افزایش دورقمی قیمت فلزات پایه و قیمتی
گروه بین الملل بورس نیوز؛ اعلام خبرهای اقتصادی امیدوار کننده از جانب ژاپن و همچنین تضعیف مجدد ارزش دلار در پایان هفته منجر شد تا تمام فلزات پایه در روز جمعه با رشد قیمت مواجه شوند در این میان مس توانست چهارمین ماه متوالی را نیز با افزایش قیمت به پایان رساند.
در روز جمعه شاخص دلار ایالات متحده که عملکرد این ارز را در برابر سبدی از شش ارز مطرح جهان منعکس می کند به میزان 1.6 درصد افت کرد . این شاخص در طول ماه می نیز 6.1 درصد تنزل کرده است .
همچنین در پایان هفته وزارت تجارت ژاپن اعلام کرد که تولیدات صنعتی این کشور در ماه آوریل 5.2 درصد بالا رفته که این میزان رشد ماهانه در 56 سال گذشته اقتصاد ژاپن بی سابقه بوده است.
در این میان شاخص اطمینان مصرف کنندگان ایالات متحده که توسط موسسه رویترز و با همکاری دانشگاه میشیگان تهیه می شود نیز در پایان هفته به بالاترین میزان خود از سپتامبر سال گذشته تا کنون رسید .
اعلام رشد 5.8 درصدی اقتصاد هند در فصل ابتدایی سال نیز یکی از علل اصلی افزایش قیمت فلزات پایه در پایان هفته به حساب می آید .
طی معاملات روز جمعه در بازار فلزات لندن هر تن مس برای تحویل در سه ماه آینده 1.7 درصد گران شد و به 4830 دلار رسید. قیمت این کالا در طول ماه می بیش از هفت درصد افزایش یافته است.
در این میان آلومینیوم با رشدی 1.8 درصدی به قیمت 1440 دلار در هر تن رسید. قیمت آلومینیوم طی این ماه تغییر خاصی نکرده است.
همچنین هر تن روی تحت قرار داد مشابه با حدود 6.2 درصد افزایش به قیمت 1567 دلار دست یافت و معاملات ماهانه را با 11 درصد رشد قیمت به پایان برد.
سرب نیز برای تحویل در سه ماه آینده به میزان 6.2 درصد گران شد و به قیمت 1570 دلار رسید. قیمت این فلز در طول ماه می بیش از 15 درصد بالا رفته است.
نیکل نیز در روز جمعه با رشدی 3.3 درصدی به 13945 هزار دلار رسید. قیمت این فلز در طول ماه 18 درصد افزایش یافته است.
همچنین قلع در روز جمعه با افزایشی 4.8 درصدی به قیمت 14300 دلار رسید. قیمت در طول ماه می 10 درصد افزایش یافته است.
در این میان افت ارزش دلار در پایان هفته تبدیل به مهمترین علت رشد بازار فلزات قیمتی گردید.
طی معاملات روز جمعه بازار کالایی نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در ماه آگوست با 17.1دلار (1.8 درصد) افزایش به 980.3دلار رسید. قیمت طلا در طول ماه می 10درصد بالا رفته است.
در این میان هر اونس نقره برای تحویل در ماه جولای 40 سنت (3 درصد) گران شد و با رسیدن به قیمت 15.6 دلار ، 27 درصد رشد ماهانه قیمت را تجربه کرد که این میزان رشد ماهانه از آوریل 1987 تاکنون بی سابقه بوده است .