يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۰
شاخص کل بورس، زیر مقاومت ۳.۱۸۰ میلیونی زمین‌گیر شد؛

واکنش بی از حد بازار سهام به اخبار مذاکرات/ مشخص شدن زمان دور چهارم مذاکرات، امید را به بازار برگرداند

محمدحسین علی‌بخشی، تحلیلگر کارگزاری دنیای نوین، در گفت‌و‌گو با بورس‌نیوز از افزایش حساسیت بازار نسبت به تحولات سیاسی و امید به بازگشت اعتماد با خبر‌های مثبت سخن گفت؛ اما در عین حال، نسبت به ناهماهنگی مدیریتی در برخی نماد‌ها و اثرات آن هشدار داد.
کد خبر : ۲۹۴۵۹۴

محمدحسین علی‌بخشی تحلیلگر کارگزاری دنیای نوین، در گفت‌و‌گو با بورس‌نیوز با اشاره به تحولات سیاسی اخیر عنوان کرد: پس از تعطیلی بازار در روز چهارشنبه، اخبار مثبتی از روند مذاکرات منتشر شد که مهم‌ترین آن، مشخص شدن زمان قطعی دور چهارم مذاکرات بود. به‌ویژه اختلاف شکل‌گرفته میان ترامپ و نتانیاهو را می‌توان به‌عنوان سیگنالی مثبت برای روند مذاکرات ارزیابی کرد.

وی ادامه داد: تجربه نشان داده است که هر زمان میان این دو چهره سیاسی اختلاف شکل می‌گیرد، به معنای آن است که ترامپ خواهان آرامش در خاورمیانه است؛ در حالی که نتانیاهو به‌دلیل منافع سیاسی داخلی خود تمایل به برهم زدن این آرامش دارد. ایجاد ثبات در منطقه برای نتانیاهو هزینه‌بر است و حتی می‌تواند زمینه‌ساز برکناری یا پیگرد قضایی او شود.

در ادامه گفت‌وگوی محمدحسین علی‌بخشی با بورس‌نیوز، وی با اشاره به تحولات پایان هفته در فضای سیاسی و تأثیر آن بر بازار سرمایه اظهار داشت: تا پایان هفته گذشته فضای مذاکراتی آرام و مثبت بود اما؛ جمعه شب با انتشار مصاحبه تند "ویتکاف" شرایط تغییر کرد. وی به‌صراحت ایران را تهدید کرد و اعلام داشت در صورت عدم نتیجه‌گیری از دور چهارم مذاکرات، ایالات متحده رویکرد خود را تغییر خواهد داد. همچنین خواستار تعطیلی کامل سایت‌های فوردو، نطنز و اصفهان شد.

علی‌بخشی افزود: در واکنش به این اظهارات، سید عباس عراقچی نیز موضع‌گیری کرد و رفتار متناقض طرف آمریکایی را عامل بروز مشکل در روند مذاکرات دانست. او تصریح کرد که اگر هدف واقعی آمریکا، جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، توافق دست‌یافتنی خواهد بود، اما در صورت زیاده‌خواهی، ایران هیچ‌گونه عقب‌نشینی نخواهد کرد.

وی ادامه داد: این تنش‌ها سبب شد نرخ دلار مجدداً افزایش یابد و بازار سرمایه نیز در نخستین روز هفته با فشار سنگین فروش مواجه شود.


بیشتر بخوانید: بازار سرمایه در غبار انفجار بندر رجایی


این تحلیلگر با اشاره به شرایط منفی بازار در روز شنبه، اظهار داشت: فشار فروش سنگینی که دیروز در بازار سهام شکل گرفت، برای من نیز تا حدی غیرمنتظره بود. هرچند بخشی از این فشار ناشی از اخبار منفی مذاکرات بود، اما دلیل مهم دیگر به عدم مدیریت صحیح در بازگشایی نماد «سایپا» در روز چهارشنبه بازمی‌گردد. این مسئله باعث شد موج فروش چهارشنبه به روز شنبه منتقل شود و ترس مضاعفی را در بازار به وجود آورد.

وی با اشاره به رفتار بازیگران حقوقی، افزود: نکته مثبت بازار دیروز این بود که حقوقی‌ها در قیمت‌های پایین اقدام به خرید سهام کردند؛ اگرچه کلیت بازار با تردید همراه بود، اما این رفتار نشان می‌دهد که بخشی از سرمایه‌گذاران بزرگ به آینده مذاکرات خوش‌بین هستند. در واقع، اگر سرمایه‌های هوشمند امیدی به نتایج مثبت مذاکرات نداشتند، در قیمت‌های پایین وارد بازار نمی‌شدند.

علی‌بخشی تصریح کرد: امروز نیز بازار با تردید آغاز شد و روند معاملات منفی بود. در ادامه‌ی معاملات نیز عرضه‌ها افزایش یافت و بسیاری از نماد‌ها از وضعیت مثبت به منفی تغییر جهت دادند، حتی برخی وارد صف فروش شدند. اما باید توجه داشت که حجم سفارش‌های فروش چندان قدرتمند نبود و نوعی تردید در رفتار معامله‌گران مشهود بود.

وی ادامه داد: در لحظات پایانی بازار نیز شاهد جمع شدن صف خرید نمادهایی، چون «خودرو» و «خگستر» بودیم که می‌تواند سیگنالی از احتمال برگشت اعتماد در صورت انتشار اخبار مثبت از مذاکرات باشد.

محمدحسین علی‌بخشی با توجه به تاثیرپذیری بالای بازار سرمایه از اخبار مذاکرات، تاکید کرد: بازار به شدت به تحولات مرتبط با مذاکرات حساس شده و هر خبری در این زمینه می‌تواند به‌سرعت بر روند معاملات اثرگذار باشد. به گفته وی، اگر نتیجه مذاکرات مثبت باشد، به احتمال زیاد بازار فردا با صف خرید مواجه خواهد شد؛ اما در صورت عدم دستیابی به نتیجه مطلوب، فشار فروش شکل می‌گیرد و بازار وارد فاز منفی خواهد شد.

علی‌بخشی در ادامه با نگاهی به روند معاملات روز جاری افزود: در میان صنایع مختلف، تنها گروه پالایشی وضعیت مناسبی داشت. این تحلیلگر بازار سرمایه توضیح داد که طی هفته اخیر، هم کرک اسپرد محصولات نفتی با رشد همراه بود و هم اظهارات مدیرعامل پتروشیمی شازند پیرامون اصلاح نرخ خوراک، فضای ابهام‌آلود گذشته را تا حدی شفاف کرد.

وی افزود: مدیرعامل شازند اعلام کرد که فرمول جدید نرخ خوراک شباهت بیشتری به نظر فعالان صنعت پتروشیمی دارد و این موضوع گمانه‌زنی‌های قبلی را تأیید کرد. همین موضوع نیز موجب شد که سهام پالایشی‌ها امروز با تقاضای بالایی همراه شود و در بسیاری از نماد‌ها شاهد تشکیل صف خرید باشیم. البته تردید‌های حاکم بر کلیت بازار موجب شد که بخشی از این صف‌های خرید نیز با عرضه همراه شود.

در ادامه بررسی وضعیت بازار سرمایه، محمدحسین علی‌بخشی با اشاره به افت امروز شاخص کل اظهار کرد: شاخص کل بورس امروز با افت ۲۴ هزار واحدی، به سطح ۳ میلیون و ۹۱ هزار واحد رسید. به گفته وی، از منظر تحلیل تکنیکال، شاخص کل به محدوده مقاومتی مهمی در سطح ۳ میلیون و ۱۸۰ هزار واحد برخورد کرده است؛ مقاومتی که تاکنون سه بار مانع از رشد شاخص شده و هربار موجب بازگشت آن به عقب شده است.

علی‌بخشی ابراز امیدواری کرد که با مخابره اخبار مثبت از روند مذاکرات، این بار شاخص بتواند از این مقاومت عبور کند و فاز جدیدی از رشد را آغاز نماید. وی تاکید کرد همان‌گونه که در روز‌های اخیر نیز دیده‌ایم، مسیر حرکت بازار سرمایه به شدت وابسته به نتایج مذاکرات است و هر تحول مثبتی در این زمینه می‌تواند به بهبود فضای روانی بازار کمک کند.

وی در پایان با ابراز امیدواری نسبت به تحولات پیش رو گفت: امیدوارم فردا شاهد روزی مثبت برای بازار سرمایه و همچنین اتفاقاتی امیدوارکننده برای مردم و اقتصاد کشور باشیم.

 

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
ارسال نظر