شنبه ۳۰ آذر ۱۳۸۷ - ۱۶:۴۷

ایسنا:احتمال كاهش ميزان پرداخت سود سهام عدالت

کد خبر : ۱۶۷۷۴

پرداخت سود سهام عدالت كه قرار بود از مهر ماه امسال آغاز شده و بين دهك‌هاي مشمول ساليانه 80 هزار تومان سود به ازاي هر نفر تخصيص داده شود با تغييراتي مواجه شده است و در حال حاضر به دليل كسر بدهي دولت از سوي پرداختي و نيز تخفيف برخي دهك‌ها ميزان پرداخت سود در دست بررسي قرار دارد و دولت بايد در اين خصوص تصميم نهايي را اتخاذ كند تا پرداخت سود سهام عدالت آغاز شود.

محمد جواد شيخ ‌ـ مديرعامل كارگزاري سهام عدالت ـ در گفت‌وگو با خبرنگار بورس خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در خصوص آخرين وضعيت پرداخت سود سهام عدالت گفت: در حال حاضر نحوه تخصيص 1730ميليارد تومان سود سهام عدالت بين دهك‌هاي مختلف به دليل كسر اقساط دولت از اين سود در حال بررسي است و زمان تخصيص به تصميم دولت بستگي دارد.

وي خاطرنشان كرد: ميزان تخصيص سود سهام عدالت 1800 ميليارد تومان بود كه به دليل كاهش سود مخابرات به 13 تومان، مبلغ اين سود به 1730 ميليارد تومان كاهش يافت كه تاكنون شركت‌ها 250 ميليارد تومان سود ارايه كرده و 1500 ميليارد تومان باقي مانده است.

وي افزود: البته با همين ميزان سود دريافتي از شركت‌ها مي‌توان به تدريج سود دهك‌ها را پرداخت كرد ولي ميزان پرداخت سود ساليانه 80 هزار تومان به ازاي هر نفر بين دهك‌ها در دست بررسي است كه به زودي نتيجه آن اعلام مي‌شود.

وي ياد‌آور شد: به دليل اينكه مبلغ 400 ميليارد تومان قسط دولت از سود سهام عدالت كسر مي‌شود و بدهي دهك‌ها با هم برابر نيست ممكن است 80 هزار تومان كه مقرر بود ساليانه به ازاي هر نفر پرداخت شود كاهش يابد.

شيخ توضيح داد: مرحله اول و دوم مشمولين سهام عدالت جزو دو دهكي هستند كه طبق قانون اصل 44 و دستور مقام معظم رهبري از 50 درصد تخفيف برخوردارند بوده و بدهي آنها 50 درصد كمتر است بنابراين بايد مبلغ 500 هزار تومان را طي 10 سال و سالي 50 هزار تومان پرداخت كنند در حاليكه دهك‌ها بايد سالي 100 هزار تومان پرداخت كنند لذا به دليل اينكه بدهي‌ دهك‌هاي مختلف با هم برابر نيست پيشنهاد شده است كه به همه دهك‌ها 80 هزار تومان به صورت يكسان پرداخت شود كه اين پيشنهاد در حال بررسي است.

شيخ اضافه كرد: بنابراين دو نوع قشر در اين خصوص وجود دارند كه قشر اول از تخفيف‌ برخوردارند ولي قشر بعدي از تخفيف برخوردار نيستند كه ممكن است دولت از دو دهك اول هم بدهي خود را دريافت نكند كه اين به تصميم رئيس جمهور بستگي دارد.

مديرعامل كارگزاران سهام عدالت با بيان اينكه از 1730 ميليارد تومان مبلغ 400 ميليارد تومان بابت قسط به دولت پرداخت مي‌شود عنوان كرد: بعد از كسر قسط دولت، باقي مانده سود بين دهك‌ها تقسيم مي‌شود كه نحوه تقسيم آنها در دست بررسي است.

شيخ ياد آور شد: قرار بود به ازاي هر نفر ساليانه 80 هزار تومان پرداخت شود ولي در حال حاضر كه قرار است قسط دولت از اين سود پرداخت شود بنابراين ميزان پرداخت سود سهام عدالت تغيير كرد.

وي اعلام كرد: به محض اينكه دستور صادر شود با توجه به پولي كه در اختيار داريم و نقدينگي كه قرار است وارد شود پرداخت سود آغاز شده و سود سهام عدالت بين دهك‌ اول و دوم آغاز و به تدريج تا پايان سال و با فاصله زماني به ساير دهك‌ها تعلق مي‌گيرد.

شيخ با بيان اينكه سبد سهام عدالت تغييري نكرده و در حال حاضر 50 شركت در اين سبد وجود دارد تصريح كرد: در حال حاضر ثبت نام و دريافت اطلاعات مربوط به ايثارگران، بيماري‌هاي خاص، طلاب حوزه‌هاي علميه، خبرنگاران و باقي مانده روستاييان و عشاير در حال انجام است و تا پايان سال به پايان مي‌رسد و 42 ميليون نفر تا پايان سال 87 بايد سهام عدالت دريافت كنند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر