دوشنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۶

چالش‌های عمده در بازگرداندن اموال تاریخی به میهن

بازگشت اموال تاریخی به کشور باید در اولویت وزارت امور خارجه و نهاد ریاست جمهوری قرار گیرد و لازم است کمیته‌ای متشکل از وزارت امور خارجه و دیگر نهادهای مرتبط تشکیل شود تا روند بازگشت این آثار با جدیت بیشتری پیگیری گردد.
کد خبر : ۲۹۴۶۰۵

به گزارش بورس نیوز، علی دارابی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی «موزه و هفته میراث‌فرهنگی» که در سالن نوروز ارگ آزادی وزارت میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: بازگشت اموال تاریخی به کشور باید در اولویت وزارت امور خارجه و نهاد ریاست جمهوری قرار گیرد و لازم است کمیته‌ای متشکل از وزارت امور خارجه و دیگر نهادهای مرتبط تشکیل شود تا روند بازگشت این آثار با جدیت بیشتری پیگیری گردد. امید است با همکاری دستگاه‌های مختلف اجرایی، این اموال تاریخی به کشور بازگردانده شوند.

وی ادامه داد: به دلیل حساسیت این موضوع، ما نمی‌توانیم تا زمان بسته‌بندی و بارگیری اموال اطلاعاتی را منتشر کنیم چرا که عوامل متعددی می‌توانند روند بازگشت این آثار را تحت تأثیر قرار دهند. اما به محض ورود اموال به فرودگاه، از طریق رسانه‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

دارابی همچنین اعلام کرد: برای معرفی ایران، 216 شیء تاریخی را برای نمایش در موزه‌ای در چین به نمایش گذاشتیم که بیش از 50 میلیون نفر از آن‌ها بازدید کردند و این اشیا به سلامت به کشور بازگردانده شد. انتظار داشتیم که مورد تشویق قرار بگیریم اما به ما گفتند چرا این اشیا را منتقل می‌کنید.

معاون میراث فرهنگی کشور در مورد برگزاری نمایشگاه‌های آثار تاریخی ایران در خارج گفت: در حال حاضر هفت کشور درخواست کرده‌اند که ما برای آن‌ها نمایشگاه موزه‌ای برپا کنیم که این اقدام مثبتی است و می‌تواند به مبارزه با ایران‌هراسی کمک کند.

وی در خصوص جابجایی موزه قرآن به سعدآباد توضیح داد: در توافقی میان وزارت میراث فرهنگی و نیرو، قرار بود موزه آب به مدت دو سال در سعدآباد فعال باشد. اگر چه برخی مسائل خارج از اراده ما پیش آمده، اما ما مسئولیت داریم.

دارابی افزود: موزه آبظبه دلیل نبود امکانات خاص به این مجموعه منتقل می‌شود. از آنجا که موزه قرآن در خیابان امام خمینی (ره) قرار داشت و محدودیت‌های تردد و امنیت وجود داشت، تصمیم به جابجایی آن گرفتیم تا دسترسی مردم به این موزه آسان‌تر شود.

وی همچنین به مشکل موش‌ها در موزه فرش اشاره کرد و گفت: این موزه در بلوار کشاورز واقع شده و باید نسبت به آسیب‌دیدگی آن دقت کنیم. خسروی، مدیرکل موزه‌های کشور، نیز تصریح کرد که در حال بررسی مشکلات این موزه هستیم و تاکید کرد که فرش آبروی ماست و باید هر دو ماه یکبار برای خبرنگاران تور بازدید از موزه‌ها و مرمت آن‌ها برگزار شود.

دارابی با اشاره به افزایش تعداد موزه‌ها از 800 به 1000 موزه گفت: برنامه پنج ساله وزارت میراث به پایان رسیده و براساس برنامه هفتم توسعه، این افزایش مورد توجه قرار گرفته است.

معاون میراث فرهنگی کشور همچنین در مورد لایحه میراث فرهنگی که در دستور کار مجلس قرار دارد، گفت: پیگیری‌های لازم در حال انجام است و سند ملی میراث فرهنگی نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است.

وی همچنین به برگزاری نمایشگاه جدیدی در گوانجو چین اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه 151 اثر از موزه‌های ملی تهران و دانشگاه تهران به نمایش درآمده و درخواست‌هایی برای تمدید آن مطرح شده است.

دارابی در پایان به تخصیص 200 میلیارد ریال بودجه برای مرمت کاخ‌موزه‌هایی مانند صاحبقرانیه، گلستان و سعدآباد اشاره کرد و گفت: در برنامه پنج‌ساله وزارتخانه، فعالیت‌های مشترک با کشورهای همسایه در سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی لحاظ شده است.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر