تفکیک معترضین از اغتشاش گران در مناظره خوش چهره و کلهر
کد خبر : ۲۸۳۰۰
برنامه "رو به فردا" با اجرای وحید یامین پور شنبه شب میزبان دکتر محمد خوش چهره استاد دانشگاه و مهدی کلهر مشاور فرهنگی رئیس جمهور بود.
به گزارش جهان، جدای از حاشیه های جالب این برنامه،دسته بندی صحیح و منطقی از حدود 14 میلیون رای رقبای رئیس جمهورو تفکیک معترضین از ضدانقلاب موضوعی بود که ضرورت بیان آن از رسانه ملی احساس می شدو در چند ماه گذشته کمتربه آن پرداخته شده بود.
نکته ای که تقریباً هر دو مهمان برنامه "رو به فردا" به آن اذعان داشتند و به نظر می رسد در گام اول روشن سازی اذهان عمومی توسط رسانه ملی باید بیشتر به آن پرداخته شود.
هرچند که به واسطه طولانی شدن مباحث و پراکنده گویی های غیرمنسجم، جمع بندی صحیحی از این موضوع صورت نگرفت اما شاید بتوان در یک تقسیم بندی حدود 14 میلیون رای رقبای محمود احمدی نژاد را اینگونه تحلیل نمود:
1. دسته اول که اکثریت قابل توجه 13 میلیون را تشکیل می دهند حامیان میرحسین موسوی و مخالفانمحمود احمدی نژاد هستند.
2. دسته دوم که بخش کمی از دسته اول را تشکیل می دهند، معترضین به نتیجه انتخابات و کسانی بودند که به هر دلیل ابهاماتی در نتیجه نهایی آرا برایشان ایجاد شد.
3. دسته سوم مخالفان نظام هستند و تعدادشان در مقایسه با دو دسته فوق بسیار اندک است و از ابتدای تشکیل انقلاب همواره وجود داشتند و حکومت نیز تا زمانی که علیه امنیت جامعه و اساس موجودیت نظام فعالیت نکرده اند، رعایت حقوق شهروندی اشان را بر خود واجب می داند.
4. دسته چهارم که مخلوطی از محاربان، اراذل و اوباش، اعضای گروهکهای تروریستی و یا ضد انقلابیونی هستند که از هر فرصتی برای براندازی نظام جمهوری اسلامی و یا مقاصد دیگر خود نظیر غارت اموال مردم استفاده کرده اند و بدیهی است که حاکمیت وظیفه دارد برای حفظ امنیت جامعه به شدت با آنها برخورد نماید.
دسته بندی فوق البته در این برنامه مطرح نشد اما می توان با ارزیابی سخنان مهمانان آن ، دسته بندی ای شبیه آن را متصور شد و به جاست رسانه ملی با پرداختن به این تمایزات، از خلط گروه های مختلف با انگیزه های متفاوت بپرهیزد.
اما مرور حاشیه های جالب برنامه شب گذشته "رو به فردا" خالی از لطف نیست:
ـ حضور نا متعارف مشاور فرهنگی رئیس جمهور در حالی که صداوسیما پیش از این حتی به خواننده ها و یا بازیگرانی که در هیبت کلهر بودند اجازه حضور با چنین آرایشی را در برنامه های تلویزیونی نداده بود وقتی جالب تر شد که کلهر در پاسخ به سوالی در دفاع از هواداران جریان سبز اعلام کرد: آنهایی که روز دوشنبه بعد از انتخابات بیرون آمدند با اغتشاشگرانی که سطل زباله آتش می زدند تفاوت دارند، بنده دیگر بعد از این همه سال از ظاهر و قیافه افراد متوجه می شوم کدامیک اغتشاشگر و کدامیک معترض بوده اند!
ـ محمد خوش چهره در بخشی از سخنانش با بیان اینکه تحلیل ها در زمان فتنه یا شیطانی اند یا الهی اعلام کرد: در این شرایط حرف میانه وجود ندارد و بنده برای جلوگیری از وسوسه های شیطانی و پرهیز از دو پهلو سخن گفتن، با وضو و پس از خواندن نماز در برنامه شرکت کرده ام.
ـ تکرا دوباره سناریوی خس و خاشاک توسط دکتر خوش چهره با واکنش کلهر و مجری برنامه مواجه شد و علی رغم اینکه بارها در این زمینه اطلاع رسانی شده بود بار دیگر اعلام شد که منظور رئیس جمهور از خس و خاشاک مخالفین وی نبوده اند بلکه به اغتشاشگران این عنوان تعلق گرفته بود.
ـ اشاره ظریف خوش چهره به سکوت دولتمردان که در شش ماه گذشته با این سیاست، موضوع مخالفت با دولت را به مخالفت با نظام تبدیل کرده اند جای تامل داشت.
ـ در خلال سخنان کلهر که با شوخی های جالب همراه بود و مجری برنامه را نیز گاهی به خنده وا می داشت، تفسیر واژه "رجل سیاسی" بود که به اعتقاد مشاور رئیس جمهور، زنان نیز می توانند مصداق عنوان "رجل سیاسی" قرار گیرند.
به هر حال به نظر می رسد رویکرد جدید و قابل دفاع صداوسیما با بهره گیری از تجربیات و استفاده از چهره های منطقی و معتدل هر دو گروه در روزهای آینده به روشنگری و بازگشت وحدت در سطح جامعه کمک نماید.
ارسال نظر