریم مجلس خوابه وزرا خوابن دولت خوابه کی به کیه چرا هیچ کس جوابگو نیست
رضا
مديران بورس بايد عوض شوند