چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۸

آیا اعتبار موجود برای اعطای وام ازدواج پاسخگوی نیازهاست؟!

سخنگوی کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس با بیان اینکه بودجه فعلی برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان در صف انتظار تسهیلات ازدواج و فرزندآوری کافی نیست هشدار داد: با توجه به وجود متقاضیان در صف انتظار از سال ۱۴۰۳، در سال ۱۴۰۴ نیز با انباشت ۱۵۰ هزار نفری مواجه خواهیم بود.
کد خبر : ۲۹۴۳۹۱

به گزارش بورس‌نیوز، در تاریخ ۲۴ آبان ۱۴۰۰، شهید آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور دولت سیزدهم، با اجرای اصل یکصد و بیست و سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مصوب مجلس شورای اسلامی را به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور ابلاغ کرد.

در این قانون، تامین تسهیلات قرض‌الحسنه برای تشویق به ازدواج و فرزندآوری در نظر گرفته شده است. با این حال، پرداخت این تسهیلات با مشکلاتی روبه‌رو بوده است. برخی از زوج‌های جوان پس از گذشت مدت زمان طولانی از تاریخ ثبت عقد و با وجود ثبت‌نام در یکی از بانک‌های مربوطه، هنوز موفق به دریافت وام ازدواج خود نشده و در صف انتظار قرار دارند.

توجه به تسهیلات ازدواج و فرزندآوری به عنوان یک سیاست کلیدی با ابعاد ملی و اجتماعی حائز اهمیت است. این تسهیلات نه تنها از خانواده‌ها حمایت می‌کنند بلکه می‌توانند تأثیرات مثبتی بر اقتصاد کلان داشته باشند. به‌ویژه، این تسهیلات می‌توانند باعث افزایش تقاضا برای کالاها و خدمات مرتبط با نیازهای خانواده‌ها و فرزندان شوند و کمک به رشد جمعیت که یک ضرورت برای آینده کشور به شمار می‌رود، باشند.

علی کشوری، سخنگوی کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس شورای اسلامی، در مصاحبه‌ای با بورس‌نیوز، از وجود کسری بودجه قابل توجه برای پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری خبر داد. وی اظهار داشت که متقاضیان باید به بانک‌های عامل مراجعه کنند و متأسفانه برخی بانک‌ها در مرحله اولیه از ثبت‌نام و پرداخت تسهیلات خودداری کرده و حذف شده‌اند.

کشوری تأکید کرد که بانک مرکزی و بانک‌های مربوطه موظف به ثبت‌نام و پرداخت این تسهیلات هستند و در صورت ادامه وضعیت کنونی، کسری بودجه‌ای نزدیک به ۲۴۰ هزار میلیارد تومان برای این تسهیلات پیش‌بینی می‌شود. همچنین، او به کسری بودجه ۴۰ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و هشدار داد که با توجه به متقاضیان در صف انتظار از سال ۱۴۰۳، در سال ۱۴۰۴ با انباشت ۱۵۰ هزار نفری مواجه خواهیم بود.

سخنگوی کمیسیون اصل نود همچنین عنوان کرد که بودجه کنونی برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان کافی نیست و از دولت خواست تا اقداماتی برای تأمین کسری بودجه انجام دهد. او امیدوار است که با تأمین این کسری، تمامی متقاضیان در صف انتظار بتوانند تا پایان سال جاری تسهیلات خود را دریافت کنند.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر