سه‌شنبه ۰۳ آذر ۱۳۸۸ - ۱۴:۰۶

دادستان تهران در جمع خبرنگاران:نامه فرزندان آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در حال رسيدگي است

کد خبر : ۲۶۸۰۱
دادستان تهران گفت:نامه فرزندان آيت‌الله هاشمي‌رفسنجاني در حال رسيدگي است. 

به گزارش خبرنگار ايلنا، عباس جعفري دولت‌آبادي در حاشيه مراسم توديع و‌معارفه سرپرست دادسراي صادقيه در پاسخ به پرسش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبني بر اينكه با توجه به وقايعي كه در 13 آبان رخ داده و 16 آذر نيز در پيش است بيانيه‌هايي كه اشخاصي چون موسوي صادر كرده و افراد را براي حضور تحريك مي‌كند آيا دادستاني براي پيشگيري از وقوع حوادثي تدبير انديشيده است گفت: در مورد بيانيه‌ها ابتدا ما بايد متن آن را مشاهده كنيم و نمي‌توانيم براي آن يك حكم كلي صادر كنيم بنابراين اگر متضمن جرم باشد طبيعتا دستگاه قضايي آن را بررسي مي‌كند. 

دادستان تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبني بر اينكه آيا تحريك مردم براي حضور در تجمعات غيرقانوني جرم محسوب مي‌شود يا خير گفت: يكي از جرايم امنيتي تحريك مردم به شورش و عصيان عليه حكومت است و بنابراين اگر كسي افرادي را تحريك كند و ساير اركان آن جرم نيز فراهم باشد دستگاه قضايي آن را بررسي مي‌كند. 

وي در پاسخ به پرسش مجدد خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبني بر اينكه آيا تحريك و شورش در بيانيه 13 آبان موسوي محرز شده و دادستاني تشخيص داده جرمي واقع شده يا خير گفت: مباحث را مصداقي مطرح نكنيد و اين بيانيه اگر بخواهد جرم طلقي شود بايد در نزد قاضي مطرح شود. همه اركان جرم بايد بررسي شود بنابراين از بنده حكم كلي نخواهيد و اگر موردي باشد ما آن را ارجاع داده و قطعا بررسي خواهد شد و فرقي نمي‌كند بيانيه را فردي عادي داده باشد يا غيرعادي. 

خبرنگار باشگاه خبرنگاران از وضعيت شكايات نمايندگان مجلس از ميرحسين موسوي سوال پرسيد كه وي در جواب گفت: اين نامه از دادستان كل كشور به دادسراي تهران ارسال شده و ما در حال تدبيرانديشي آن هستيم. 

دولت‌آبادي در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبني بر اينكه آيا اتهامي متوجه مهدي هاشمي است كه او به تهران بازگشته و به آنها پاسخ دهد چرا كه وي شب گذشته طي نامه‌اي از اين امر استقبال كرده است گفت: ما كه از نامه مهدي هاشمي استقبالي استنباط نكرده‌ايم منتها اشاره كردم كه هيچ‌كس در دستگاه قضايي از حاشيه امن برخوردار نيست و بهتر است كه افراد اگر مدعي بي‌گناهي هستند در مراجع قضايي حاضر شوند. 

دادستان تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار ايلنا مبني بر اينكه اخيرا خانواده‌هاي برخي از بازداشت‌شدگان مدعي شده‌اند كه افراد بازداشت‌شده در بند 209 ممنوع‌الملاقات هستند آيا اين موضوع صحت دارد اظهار داشت: دستگاه قضايي دستور ممنوع‌الملاقات صادر نكرده چراكه ملاقات يك حق عمومي زندانيان است حالا اگر سازمان زندان‌ها براي كارهاي داخلي خود ترتيبي داده باشد ما آن را نمي‌دانيم اما ما هيچ دستوري براي ممنوع‌الملاقات شدن صادر نكرديم. 

خبرنگار ايرنا از دادستان تهران پرسيد كه مهدي هاشمي در نامه سرگشاده خود به گونه‌اي اعلام كرده كه هيچگونه احضاري از سوي مراجع قضايي صورت نگرفته و شما وي را از طريق رسانه‌ها احضار كرده‌ايد گفت: اظهارات ما در متن مصاحبه كاملا مشخص بوده و بهتر است مهدي هاشمي متن مصاحبه را يكبار ديگر مطالعه كرده و به حرف‌هاي زده شده ما به دقت نگاه كرده و بعد قضاوت كنند. 

جعفري دولت‌آبادي در پاسخ به پرسش خبرنگار واحد مركزي خبر مبني بر اينكه شما گفتيد هيچ‌كس حاشيه امن نخواهد داشت دادستاني چه اقدامي براي محاكمه منتسبان به قدرت و صاحبان نفوذ انجام داده است اظهار داشت: اين حرف كلي دستگاه قضايي است كه مردم بايد عدالت را در مساوي بودن افراد در برابر قانون و دستگاه قضايي مشاهده كنند. رفتار دستگاه قضايي بايد با مردم برابر و مطابق با موازين اسلامي و قانوني باشد بنابراين اينكه فرد فكر كند كه ممكن است به جايي ارتباط داشته باشد به اين معنا نيست كه وي مصون از تعقيب قضايي است. 

وي با تاكيد بر اينكه همه افراد هم در برابر قانون مساوي هستند تصريح كرد: اگر كسي به مرجع قضايي احضار مي‌شود نه به معناي تبرئه او و نه به معناي محكوميت به وي است بهتر اين است كه آن شخص در مرجع قضايي حاضر شده تا اظهارات وي شنيده و دلايل آن بررسي شود سپس قاضي تصميم گرفته و در نهايت ابلاغ كند. 

دادستان تهران تاكيد كرد: ما هرگونه پيشداوري و اظهار نظر زودهنگام در مورد افراد را دوري از بي‌طرفي و به دور از موازين قضايي مي‌دانيم بنابراين اگر دستگاه قضايي به كسي توصيه كرده حتما به اين توصيه عمل شود. 

دادستان تهران در پاسخ به پرسش فارس مبني بر اينكه مهدي هاشمي در نامه خود بيان كرده كه با رئيس قوه قضائيه صحبت كرده و طي مكاتباتي خواستار بررسي اين موضوعات در دادگاه صالح شده است آيا دادستاني قصدي براي تشكيل دادگاه صالح براي رسيدگي به اظهارات وي و اظهارات ديگران در مورد وي را دارد گفت: نامه فرزندان آيت‌الله هاشمي رفسنجاني كه به رئيس قوه قضائيه نوشته است به دستگاه قضايي ارجاع شده و در حال رسيدگي است و هيچ مغايرتي ندارد كه ما آن را رسيدگي نكنيم اين شكايت قبلا ارجاع شده و در حال رسيدگي است. 

وي در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به سخنان شما در مورد حاشيه امن نداشتن صاحبان قدرت و نفوذ مردم منتظر اعلام اسامي مفسدان اقتصادي هستند آيا در اين خصوص كاري انجام شده است گفت: تبصره ماده 188 قانون آيين دادرسي كيفري بر همين اساس اصلاح شده و ما زماني مي‌توانيم اسامي مفسدان را اعلام كنيم كه حكم قطعي در مورد آنان صادر شده باشد و زماني كه حكم قطعي صادر شده باشد قطعا ما آن را اطلاع‌رساني خواهيم كرد. 

دادستان تهران در پايان در پاسخ به اين پرسش كه زماني كه احكام قطعي مفسدان اقتصادي صادر مي‌شود تنها اسامي افراد خرده‌پا اعلام مي‌شود آيا برنامه‌اي در اين زمينه داريد گفت: سياست دادستاني تنها اعلام اسامي مفسدان خرده‌پا نيست. 
اشتراک گذاری :
ارسال نظر