يکشنبه ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۱
دبیر کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران:

ارز ۲۸۵۰۰ همان دلار ۴۲۰۰ جدید است/ سرکوب قیمت‌ها منجر به جهش تورم خواهد شد

دبیر کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران گفت: سرکوب قیمت‌ها شاید بصورت مقطعی، بالا رفتن قیمت‌ها را کنترل کند، ولی با افزایش رکود، مجددا منجر به افزایش تورم می‌شود؛ چرا که تشدید رکود منجر به کاهش عرضه و به دنبال آن افزایش تورم خواهد شد.
کد خبر : ۲۶۸۸۴۵

به گزارش بورس نیوز، علی سامانی‌فرد، دبیر کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران اظهار کرد: سرکوب قیمت‌ها شاید بصورت مقطعی، بالا رفتن قیمت‌ها را کنترل کند، ولی با افزایش رکود، مجددا منجر به افزایش تورم می‌شود؛ چرا که تشدید رکود منجر به کاهش عرضه و به دنبال آن افزایش تورم خواهد شد. برخی آقایان به دنبال آن هستند که به جای حل کردن معضل اصلی، بازهم صورت مسئله را پاک کنند! راهکار حل معضل مشخص است؛ برطرف کردن مناقشات بین المللی و مناقشات داخلی و استفاده از تیم اقتصادی کارآمد اصلی‌ترین آن‌ها هستند. چند نرخی بودن ارز، بلایی است که در این سال‌ها بار‌ها بر سر اقتصاد ما آمده؛ اما از آنجا که اراده‌ای برای حل مسئله وجود ندارد، اقتصاد دستوری باز هم در دستور کار سیاست‌گذاران قرار گرفته است.

علی سامانی‌فرد دبیر کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران ضمن انتقاد از تعیین قیمت‌های پایه در بورس کالا با ارز نیمایی در گفتگو با بورس نیوز بیان کرد: شعار امسال "مهار تورم، رونق تولید" شعار بسیار زیبایی است؛ اما در همه جای دنیا مهار تورم فرمول دارد. در نظر داشته باشید که اقتصاد ما با رکود تورمی مواجه است و این بدان معناست که هر اقدامی علیه تورم در حوزه سیاست‌های انقباضی، رکود را تشدید میکند و اقدامی علیه رکود در حوزه سیاست‌های انبساطی، تورم را تشدید می‌کند؛ بنابراین باید به نحوی برنامه‌ریزی کرد که هر دو وجه کنترل گردد.

وی افزود: سیاست‌گذاران در کشور ما همواره ساده‌ترین و کم‌هزینه‌ترین راه ممکن یعنی سرکوب قیمت‌ها را انتخاب می‌کنند. سرکوب قیمت‌ها شاید بصورت مقطعی، بالا رفتن قیمت‌ها را کنترل کند، ولی با افزایش رکود، مجددا منجر به افزایش تورم می‌شود؛ چرا که تشدید رکود منجر به کاهش عرضه و به دنبال آن افزایش تورم خواهد شد. به همین دلیل است که سال‌هاست اقتصاد ما با معضل رکود تورمی دست و پنجه نرم می‌کند.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد امسال هم برخی آقایان به دنبال آن هستند که به جای حل کردن معضل اصلی، بازهم صورت مسئله را پاک کنند! راهکار حل معضل مشخص است؛ برطرف کردن مناقشات بین المللی و مناقشات داخلی و استفاده از تیم اقتصادی کارآمد، راهکار‌هایی است که در صورت استفاده از آن‌ها می‌توان به تدریج تورم را کنترل کرد و رکود را نیز کمتر تشدید کرد.

سامانی فرد با اشاره به اینکه تعیین نرخ ۲۸٥٠٠ تومانی برای تعیین قیمت‌ها در بورس کالا، تکرار سیاست اشتباه تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی است؛ اظهار کرد: در سنوات قبل سیاست‌گذاران با اصرار به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی زمینه را برای رانت و فساد گسترده‌ای فراهم کردند و حالا هم اصرار به دلار ٢٨٥٠٠ تومانی دارند. چند نرخی بودن ارز، بلایی است که در این سال‌ها بار‌ها بر سر اقتصاد ما آمده؛ اما از آنجا که اراده‌ای برای حل مسئله وجود ندارد، اقتصاد دستوری باز هم در دستور کار سیاست‌گذاران قرار گرفته است. فراهم شدن زمینه رانت و فساد گسترده در اقتصاد کشور، رکود تولید و زمینگیر کردن صنایع و ایجاد عدم‌النفع برای صنایع از مهمترین تبعات چند نرخی بودن ارز و اقتصاد دستوری است. با این روش، فقط برای مدتی کوتاه مانع افزایش قیمت‌ها می‌شوند و بعد از مدتی، مجددا شاهد جهش تورم خواهیم بود.

دبیر کمیسیون بازار و پول و سرمایه اتاق ایران در ادامه گفتگو با انتقاد از برخی اظهارنظر‌های پوپولیستی در حوزه اقتصاد توسط عده‌ای خاص و اصرار به دلارزدایی از سطح اقتصاد کشور و حذف بورس کالا و... عنوان کرد: نکته تاسف‌بار اینجاست که عده‌ای با جوسازی و تبلیغات پروپاگاندا، تریبون به دست گرفته و از سادگی مردم سوء استفاده می‌کنند و دروغ می‌گویند! دوران این عوام فریبی‌ها به سر آمده است.

سامانی فرد تصریح کرد: مشکل اقتصاد کشور ما، افزایش ارزش دلار نیست که با حذف دلار از اقتصاد ایران، بتوان بر مشکلات اقتصادی فائق آمد. مشکل اقتصاد ما، افت ارزش پول ملی است و تا وقتی مناقشات بین المللی برطرف نشده و ما برای نقل و انتقال پول در دنیا مشکل داریم و... نمی‌توان زمینه را برای رشد اقتصادی کشور فراهم کرد. رشد اقتصادی خود می‌تواند زمینه را برای افزایش قدرت کشورمان در دنیا هم فراهم آورد و این نکته مهمی است که متاسفانه بسیاری از سیاست‌گذاران ما به آن توجهی ندارند.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر