چهارشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۸۸ - ۱۰:۳۵

ایسنا: عضو كميسيون اجتماعي درگفت‌وگوباايسنا:ادغام‌ وزارت‌خانه‌ها به ضرر سيستم مديريتي كشور خواهد بود

کد خبر : ۲۲۹۰۳

نماينده ايلام با بيان اين‌كه در حال حاضر نهادهاي بسياري در ارتباط با خدمات رساني به نيازمندان و بي‌سرپرستان در كشور فعال هستند، بر لزوم يكپارچه‌كردن سياست‌ها و نهادهاي رفاهي و بيمه‌اي تاكيد كرد.

داريوش قنبري، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در خصوص ارزيابي خود از عملكرد وزير رفاه در دولت نهم و انتظارات موجود از وزير رفاه در دولت دهم، با بيان اين‌كه گويا اراده‌اي براي تقويت وزارت رفاه وجود ندارد، گفت: متاسفانه اين وزارتخانه به صورت ستادي تشكيل شد تا فعاليت‌هاي ستادي مربوط به بيمه‌ها و مسائل رفاهي را پيگيري كند، اما عملا موفقيت چنداني به دست نياورد. شايد دليلش اين است كه سازمان‌هايي نظير سازمان تامين اجتماعي، سازمان بهزيستي، كميته امداد و سازمان خدمات كشوري كه از گذشته شكل گرفتند، سازمان‌هاي بزرگي بودند و در حد يك وزارتخانه فعاليت مي‌كردند.

نماينده مردم ايلام در خانه ملت خاطرنشان كرد: به نظر مي‌رسد پيش از تشكيل نهادهايي از اين دست بايد سياست‌هاي واحدي در مورد مسائل مربوط به رفاه و تامين اجتماعي تدوين شود،‌ در حال حاضر نهادهاي بسياري در ارتباط با خدمات رساني به بي‌سرپرستان در كشور فعال هستند، از طرف ديگر نهادهاي بيمه‌اي متعدد در كشور وجود دارند كه بايد نخست آنها را توسط نوعي سياست بيمه‌اي و رفاهي جامع و يكپارچه متعهد كرد تا وزارتخانه از ابتدا به شكل مقتدر ايجاد شود كه بتواند بر امورات سازمان‌هاي ذيربط نظارت و كنترل داشته باشد.

وي با اشاره به برخي اخبار تشكيل معاونتي تحت عنوان رفاه و تامين اجتماعي در رياست جمهوري، افزود: در صورت تشكيل چنين معاونتي، عملا از وزارت رفاه تنها يك نام باقي مي‌ماند.

وي هم‌چنين تصريح كرد: وزارتخانه‌اي كه اختيار انتصاب روساي سازمان‌هاي زيرمجموعه‌اش را نداشته باشد وزارتخانه به معناي واقعي آن نيست، زماني اين وزارتخانه به معناي واقعي محسوب مي‌شود كه حداقل روساي سازمان‌هاي ذيربط را وزير انتخاب كند تا به شكلي در مقابل وزير پاسخگو باشند.

نماينده مردم ايلام و عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: اگر قدرتمندترين وزير هم به وزارت رفاه آيد با توجه به شرايط فعلي نمي‌تواند كار كند، لذا اين وزارتخانه به اصلاح ساختار نياز دارد و تا زماني كه اين اصلاح صورت نگيرد صحبت از اين‌كه چه كسي سكاندار اين وزارتخانه باشد امر بيهوده‌اي‌ است. اگر سازمان‌هاي زيرمجموعه وزارت رفاه به معناي واقعي زيرمجموعه باشند و شخص وزير كنترل مناسب و موثري بر امورات اين سازمان‌ها داشته باشد وزارت رفاه تقويت شده و تبديل به يك وزارتخانه مقتدر خواهد شد.

وي در ادامه اعلام كرد: با بحثي كه اخيرا در خصوص ادغام وزارت رفاه با ديگر وزارتخانه‌ها مطرح شده است موافق نيستم، و اعتقاد دارم كه اين گونه ادغام‌ها در كل به ضرر سيستم مديريتي كشور خواهد بود و مسائل و مشكلاتي ايجاد مي‌كند بدين صورت كه از يك سو مسوليت‌پذيري وزرا در مقابل مجلس را تضعيف مي‌كند، و از سوي ديگر هم هيچ مشخص نيست كه اين وضعيت سبب تقويت كارآمدي در وزارتخانه‌ها شود، چرا كه مشكل موجود كشور بحث كارآمدي وزارتخانه‌هاست نه تعداد آنها كه بخواهيم به ادغام دست بزنيم و يا حذف كنيم. در مجموع بحث ادغام ما را به جايي نخواهد رساند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر