شنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۳

رشد قیمت نفت پس از هشدار ترامپ به خریداران نفت ایران

بهای نفت در بازار جهانی پس از تهدیدهای رئیس جمهور آمریکا مبنی بر اعمال تحریم‌های ثانویه علیه تهران، افزایش یافت.
کد خبر : ۲۹۴۰۸۹

به گزارش بورس‌نیوز، بازار جهانی نفت به تهدیدهای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا علیه ایران در خصوص اعمال تحریم‌های ثانویه، با افزایشی ۲ درصدی واکنش نشان داد.  

طبق اطلاعات بورس‌نیوز، قیمت نفت خام برنت با افزایش ۱.۰۷ دلاری یا ۱.۸ درصدی، به ۶۲.۱۳ دلار در هر بشکه رسید. همچنین، معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمیدیت نیز با افزایش ۱.۰۳ دلاری (۱.۸ درصدی) به قیمت ۵۹.۲۴ دلار در هر بشکه معامله شد.  

ترامپ روز گذشته با تأکید بر تهدیدهای خود علیه تهران اظهار داشت که "تمامی خریدهای نفتی یا فرآورده‌های پتروشیمی ایران باید متوقف شود و هر کشور یا فردی که از ایران نفت بخرد، به سرعت هدف تحریم‌های ثانویه قرار خواهد گرفت."  

این تهدیدها پس از تعویق مذاکرات ایران و آمریکا مطرح شد. عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات احتمالا در روز شنبه (۱۳ اردیبهشت) برگزار خواهد شد اما ایران و عمان از تغییر زمان برگزاری این دور از مذاکرات خبر دادند. اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران اظهار داشت که این تعویق به پیشنهاد وزیر امور خارجه عمان بوده و تاریخ احتمالی بعدی به زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.  

اندرو لیپو، رئیس شرکت مشاوره «Lipow Oil Associates» مستقر در تگزاس درباره تهدیدهای ترامپ بیان کرد: اگر دولت ترامپ در اعمال تحریم‌های ثانویه بر خرید نفت ایران موفق عمل کند، این موضوع می‌تواند به کاهش تولید نفت در حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز منجر شود. این کاهش در تولید به دولت ترامپ اجازه خواهد داد تا تحریم‌ها را با شدت بیشتری اعمال کند، به ویژه در شرایطی که اوپک‌پلاس بیش از سهمیه خود تولید می‌کند و در تلاش برای افزایش آن است.  

بر اساس گزارش بورس‌نیوز، تعدادی از اعضای اوپک‌پلاس قصد دارند پیشنهاد تسریع تولیدات در ماه ژوئن را برای دومین ماه متوالی مطرح کنند. به گفته منابع اوپک‌پلاس، هشت عضو این گروه قرار است در تاریخ پنجم مه (۱۵ اردیبهشت) درباره طرح افزایش تولید در ماه ژوئن دیدار کنند.  

عربستان سعودی به متحدان و کارشناسان صنعت نفت گفته است که تمایلی به کاهش تولید برای حمایت از بازار ندارد و می‌تواند کاهش قیمت‌ها را در یک بازه طولانی مدیریت کند.  

از سوی دیگر، در حوزه تقاضا باید بیان کرد که بر اساس داده‌های منتشر شده در روز چهارشنبه، اقتصاد آمریکا برای نخستین بار در سال اخیر، در سه‌ماهه اول سال رشد منفی را به ثبت رسانده است. هجوم کسب‌وکارها برای جلوگیری از هزینه‌های اضافی ناشی از تعرفه‌های ترامپ و اشباع بازار آمریکا با واردات، از جمله دلایل رشد منفی این کشور بوده که به تأثیرات منفی سیاست تجاری غیرقابل پیش‌بینی ترامپ اشاره دارد.  

براساس نظرسنجی اخیر بورس‌نیوز، تعرفه‌های ترامپ، ورود اقتصاد جهانی به رکود را در سال جاری محتمل کرده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر