يکشنبه ۱۵ شهريور ۱۳۸۸ - ۰۹:۴۶
در پی نزدیک شدن به معامله بلوکی مخابرات :

آیا مخابرات علت بحرانی دیگر می شود؟

در واقع این کارتل های اقتصادی همان مادرخرج های بازار ما هستند که در لحظات حساس به داد بازار رسیده و در شرایط مختلف جهت بازار را با تزریق نقدینگی مشخص می کنند که نمونه بارز آن معاملات بورس طی ماه های اخیر است. حال اگر این شرکتهای بزرگ نیز با کمبود نقدینگی یا ضرر و زیان مواجه شوند تصور اینکه چه وضعیتی برای بورس بوجود خواهد آمد بسیار مشکل است .
کد خبر : ۲۳۷۳۸

یکی از اتفاقاتی که شاید بسیاری از فعالان بازار سرمایه و بورس آن را به کرات تجربه یا مشاهده نموده اند این است که به یکباره سرمایه گذاران پس از کسب بازدهی قابل توجهی از سرمایه گذاری های خود با زیان قابل توجهی در اثر برگشت ناگهانی بازار مواجه می شوند .

به گزارش بورس نیوز ؛ همان طور که می دانید بازیگران اصلی بازار سرمایه شرکتهای بزرگ شبه دولتی اند که تصمیمات آنها تعیین کننده مسیر حرکت بازار سرمایه می باشد.

باید اذعان داشت بورس کشور ما چه در هنگام رشد و چه در هنگام نزول بیشتر متأثر از فضای روانی است تا دلایل منطقی یا بنیادی بطوریکه در این چند وقت اخیر که شاهد سیر صعودی شاخص ها بودیم بازیگران اصلی بازار ما شرکت هایی مانند مهر اقتصاد ایرانیان، سرمایه گذاری تامین اجتماعی و تدبیر، ساتا و .. بوده اند که در بین آنها نقش مهراقتصاد و سرمایه گذاری تامین اجتماعی بیشتر است .

در واقع این کارتل های اقتصادی همان مادرخرج های بازار ما هستند که در لحظات حساس به داد بازار رسیده و در شرایط مختلف جهت بازار را با تزریق نقدینگی مشخص می کنند که نمونه بارز آن معاملات بورس طی ماه های اخیر است.

حال اگر این شرکتهای بزرگ نیز با کمبود نقدینگی یا ضرر و زیان مواجه شوند تصور اینکه چه وضعیتی برای بورس بوجود خواهد آمد بسیار مشکل است .

به گزارش بورس نیوز ؛ به احتمال زیاد در چند روز آینده شاهد انجام معامله بلوکی مخابرات خواهیم بود که البته طبق گفته رییس سازمان خصوصی سازی فعلاً مشتری ندارد و این هم از عجایب است .

معامله بلوکی مخابرات می تواندهمانند آن راهزنی باشد که اکثر نقدینگی فعال در بازار را که دردسترس این شرکت هاست جذب خود کرده وجیب این بزرگا ن ر ا خالی کند .

پیش تر نیز بازار این تجربه را در معامله بلوکی فولاد مبارکه داشت و بخاطر دارید که تا مدتها شرایط سختی برای بازار سرمایه بوجود آمد اما تفاوت این معامله بلوکی با معامله های قبلی در این است که سیاست اصلی بانک مرکزی در حال حاضر انقباض مالی است که این موضوع مطمئناً موجب سخت تر شدن خروج بازار از بحران نقدینگی خواهد شد .

به گزارش بورس نیو.ز ؛ کارشناسان معتقدند پرداخت بیش از 1.8 میلیارد دلار پول نقد رقم بسیار قابل توجهی است و می تواند برای مدت زمان بسیار طولانی شرکت های خریدار را با مشکل مواجه سازد .

از سویی دیگر باید اقساط این معامله را نیز به آن اضافه کرد و آنجاست که همانند تجربیات گذشته باید در موعد مقرر پرداخت اقساط شاهد افزایش حجم فروش سهام شرکتها از سوی خریداران این بلوک باشیم .

حال این سوال مطرح است که معامله بلوک مخابرات بازار را به سمت صعودی مجدد سوق می دهد یا خود علت بحرانی دیگر می شود ؟

اشتراک گذاری :
ارسال نظر