جزئیات فرآیند خرید تضمینی گندم از کشاورزان اعلام شد
به گزارش بورس نیوز، هیات وزیران در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ماه، آییننامه اجرایی بند ب تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور را در خصوص خرید تضمینی گندم به وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ نمود.
بر اساس این آییننامه، وزارت جهاد کشاورزی موظف است اطلاعات مربوط به کشاورزان شامل شماره ملی، موقعیت مکانی، سطح زیر کشت، میزان تولید و سایر اطلاعات مورد نیاز را در سامانه مربوطه ثبت نموده و تا قبل از آغاز فصل برداشت، این اطلاعات را بهصورت آنلاین در اختیار سازمان هدفمندسازی یارانهها قرار دهد.
در این آییننامه، شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران به عنوان مجری خرید تضمینی گندم تعیین شده است. این شرکت موظف است خرید تضمینی گندم را بر اساس سامانه مندرج در این آییننامه در سال زراعی جاری و با رعایت مصوبات شورای قیمتگذاری و سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی انجام دهد و اطلاعات مربوط به میزان و ارزش خرید را بهصورت آنلاین برای سازمان برنامه و بودجه و سازمان هدفمندسازی یارانهها ارسال نماید.
در این راستا، قیمت درجات کیفی و شرایط خرید گندم تولیدی بر اساس جدول پاکی تنظیم خواهد شد و هدف کوتاه کردن فاصله قیمتها و کاهش دامنه پذیرش درصد افت مفید و غیرمفید، آفت سن، رطوبت و زمان خرید در دستورالعملی است که به تصویب شورای قیمتگذاری و سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی خواهد رسید.
همچنین به منظور تشویق تولید گندم با کیفیت بالا، وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران و آزمایشگاههای همکار، میتواند از محمولههای تحویلی نمونهبرداری کرده و نتایج آن را در محاسبه قیمت خرید تضمینی لحاظ نماید.
در سال ۱۴۰۴، لحاظ کردن این شاخص در قیمت خرید تضمینی، تشویقی خواهد بود و بار مالی اجرای این سیاست تحت سقف اعتبارات مصوب قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور قابل پرداخت است.
بر اساس ماده ۳ این آییننامه، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است بر اساس گزارشهای دریافتی از وزارت جهاد کشاورزی و شرکت بازرگانی دولتی ایران، اعتبارات لازم برای تسویه مطالبات کشاورزان بابت خرید تضمینی گندم را تخصیص دهد.
به منظور پرداخت به موقع بهای خرید گندم از تولیدکنندگان داخلی، سازمان برنامه و بودجه کشور مجاز به انتشار اوراق خزانه اسلامی درون سالی از طریق بانکها به منظور تأمین مالی خواهد بود.
سازمان هدفمندسازی یارانهها نیز موظف است بعد از تخصیص اعتبار، بهای خرید تضمینی گندم تولیدی را به حساب کشاورزان واریز نماید.
بر اساس این مصوبه، فروش گندم یارانهای توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران فقط برای مصارف خبازی مجاز بوده و برای سایر مصارف، قیمت فروش گندم با احتساب قیمت تمام شده، قیمت خرید تضمینی به علاوه هزینههای جانبی و سه درصد (۳) سود عمدهفروشی معادل ۲۱۷ هزار و ۷۰۰ ریال به ازای هر کیلوگرم تعیین میشود.
شرکت بازرگانی دولتی ایران مکلف است تمام وجوه حاصل از فروش گندم یارانهای و غیر یارانهای را پس از کسر هزینههای ذکر شده در بودجه، در پایان هر ماه به ردیف درآمدی تحت عنوان درآمد حاصل از فروش گندم و نان یارانهای و غیر یارانهای واریز نماید.
به منظور تأمین نیاز صنف و صنعت و ارزیابی سیاستهای حمایتی، کارخانجات آسیابانی و فعالان صنعتی که بهصورت مستقیم گندم از کشاورزان خریداری میکنند، مکلفند نسبت به ثبت اطلاعات خرید خود در سامانه مربوطه اقدام نمایند.
انتهای پیام/