شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۵۳

۳۴ درصد از واردات کشور با نرخ ارز ۲۸۵۰۰ تومانی انجام شده است

سخنگوی مرکز مبادله ایران گفت:بانک مرکزی یک میلیارد و ۳۵۴ میلیون دلار ارز برای واردات گروه کالاهای اساسی و دارو تامین ارز کرده که این حجم واردات طبق قانون با نرخ ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان صورت گرفته است.
کد خبر : ۲۹۴۰۳۸

به گزارش بورس‌نیوز اصغر بالسینی در آخرین گزارش خود درباره تامین ارز برای نیازهای وارداتی کشور اعلام کرد: از مجموع ارز تامین شده، یک میلیارد و ۱۹۴ میلیون دلار به کالاهای اساسی حوزه کشاورزی از جمله گندم، دانه‌های روغنی و نهاده‌های دامی اختصاص یافته و همچنین ۱۶۰ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی مربوط می‌شود.

سخنگوی مرکز مبادله ایران افزود: طبق قانون بودجه سال ۱۴۰۴، دولت و نهادهای مرتبط با ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۸ مهرماه ۱۳۸۶ و اصلاحات آن، از جمله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مجاز به تخصیص مبلغ ۱۱ میلیارد یورو برای واردات صرفاً دارو و مواد اولیه آن، ملزومات مصرفی پزشکی، انواع خاصی از شیرخشک اطفال و کالاهای اساسی کشاورزی، با نرخ ترجیحی، هستند. این اقدام با اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: برای این کالاها کارگروهی متشکل از معاون اول رئیس‌جمهور (رییس کارگروه)، رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران (دبیر کارگروه)، رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشکیل شده که سیاستگذاری و نظارت بر تخصیص، توزیع و مصرف ارز ترجیحی را انجام می‌دهد تا کالاها به موقع و با قیمت مناسب به دست مصرف‌کننده نهایی برسد. همچنین، بر اساس قانون، نهادهای اجرایی دریافت‌کننده ارز ترجیحی مسئولیت تنظیم بازار کالاهای مربوطه را بر عهده دارند.

 

صنایع حدود ۲.۵ میلیارد دلار واردات داشته‌اند

 

به گفته سخنگوی مرکز مبادله ایران، بانک مرکزی علاوه بر تامین ارز ۱.۳ میلیارد دلاری برای واردات کالاهای اساسی و دارو در سال جاری، ۲ میلیارد و ۴۶۰ میلیون دلار ارز برای گروه تجاری و بازرگانی تأمین کرده است. صنایع «حمل و نقل خودرو»، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» و «ماشین‌آلات و تجهیزات تولید» به ترتیب بیشترین سهم از ارز واردات را داشته‌اند. در این میان، بخش خودرویی با دریافت ۶۲۷ میلیون دلار، بیشترین ارز را در میان صنایع کشور دریافت کرده است.

 

توجه ویژه بانک مرکزی به نیازهای ارزی عموم مردم

 

بالسینی در پایان به آمار تامین ارز بخش خدمات اشاره کرد و گفت: سهم نیازهای خدماتی از حجم کل تامین ارز کشور از ابتدای سال تا کنون ۱۲۳ میلیون دلار بوده که این مبلغ برای پاسخگویی به نیازهای غیربازرگانی مردم و نهادها در ۶۳ سرفصل مختلف هزینه شده است. سرفصل‌های مهم این بخش شامل ارز درمانی، دانشجویی، مسافرتی، ورزشی، شرکت‌های هواپیمایی و فرصت‌های مطالعاتی می‌شود. شایان ذکر است که از ابتدای سال ۱۴۰۴، در مجموع ۳ میلیارد و ۹۳۷ میلیون دلار از سوی بانک مرکزی برای واردات کالاهای اساسی، دارو، صنایع و نیازهای خدماتی تامین ارز شده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر