چهارشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۹

تشکیل تیمی برای بررسی وقایع اوین

کد خبر : ۱۲۲۲۴۲
فرارو- سخنگوی دولت از انصراف بیش از دو میلیون و 400 هزار نفر از دریافت یارانه نقدی و درآمد هزار و 200 میلیارد تومانی دولت از این محل خبر داد.

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت با بیان اینکه برای اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها ثبت‌نام از خانواده‌های متقاضی انجام شد و من لازم می‌دانم از همه دستگاه‌هایی که در ارتباط با این موضوع مشارکت داشتن تشکر کنم، گفت: در این مرحله خانواده‌ها دو گزینه را می‌توانستند انتخاب کنند که حدود دو میلیون و 400 هزار نفر از دریافت یارانه انصراف دادند. 

سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد که حدود 73 میلیون نفر با ثبت نام در سایت رفاهی متقاضی دریافت یارانه شده اند.

وی ادامه داد: کسانی که اعلام کرده‌اند که متقاضی دریافت یارانه هستند، به مانند گذشته هر نفر حدود 45 هزار و 500 تومان یارانه نقدی دریافت خواهد کرد و درآمد ناشی از انصراف دو میلیون و 400 هزار نفر به نفع خدمات عمومی در زمینه بهداشت، درمان، حمل و نقل، تولید و اشتغال مصرف خواهد شد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه "در روزهای نخست تعداد افرادی که ثبت‌نام نکرده بودند به بیش از 10 درصد رسید و پیش‌بینی ما این بود که حدود هفت تا هشت میلیون نفر از ثبت‌نام انصراف دهند"، گفت: در نهایت حدود دو میلیون و 400 هزار نفر از دریافت یارانه انصراف دادند.

وی با اشاره به عایدی دولت از محل این انصراف‌ها، اظهار کرد: با انصراف این تعداد از دریافت یارانه نقدی، هزار و 200 میلیارد تومان منابع در اختیار دولت قرار می‌گیرد تا در خدماتی که در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی پیش‌بینی کرده‌ایم، هزینه شود.

نوبخت همچنین خاطرنشان کرد: در این مرحله مبالغی که در اختیار دولت قرار می‌گیرد، 9 هزار و 300 میلیارد تومان است که کمتر از رقمی است که در قانون بودجه 93 دولت می‌توانست از این منبع استفاده کند.

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد سازوکارهای حذف دهک‌های بالا از دیافت یارانه نقدی در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی، گفت: قانون تکلیف این موضوع را مشخص کرده است و ما می‌توانیم از اختیارات قانونی که در این ارتباط وجود دارد استفاده کنیم اما فعلا مشکل دولت این نیست و مشکل ما با این ثبت‌نام حل شده، راه روشن است و اینکه عده‌ای همچنان می‌خواهند از یارانه نقدی استفاده کنند.

وی از خانواده‌هایی که از دریافت یارانه نقدی انصراف داده‌اند، تشکر کرد و گفت: این مبلغ صرفه‌جویی شده صرف بهبود شرایط بهداشت، درمان، توسعه، حمل و نقل عمومی، تولید و اشتغال خواهد شد.

سخنگوی دولت همچنین با اشاره به برنامه دولت برای افزایش قیمت حامل‌های انرژی، تاکید کرد: رشد قیمت حامل‌های انرژی، بسیار کند و محدود خواهد بود. وزارت نفت و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی این قیمت را اعلام خواهند کرد.

وی همچنین افزود: امسال پنج هزار و 400 میلیارد تومان برای بخش تولید، اشتغال و حمل‌ونقل، چهار هزار و 800 میلیارد تومان برای حوزه سلامت و بیمه و دو هزار و 400 میلیارد تومان نیز برای امنیت غذایی اقشار کم‌درآمد پیش‌بینی شده است.

سخنگوی دولت با اشاره به عزم دولت برای کنترل و کاهش تورم نیز اظهار کرد: روند کاهشی نرخ تورم تا پایان سال دنبال خواهد شد. با سیاست‌ها و تلاش‌های دولت، ثبات به اقتصاد ایران بازمی‌گردد.

نوبخت در بخش دیگری از این نشست خبری، در برابر پرسش خبرنگاري درباره اتفاقات اخیر مربوط به بند 350 زندان اوین، از تشکیل تیمی برای بررسی این مسأله خبر داد و گفت: تیمی از سوی دولت برای بررسی وقایع اخیر زندان اوین تشکیل شده است که پس از انجام بررسی‌های لازم، گزارش مربوطه را منتشر خواهیم کرد.

سخنگوی دولت با اشاره به کاهش رشد تورم در سال 1392، گفت: در سال 92 نرخ تورم با اقداماتی که انجام شد از حدود 42 درصد به 32 درصد تقلیل پیدا کرد و دولت مصمم است که در سال 1393 نرخ تورم بیش از این کاهش پیدا کند و به زیر 25 درصد برسد.

نوبخت گفت: در این راستا همان‌طور که بارها اعلام کرده‌ایم افزایش قیمت حامل‌های انرژی رشد محدود و کندی خواهد داشت.

وی با بیان این که با توجه به منابع موجود حدود پنج هزار و 400 میلیارد تومان برای تولید، اشتغال و حمل و نقل و چهار هزار و 800 میلیارد تومان برای امر بیمه، بهداشت، درمان و ارزان کردن هزینه‌های درمانی استفاده می‌شود، گفت: دو هزار و 400 میلیارد تومان نیز برای امنیت غذایی تخصیص داده می‌شود که به صورت کالا و مواد غذایی در اختیار اقشار کم‌درآمد قرار می‌گیرد و همان‌طور که اشاره کردم کسانی که برای دریافت یارانه‌ها ثبت‌نام کردند 45 هزار و 500 تومان به مانند ماه‌های قبل دریافت می‌کنند.

نوبخت گفت: برای خانواده‌هایی که ثبت‌نام نکرده‌اند و از دریافت یارانه انصراف داده‌اند تسهیلاتی خاصی اعلام می‌شود. ضمن اینکه می‌توانند از امکانات موجود مثل همه مردم استفاده کنند.

سخنگوی دولت با بیان این که امیدواریم با اقدامی که انجام شد کاستی‌های مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها برطرف شود و پرونده مرحله دوم بسته شود و کار اجرایی را آغاز کنیم، در پاسخ به این سوال که آیا این 1200 میلیارد تومان پاسخگوی اقداماتی که دولت می‌خواهد در زمینه بهداشت، درمان و مسائل این‌چنین انجام دهد خواهد بود؟ گفت: این میزان صرفه‌جویی حاصل شده جوابگو خواهد بود.

وی با بیان این که مردم همچنان می‌توانند از دریافت یارانه انصراف بدهند و راه این بسته نشده است، اظهارداشت: تشخیص مردم برای ما محترم است. ما خودمان را خدمتگزار مردم و مجری نظرات آنها می‌دانیم و نمی‌توانیم برای مردم تعیین تکلیف کنیم.

نوبخت با بیان این‌که هر منابعی که از طریق یارانه‌ها و انصراف به دست می‌آید به کل جامعه بازگردانده می‌شود، گفت: همان‌طور که اشاره کردم ما برای نظر مردم احترام قائل هستیم و بر اساس واقعیت‌های موجود نسبت به اجرای نظرات مردم عمل می‌کنیم.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: دولت همچنین مبلغ یازده هزار و 300 میلیارد تومان از بودجه عمومی را طبق قانون برای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها از خزانه عمومی برداشت خواهد کرد.

وی اضافه کرد: قانون به دولت اجازه داده که برای تامین منابع یارانه‌ها در سال 1393 تا سقف 48 هزار میلیارد تومان در جهت اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، قیمت این حامل‌ها را افزایش دهد ولی من همان‌طور که گفتم این میزان افزایش قیمت حامل‌های انرژی با رشد کند و ملایم خواهد بود.

نوبخت گفت: اگرچه از محل افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی، افزایش قیمتی ایجاد می‌شود، اما تلاش داریم که این میزان افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی با رشد ملایم باشد. همچنین سیاست‌های پولی، مالی و تعادل بودجه‌ای را به گونه‌ای پیش می‌بریم که همانند شش ماه دوم سال گذشته که شاهد کاهش کنترل تورم بودیم امسال هم تورم چنین کاهشی پیدا کند و در مجموع حاصل این سیاست‌ها منجر به این شود که ما شاهد کاهش نرخ تورم به زیر 25 درصد باشیم.

وی همچنین گفت: ‌با سیاست‌هایی که معاونت ارزی بانک مرکزی دارد در چند روز آینده ثبات به بازار ارز باز خواهد گشت.

سخنگوی دولت همچنین با انتقاد از انتشار برخی از اخبار غلط در ارتباط با فعالیت‌های دولت، گفت: برخی می‌گویند که 4.2 میلیارد دلاری که طبق توافق ژنو قرار بود آزاد شود آزاد نشده و امکان استفاده از آن را دولت ندارد اما همان‌طور که ما به دفعات اعلام کرده‌ایم همه وعده‌ها که در این زمینه بوده سر وقت محقق شده ولی اینکه ما چگونه استفاده کنیم یعنی اینکه به صورت نقدی استفاده کنیم یا در قالب خرید کالا استفاده کنیم به قدرت انتخاب ما بر می‌گردد و دست خودمان است.

نوبخت گفت: برای واردات کالاهای ضروری مانند دارو حساب‌هایی داریم و ضرورتی نداشته که از اقساط آزاد شده در این ارتباط استفاده کنیم البته این به این معنا نیست که ما نمی‌توانیم از این اقساط آزاد شده استفاده کنیم. متاسفانه عده‌ای به نحوی مطرح می‌کنند که گویی ما نمی‌توانیم از این رقم استفاده کنیم و این سخن نادرستی است که ممکن است ناشی از اطلاعات ناکافی باشد و یا اینکه عده‌ای بخواهند توافقنامه ژنو را ناموفق عنوان کنند و کلیت آن را زیر سوال ببرند. همان‌طور که گفتم همه اقساط طبق توافقنامه ژنو آزاد شدند و ما قابلیت این را داریم که در مورد چگونگی استفاده از آن تصمیم‌گیری کنیم.

وی گفت: عده‌ای تلاش می‌کنند وضع به وجود آمده در بازار ارز را عدم ثبات اقتصادی تعبیر کنند در حالیکه این ثبات به زودی اقتصاد کشور باز خواهد گشت.
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
@
عزیزم وقتی حاملهای انرژی اعم از گاز و گازوییل و بنزین گران میشود شما همچنان همان 45.500 تومان را یارانه میدهید.

اگر بخواهیم حساب کنیم با تورم ناشی از افزایش حاملهای انرژی دولت نه تنها یارانه کل مردم را حذف کرده بلکه از افزایش انرژی نه تنها 45.500 تومان را از ان راه کسب میکند بلکه مقداری هم سود میکند.

بعد هم برای اینکه دل مردم را راضی کنند ثبت نام دریافت یارانه را راه می اندازند و بعد هم میگویند به همه کسانیکه ثبت نام کرده اند یارانه میدهد!!!

در واقع با افزایش تورم در ماه های اینده مبلغ دریافتی یارانه مردم یعنی 45.500 تومان خنثی میشود و در واقع این مبلغ را مردم بابت افزایش قیمتها خرج میکنند و در واقع بدون انکه کتوجه شوند یارانه انها قطع شده ولی فکر میکنند که یارانه میگیرند!!!!
غضنفر
آقای نوبخت!!!شعار ی و دستوری اداره کردن مملکت کفگیرش به ته دیگ خورده...