چهارشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۸۸ - ۱۵:۲۲

تابناک : هجوم ایرانیان به شبکه های اجتماعی اینترنتی

کد خبر : ۲۱۱۵۵
سرویس بین الملل "تابناک"ـ بسیاری ازکاربران ایرانی اینترنت برای مطلع شدن از اوضاع اخیر ایران به شبکه های اجتماعی همچون "فلیکر"، "فیس بوک" و "یوتیوب" مراجعه می کنند، تا با استفاده از این سایت ها که اصالتا سایت هایی اجتماعی و نه سیاسی هستند، بتوانند گزارش ها و فیلم هایی از ایران را مشاهده کنند.

به گزارش خبرنگار "تابناک"، رسانه های اروپایی و آمریکایی نیز پوشش خبری گسترده ای به این موضوع داده اند. سایت خبری "روینتر" در این باره گزارش داده است از آنجا که در ایران پوشش خبری وقایع با مشکلاتی مواجه است، اکنون سایت هایی هم چون "تویتر"، "فیس بوک"، "یوتیوب" و "فلیکر" مرجع خبر برخی از کاربران ایرانی اینترنت شده است.

بر اساس این گزارش دولت آمریکا از مدیران سایت "تویتر" در خواست کرده است که خدمات خود را در ایران بدون وقفه ادامه دهند. شبکه خبری "فاکس نیوز" هم که متعلق به دولت امریکا است ضمن تایید این خبر می نویسد که واکنش های گروه های مختلف ایرانی به نتیجه انتخابات، یک جنگ الکترونیکی را در محیط اینترنت به وجود آورده است. این شبکه همچنین گزارش داده است که یکی از مقامات وزارت خارجه آمریکا که نخواست است نامش فاش شود به "رویترز" گفته است که از سایت "تویتر"خواسته تا سیستم های خود را در ایران به هیچ وجه قطع نکند.

علاوه بر این سایت های خبری چون "اگزمینر" و "سی ان ان" به پوشش خبری این مساله پرداخته اند و به نقش سایت های اجتماعی در انعکاس تحولات ایران نقش پررنگی داده اند.

سایت های اجتماعی به سایت هایی گفته می شود که در آنها تولید محتوا و یا فعالیت کاربران از حالت یک طرفه خارج شده و کاربران نیز در تولید محتوا شریک مدیران سایت می گردند. تا به امروز تعداد وب سایت هایی که به این شیوه توسعه یافته اند، بسیار زیاد شده است. در این شیوه نوین، وظیفه مدیریت وب سایت، تعامل اعضا و پیوند دادن آنان به یکدیگر است و وظیفه وب سایت، ارائه خدمت یا سرویس به این شبکه اجتماعی است.

راه های زیادی برای تعامل کاربران در وب وجود دارد، سرویس های ایمیل و پیغام رسان هم زیر چتر خدمات اجتماعی می روند. این شبکه ها راه های جدیدی برای ارتباط میان مردم و به اشتراک گذاری اطلاعات ایجاد کرده اند. امروزه میلیون ها کاربر از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند... شکل معمول این سرویس های اجتماعی، ایجاد ارتباط میان کاربران، از طریق شاخه بندی است (مثلا پیدا کردن همکلاسی ها یا همشهری ها ... ) البته روش های نوین تر با ادغام روش های قبلی، موفق تر شده اند (به طور مثال فیس بوک می تواند همزمان هم اشخاص را پیدا کند، هم موضوع مورد علاقه آن ها را و به دوستان شما هم بگوید که شما چه چیز یا چه شخص مهمی را یافته اید.

به نظر می رسد در صورت مدیریت مناسب اخبار و ارائه اطلاعات توسط رسانه های داخلی و به خصوص صدا و سیما از شایعه پراکنی و ایجاد شبهات سیاسی توسط رسانه های خارجی جلوگیری شود، موضوعی که اکنون به دلیل ضعف در آن سبب شده تا بسیاری از شایعات از سوی همین شبکه های بیگانه به عنوان یک واقعیت در جامعه کاربران اینترنتی جلوه داده شود. در ضمن به دلیل فراگیری و گسترش کمی کاربران اینترنت در سراسر ایران انتظار می رود وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با نگرشی ایجابی به توسعه ظرفیت های خود در تقویت محیط های فرهنگی ایرانی ـ اسلامی در این فضا کمک کند.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر