بانک ایران زمین محلی جدید برای تامین منابع پروژه های سرمایه گذار پتروشیمی میانکاله!
بورس نیوز:
با شروع به کار مجدد پروژه پتروشیمی میانکاله و به دنبال آن اعتراضات محلی و کشوری طرفداران محیط زیست، در پی آن بلافاصله رئیس جمهور طی تماسی با استاندار مازندران دستور توقف فعالیت پروژه پتروشیمی میانکاله را صادر کرد. پس از آن نیز هیات وزیران نیز مصوبه احداث این پروژه را لغو و وزارت جهاد کشاورزی موظف به پس گرفتن زمینها شد.
اینکه مصوبه احداث این پروژه در ۹۰ هکتار از اراضی ملی با وجود آسیبهای شدید زیست محیطی، با چه هدفی و بر اساس کدام توجیه زیست محیطی داده شد موضوع بحث نیست. اما اینکه سرمایه گذار و مالک پتروشیمی میانکاله کیست و منابع مالی پروژههای خود را از روشهایی تامین مینماید شاید جالب توجه باشد.
حاتم بخشی ۲ هزار و ۸۳۴ میلیارد تومانی بانک توسعه صادرات! / «ع. ع» کیست؟
آمار رسمی منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان میدهد تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۳، شرکت فولاد البرز ایرانیان با ذی نفعی «ع. ع» طی دو فقره وام در مجموع ۲ هزار و ۸۳۴ میلیارد و ۱۲۹ میلیون تومان تسهیلات ارزی (یورو با نرخ تسعیر ۴۳۷۷۳ تومان) از بانک توسعه صادرات دریافت کرده است، اما در مقابل، یک ریال هم بازپرداخت نشده است.
تسهیلات کلانی که قرار بوده پس از ۶ ماه از زمان واریز به حساب شرکت فولاد البرز ایرانیان، بازپرداختش آغاز شود؛ اما در نهایت یک ریال هم به بانک بازپرداخت نشده است.
این در حالی است که ۲ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان از تسهیلات (یورویی) دریافتی فولاد البرز ایرانیان با نرخ ۶ درصد بوده که طبق اطلاعات بانک مرکزی، قرار بوده طی ۸۰ ماه بازپرداخت شود.
بررسی ستون مربوط به ارزش وثایق نشان میدهد که در مقابل پرداخت وام ۲ هزار و ۵۲۲ میلیارد تومانی، فقط ۳۴۹ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، مجموع ارزش وثایق این وام بوده است و برای وام ۲۸۲ میلیارد تومانی هم مجموع ارزش وثایق ۹۱ میلیارد و ۳۳۰ میلیون تومان در نظر گرفته شد بود که نشان میدهد بانک توسعه صادرات در قبال وام ۲ هزار و ۸۳۴ میلیارد تومانی به فولاد البرز ایرانیان، فقط ۴۴۰ میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان وثیقه در پرونده تسهیلاتی ثبت کرده است.
لازم به ذکر است شرکت فولاد البرز ایرانیان با ذینفعی فرد مورد نظر به عنوان ابر بدهکار بانکی در رسانهها مطرح شد.
روشهای قدیمی دیگر کارآمد نیست! باید به فکر چاره بود؟
پس از درج نام شرکت و معرفی فرد ذینفع در رسانهها به عنوان ابر بدهکار بانکی گرفتن تسهیلات ارزان قیمت و بدون وثیقه کمی سخت شد و روشی جدید جایگزین روش قدیمی شد.
ذکر شده است که «ع. ع» باخرید بخشی از سهام بانکها و به چالش کشیدن سهامداران دیگر و مدیران بانکی، آنان را مجبور به پرداخت وامهای کلان با شرایط تحمیلی مینماید.
از سرمایه گذار پتروشیمی میانکاله، فردی با ۲ کد ملی یاد میشود که تصویری از وی در رسانهها نیست. وی هم اکنون سهامدار بانک آینده است و با توجه به اینکه این بانک نیز طی سالهای گذشته دچار ناترازی شدیدی بوده است و در آستانه انحلال قرار گرفت میبایست به فکر جای دیگری بود تا تامین ۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه احداث پتروشیمی میانکاله دچار مشکل نشود؛ و حالا بانک ایران زمین ...
پیچیدن نسخه این بانک برای بانک ایران زمین و خرید سهام آن از یک سو و از سوی دیگر با لابی سنگین با برخی مدیران رده بالای بانک مرکزی افرادی با تخصص دندانپزشکی! و سابقه فعالیت در حوزه آرد و نان! و نیز مدیران رده پایین بانکی بدون تجربه در حوزه پولی و بانکی به عضویت هیات سرپرستی بانک ایران زمین منصوب کرد.
مالک پروژه میانکاله در آبان ماه ۱۴۰۲ با استفاده از بهانه بانک مرکزی مبنی بر ناترازی بانک ایران زمین با لابی گری در تعیین هر سه عضو هیات سرپرستی بانک تاثیر گذاشت و پس از آن با استفاده از افراد فوق همانند بانک الف، اقدام به شبکه سازی در بانک و شرکتهای تابعه نمود. در تایید این گفته همین بس که عضو دندانپزشک هیات سرپرستی بانک طی ماههای گذشته بیش از دهها انتصاب در سطح مدیرعامل، رییس، نایب رییس و عضو هیات مدیره و حتی مدیران مالی در شرکتهای تابعه انجام داده است.
ارتباطات کمی پیچیدهتر شد ...
ظاهر موضوع اینست که اعضای هیات سرپرستی بانک ایران زمین در ۲ سال گذشته توسط دبیر کل وقت بانک مرکزی منصوب شده، اما این همه ماجرا نیست.
از یک طرف عضو دندان پزشک هیات سرپرستی بانک ایران زمین به واسطه ارتباط با مدیرعامل سابق سرمایه گذاری غدیر در شرکتهای زیرمجموعه این سرمایه گذاری به عنوان رییس هیات مدیره و نایب رییس فعالیت میکرد و از طرف دوم، «م. ع»، متولد شهر ساری، شهردار سابق ساری، دارای حکم انفصال دایم از خدمات دولتی توسط قوه قضاییه و از طرف سوم «ع. ع» مالک و سرمایه گذارپتروشیمی میانکاله، زاده شهر ساری که با راه اندازی ائتلاف قدرتمند، توانستند افراد طراز اول دولت همچون محمد شریعتمداری و برخی نمایندگان صاحب نفوذ مجلس را که خواهان انتصاب افراد خود در سرمایه گذاری اهداف بودند کنار بزنند و مهره خود را به این جایگاه برسانند، و حالا هم نیروی معرفی شده مدیرعامل وقت غدیر در بانک ایران زمین بدنبال تامین منافع و منابع پروژههای این الیگارشی باشد و تنها بازندگان این سهامداران بانک هستند، به همین دلیل بانک مرکزی باید متوجه باشد که ادامه فعالیت این هیات سرپرستی در بانک ایران زمین بیشتر منافع سرمایه گذار پتروشیمی میانکاله و این ابر بدهکار بانکی را تامین خواهد کرد تا سهامداران!
صحنه گردان این بازی کیست؟
ابر بدهکار بانکی با چند هزار میلیارد معوقات به بانک توسعه صادرات!
دارای ارتباطات و لابیهای گسترده برای پیش برد منافع و منابع
حتی شهید رییسی هم تلاش کرد جلوی ساخت پروژه میانکاله را بگیرد، اما نتوانست.
حتی پس از دستور رییس جمهور و نیز لغو مصوبه احداث پتروشیمی توسط هیات وزیران، کارگران پروژه نسبت به جمع آوری فنسها و توقف فعالیت ساختمانی اقدام نمیکنند.