شکلات تحت پوشش استاندارد الزامی قرار گرفت
به گزارش بورسنیوز، در واکنش به انتشار مطالبی درباره کیفیت و نوع شکلاتهای موجود در بازار در برخی رسانهها، دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، نکات زیر را به اطلاع مصرفکنندگان عزیز میرساند:
شکلات باید مطابق با استاندارد اجباری باشد. طبق استاندارد ملی ایران به شماره ۶۰۸ با عنوان «شکلات – ویژگیها و روشهای آزمون»، تولید هر نوع شکلات باید با رعایت الزامات فنی و ترکیبات مشخصشده در این استاندارد انجام شود و درج نشان استاندارد بر روی بستهبندی این محصول الزامی است. سازمان از طریق بازرسان و آزمایشگاههای همکار معتبر بهصورت مستمر بر تولید و عرضه این کالا نظارت دارد.
یکی از مهمترین ویژگیهای شکلات، وجود کره کاکائو به عنوان چربی اصلی آن است که باعث ذوب شدن آسان در دمای دهان و ایجاد بافتی نرم میشود. تفاوت شکلات با محصولات کاکائویی در نوع چربی بهکار رفته در آن است. در محصولات کاکائویی به جای کره کاکائو از چربی جانشین کره کاکائو یا CBS استفاده میشود که از هسته روغن پالم استخراج میشود و تنها ویژگیهای فیزیکی مشابه کره کاکائو دارد. بنابراین ترکیب تری آسیل گلیسرولی و اسیدهای چرب آن کاملاً با چربی کره کاکائو متفاوت است. به همین دلیل این محصولات با عنوان مشخص “فرآورده کاکائویی” برچسبگذاری شده و مجاز به استفاده از نام “شکلات” نیستند.
طبق استاندارد ملی ایران 608، شکلات از پودر کاکائو، کره کاکائو و شکر تهیه میشود و بسته به نوع آن ممکن است مواد دیگری مانند شیر یا مغزها نیز به آن افزوده شود. درصدهای درجشده بر روی شکلاتها نشاندهنده میزان مواد جامد کاکائو موجود در این محصول است. بر اساس این استاندارد، حداقل مواد جامد بدون چربی کاکائو در انواع شکلات (از جمله: ساده، شیری، نیمه تلخ/ تیره و تلخ) تعیین شده است که بیشترین میزان در نوع تلخ وجود دارد.
بنابراین به هموطنان عزیز توصیه میشود هنگام خرید به مشخصات درجشده بر روی برچسب محصول، بهویژه در مورد استفاده از کره کاکائو یا جانشینهای آن توجه کنند و برای اطمینان از اصالت و نوع محصول، به نام فرآورده و وجود نشان استاندارد بر روی بستهبندی دقت نمایند. همچنین میتوانند کد ده رقمی زیر نشان استاندارد را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کنند تا از اعتبار نشان اطمینان حاصل نمایند.
انتهای پیام/