سرمایه گذاران حاضر به پذیرش ریسک انتخابات نیستند
در چند روز گذشته شاخص های بورسی در حالت نزولی قرار گرفته اند و شاخص کل که چندی پیش به مرز 9 هزار واحد رسیده بود مجدداً به پایین تر از این سطح بازگشت.
حمزه کاظمی مشاور ارشد شرکت کارگزاری بورس بیمه ایران در گفتگو با خبر نگار بورس نیوز درباره عوامل افت اخیر بازار سرمایه گفت: منفی شدن بازار در روزهای گذشته حاصل خروج نقدینگی از بازار سرمایه می باشد.
وی افزود : به دنبال عرضه سهام بانک تجارت در بورس و جذب حجم قابل توجهی از نقدینگی بازار در این نماد در حال حاضر بورس بامشکل کمبود نقدینگی مواجه است که این موضوع کاهش رونق معاملات تالار را موجب شده است.
کاظمی ترس از تحولات آینده بازار را یکی دیگر از فاکتورهایی دانست که در افت اخیر بازار موثر بوده و در همین رابطه به خبرنگار بورس نیوز گفت: با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و به دلیل خاطره ی بدی که از انتخابات دوره پیش در اذهان فعالان بازار سرمایه وجود دارد بسیاری از سرمایه گذاران حاضر به پذیرش این میزان ریسک نیستند و ترجیح می دهند که در مقطع کنونی به حفظ ارزش دارایی خود اقدام نمایند تا با مشخص شدن وضعیت دولت آینده ، بر مبنای آن اقدام به تدوین استراتژی سرمایه گذاری خود نمایند.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه رشد قابل توجه ارزش سهام برخی از نمادهای بورسی را یکی دیگر از دلایل کاهش شاخص بورس دانست و خاطر نشان ساخت. از ابتدای سال جاری سهام برخی از شرکتها بازدهی قابل توجهی را برای سهامداران خود داشته اند که این موضوع نیز سبب شد سرمایه گذاران با گرفتن نوسان مناسب از این نمادها تمایل به فروش آنها پیدا نمایند که می توان آن را نوعی آغاز حرکت اصلاحی نماد ها نامید از همین رو بنظر می رسد . مجموع 3 عامل فوق دلایل اصلی کاهش شاخص های بورس در چند روز گذشته باشد.
کاظمی در بخش دیگر گفتگوی خود با خبرنگار بورس نیوز در مورد چگونگی استقبال سرمایه گذاران بورس از عرضه سومین بانک دولتی در بورس که قرار است . در نیمه اول خرداد ماه صورت پذیرد نیز به خبرنگار بورس نیوز گفت: میزان قیمت عرضه این سهم نقش بسزایی در چگونگی استقبال فعالان بازار سرمایه نسبت به این عرضه دارد.
اما با توجه به سابقه ای که در مورد عرضه های سازمان خصوصی سازی وجود دارد بنظر نمی رسد قیمت جذابی برای عرضه این سهم در نظر گرفته شود . لذا معتقدم سهام بانک صادرات نیز به سرنوشت سهام بانک ملت دچار خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه در بخش پایانی گفتگوی خود با خبرنگار بورس نیوز درباره دلایل عدم بازدهی سهام شرکتهای سرمایه گذاری که کارکرد اصلی آنها سرمایه گذاری بصورت تخصصی و کسب بالاترین سود است اما علی رغم این موضوع نتوانسته اند به این هدف دست یابند نیز گفت: دو دلیل اصلی را می توان برای عدم کارایی شرکت های سرمایه گذاری بورس نام برد که دلیل اول در نحوه مدیریت این شرکت ها است چرا که بسیاری از مشکلات امروز شرکتهای سرمایه گذاری ریشه در مدیریت های غیر تخصصی سالهای گذشته شرکتهای سرمایه گذاری است.
کاظمی در پایان دلیل دیگر این معضل را این گونه عنوان کرد : پرتفوی بسیاری از شرکت های سرمایه گذاری هنگامی شکل گرفته است که هنوز بسیاری از سهام شرکتهای ارزنده حال حاضر بازار که در غالب عرضه های سازمان خصوصی سازی بوده در بازار وجود نداشته یعنی پرتفوی این شرکت به قبل از سال 83 و 84 بر می گردد بنابراین پرتفوی اکثر شرکت های سرمایه گذاری بازدهی مناسبی ندارند بنابراین سهام این شرکت ها نیز بازدهی قابل توجهی ندارند.