فارس:ارزيابي انجام شده در طرح سيمان خرمآباد مردود است
خبرگزاري فارس: كارشناس رسمي دادگستري در حالي هرگونه استفاده از ارزيابي انجام شده در طرح سيمان خرمآباد را مردود اعلام كرد كه بنا بر اعلام سازمان بورس شركت سيمان خرم آباد نه در سازمان بورس ثبت شده و نه مجوزي از اين سازمان اخذ كرده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، بيژن اسفندياري شيخ شيباني با بيان مطلب فوق تصريح كرد: كارشناسي انجام گرفته در خصوص سيمان خرمآباد مربوط به امتيازاتي بوده كه احتمالا در صورت بهرهبرداري از كليه امكانات كارخانه از جمله نصب كليه ماشين آلات و تجهيزات و تاسيسات و غيره بوده و اين امتيازات در 50 سال آينده به مبلغ 4/64 ميليارد ريال محتمالا داراي ارزش اقتصادي خواهند شد.
اسفندياري در ادامه افزود: بنابراين ذخيره معدن و ساير پروانهها در طول عمر مفيد به مدت 50 سال پس از بهرهبرداري احتمالا به تدريج داراي ارزش خواهند شد.
كارشناس رسمي دادگستري در خصوص كليه مستندات ارايه شده براي امر كارشناسي زمين معدن شركت سيمان خرمآباد گفت: زمين معدن شركت سيمان خرمآباد به متراژ 945 هزار مترمربع واگذاري اداره منابع طبيعي استان لرستان به صورت اجاره بوده و به قرار اطلاع طرح در زمين ديگري بعد از بازديد اينجانب اجرا ميشود كه واگذاري سازمان مسكن و شهرسازي است. بنابراين بايد گفت كل مبلغ ارزيابي انجام گرفته باطل و غير قابل استناد براي كليه سازمانها از جمله ثبت شركتها است.
اسفندياري در ادامه سخنانش يادآور شد: ارزيابي انجام گرفته صرفا براي شركت سهامي خاص و سهامداران خاص شركت بود و هيات موسس اين شركت نميتوانسته به استناد اين ارزيابي مبلغ 4/64 ميليارد ريال سهام مربوط به شركت سهامي عام را به اعضا يك خانواده به ناحق اختصاص دهد و با اختصاص حدود 34 درصد از سهام شركت در مرحله پذير نويسي به چند نفر معدود عملا اداره امور شركت بعهده يك خانواده قرار گيرد.
وي افزود: متاسفانه هيات موسس شركت به استناد گزارش ارزيابي كارشناس رسمي دادگستري اقدام به افزايش سرمايه، تبديل شركت سهامي خاص به عام و استفاده از آورده نقدي و غير نقدي سهامداران خاص در سهامي عام كرده است كه سوء استفاده صورت گرفته قابل تعقيب در مراجع صالحه قضايي است و در حقيقت سوء جرياناتي بوده كه در مرحله پذيرهنويسي صورت گرفته و هرگونه امتيازات هيت موسس در آگاهي تبديل يا در مرحله پذيرهنويسي بايستي قانونا به اطلاع عموم پذيره نويسان ميرسيد كه متاسفانه اطلاع رساني نشده است.
كارشناس رسمي دادگستري با اعلام اينكه ارزيابي كارشناسي صورت گرفته تحت هيچ عنواني مستند قانوني يا مالي و يا حقوقي براي افزايش سرمايه و يا انتشار سهام براي پذيره نويسي سيمان خرمآباد و يا احدي از اعضاء هيئت موسس يا اعضا هيات مديره شركت سهامي خاص يا عام نداشته گفت: به فرض آنكه چنين گزارشي را مديران شركت سيمان خرمآباد به اداره ثبت شركتهاف بانك و يا سازمان بورس اوراق بهادار ارائه كنند در خصوص نحوه استفاده از آن و يا هدف مديران، با توجه به گذشت مدتي از تاريخ گزارش از لحاظ قانوني اينگونه سازمانها بالاخص مرجع ثبت شركتها كه اقدام به ثبت ميزان افزايش سرمايه نموده بايد نسبت به كليه موارد اخذ تاييديه كتبي و رسمي از كارشناس رسمي دادگستري و معتبر بودن كليه مجوزها در مفاد گزارش كارشناسي از جمله پروانه اكتشاف، مجوز تاسيس، مجوز محيط زيست اقدام ميكردند.
اسفندياري در ادامه سخنانش يادآور شد: گزارش كارشناسي تهيه شده از سوي وي جهت اطلاع شخصي مديرعامل شركت سيمان خرمآباد (مهندس خدري) بوده و نامه كتبي از سوي سيمان خرم آباد مبني بر انجام رسمي كارشناسي ارائه نگرديده است. از اين رو كارشناسي صورت گرفته غيرقابل استفاده براي خارج از شركت سهامي خاص با استفادههاي بعدي امر پذيره نويسي است.
كارشناس رسمي دادگستري افزود: در اعلاميه پذيره نويسي كه مديران شركت سيمان خرمآباد منتشر كردند آمده بود كه كليه مجوزها و امتيازات از قبيل آب، برق، گاز، زمين و جاده بلاعوض و مجاني بوده بنابراين سوء استفاده از آنها در افزايش سرمايه 4/64 ميليارد ريال و انتشار سهامي از محل داراييهاي موهومي محقق نشده هيچگونه توجيه قانوني نداشته و هر سازمان و نهادي بخواهد چنين كاري را انجام دهد در راستاي تضييع حقوق سهامداران شركت كننده در پذيره نويسي است.
اسفندياري عنوان كرد: برحسب وظيفه حرفهاي و وجداني 50 ساله خود در مورخ 14 آذر سال گذشته طي نامه ايي به آقاي خدري رئيس هيئت مديره و مديرعامل شركت سيمان خرم آباد جهت رفع ابهام و اصلاح اشتباهات به منظور جلوگيري از تضييع حقوق عمويم سهامداران اعلام كردم و اميدوار بودم كه ايشان به مراجع ثبت شركتها و ديگر سازمانها مراجعه و نسبت به كاهش سرمايه و كاهش سهام هيات موسس بالاخص خانواده خود در شركت سهامي عام اقدام كنند ولي متاسفانه بعد از گذشته يكسال كماكان مطلع شدم جبران مافات نشده و سرمايه شركت به ناحق همان ميزان است.
وي در پايان افزود: در شركت سيمان خرمآباد از نظر كارشناسي اينجانب كمال سوء استفاده به عمل آمده است.
سازمان بورس و اروراق بهادار نيز در پاسخ به نحوه پذيرنويسي و افزايش سرمايه شركت سيمان خرم آباد اعلام كرد: شركت سيمان خرم آباد نه در سازمان بورس ثبت شده و نه مجوزي از اين سازمان اخذ كرده است.
اين سازمان طي نامه شماره 51029/12 مورخ 21/7/87 اعلام كرد كه ادعاي وكيل خواندگان مبني بر تاييد اطلاعات شركت اعم از اطلاعات مالي، داراييها، كارشناسي اموال و امتيازات از سوي سازمان بورس، صرفا در حد يك ادعاي واهي است و مسبوق به هيچگونه سابقهاي در اين سازمان نيست و محكوم به رد است.