چهارشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۱
دلار با گشایش سیاسی ممکن است افت کند، اما نه پایدار؛

اگر ریسک جدیدی وارد نشود، بازار متعادل و مثبت می‌ماند

مهدی صالحی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگویی با بورس نیوز، به تحلیل رفتار بازار در هفته‌ای پرداخت که از شوک منفی ناشی از فضای مجازی آغاز شد و با سیگنال‌های مثبت مذاکراتی پایان یافت. به گفته وی، بازار در کوتاه‌مدت همچنان تحت سلطه اخبار سیاسی است، اما با حفظ ارزندگی نمادها، انتظار می‌رود حتی در صورت نوسان اخبار، روند کلی بازار صعودی باقی بماند.
کد خبر : ۲۹۴۸۷۹

مهدی صالحی کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌و‌گو با بورس نیوز به بررسی وضعیت معاملات بازار در هفته گذشته پرداخت و اظهار کرد: بازار سرمایه در ابتدای هفته، تحت تأثیر پیام‌های منتشرشده از سوی رابرت ویتکاف در شبکه‌های اجتماعی، با فشار فروش قابل توجهی مواجه شد که فضای منفی و احتیاطی را در بین فعالان ایجاد کرد.

وی افزود:، اما پس از روز یکشنبه و انتشار خبر‌هایی مبنی بر تداوم مذاکرات و ورود طرفین به دور پنجم گفتگوها، فضای بازار به‌طور محسوس تغییر کرد. در روز‌های دوشنبه، سه‌شنبه و چهارشنبه شاهد بهبود تقاضا و حرکت مثبت در اغلب نماد‌ها بودیم، به‌طوری که بسیاری از سهم‌ها به سمت صف خرید حرکت کردند و روند معاملات نیز صعودی شد.

صالحی خاطرنشان کرد: این واکنش بازار نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران به‌شدت نسبت به اخبار سیاسی، به‌ویژه پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا، حساس هستند و هرگونه سیگنال مثبت در این حوزه می‌تواند به‌سرعت بر رفتار معامله‌گران اثر بگذارد.

مهدی صالحی، کارشناس بازار سرمایه، در ادامه گفت‌وگوی خود با بورس نیوز با اشاره به نوسانات روز‌های پایانی هفته، اظهار کرد: هرچند بازار در برخی روز‌ها با افت و خیز همراه بود، اما به طور کلی روند شاخص کل و شاخص هم‌وزن در مسیر مثبتی قرار داشت. با این حال، به نظر می‌رسد که وضعیت کلی بازار همچنان به شدت با روند مذاکرات سیاسی گره خورده است.

وی افزود: در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه، تغییراتی در جریان نقدینگی بازار مشاهده شد؛ به‌طوری که خروج نسبی پول حقیقی از کلیت بازار اتفاق افتاد. همچنین پس از چند هفته متوالی که از اوایل اردیبهشت‌ماه شاهد خروج مستمر نقدینگی حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت بودیم، در دو روز پایانی هفته، روند معکوس شد و بخشی از سرمایه‌ها مجدداً به سمت صندوق‌های درآمد ثابت بازگشت.

صالحی تأکید کرد: این تغییر مسیر پول می‌تواند ناشی از تردید سرمایه‌گذاران نسبت به آینده مذاکرات باشد. در نتیجه، باید دید در هفته آینده با از سرگیری مجدد گفت‌و‌گو‌های سیاسی، وضعیت ورود و خروج نقدینگی در بازار سرمایه چگونه رقم خواهد خورد.

مهدی صالحی، کارشناس بازار سرمایه، در ادامه گفت‌وگوی خود با بورس نیوز با اشاره به تحلیل تکنیکال شاخص کل، خاطرنشان کرد: در نمودار شاخص کل نشانه‌هایی از واگرایی در حال شکل‌گیری بود که باید دید آیا این سیگنال‌ها تأیید خواهند شد یا خیر. به نظر می‌رسد بخشی از پول‌های درشت و اصطلاحاً هوشمند بازار در حال اجرای سیو سود هستند؛ با این حال، مشخص نیست این تحرکات نشانه‌ای از ریسک جدی برای کلیت بازار باشد یا صرفاً یک روند طبیعی در مسیر نوسانات باشد.

وی با جمع‌بندی عملکرد بازار طی هفته‌ای که گذشت، اظهار کرد: هفته جاری برای بازار سرمایه هفته‌ای مثبت و پررونق بود و بسیاری از فعالان بازار توانستند رشد قابل توجهی را در پرتفو‌های خود تجربه کنند. صالحی در پایان با تأکید بر اهمیت تحولات سیاسی و اخبار مذاکرات در آینده بازار، گفت: برای هفته پیش‌رو نیز اصلی‌ترین عامل اثرگذار بر روند معاملات همچنان تحولات خبری و سیاسی خواهد بود و در صورتی که ریسک جدیدی از این ناحیه بر بازار تحمیل نشود، می‌توان انتظار داشت که بازار روندی مثبت و در نهایت متعادل را طی کند.

مهدی صالحی، کارشناس بازار سرمایه، در ادامه گفت‌وگوی خود با بورس نیوز با اشاره به تأثیر تحولات احتمالی سیاسی بر روند بازار تصریح کرد: در صورتی که از ناحیه مذاکرات شرایط متفاوتی رقم بخورد، این امکان وجود دارد که سناریوی مدنظر در تحلیل تکنیکال شاخص کل، به‌ویژه با توجه به نشانه‌های واگرایی، فعال شود و بازار وارد یک فاز استراحت زمانی یا قیمتی شود. وی تأکید کرد که از اصطلاح "اصلاح" استفاده نمی‌کند، چرا که به نظر می‌رسد روند کلی بازار در کوتاه‌مدت و حتی تا اواخر تیرماه همچنان صعودی خواهد بود.


بیشتر بخوانید: خودرو و بانک، همچنان لیدرهای بازار


وی با اشاره به فضای فعلی بازار خاطرنشان کرد: بسیاری از صنایع و نماد‌ها همچنان از پتانسیل رشد برخوردارند و چه با حصول توافق و چه بدون آن، اخبار مربوط به مذاکرات بیشتر باعث جابه‌جایی نقدینگی میان گروه‌ها و نماد‌ها خواهد شد و نه تغییر در ذات روند کلی بازار. به اعتقاد صالحی، بازار سرمایه در شرایط کنونی از ارزندگی برخوردار است و می‌توان همچنان به ادامه مسیر صعودی آن امیدوار بود.

مهدی صالحی، کارشناس بازار سرمایه، در ادامه گفت‌وگوی خود با بورس نیوز به نوسانات بازار ارز و طلا در هفته گذشته پرداخت و اظهار داشت: دلار در روز‌های ابتدایی هفته با جهشی قابل‌توجه همراه بود، اما در ادامه با اندکی کاهش مواجه شد. با این حال، برخلاف برخی انتظارات مبنی بر کاهش قیمت دلار تا محدوده ۸۰ هزار تومان، نرخ این ارز همچنان در حوالی ۸۳ هزار تومان در نوسان است.

وی افزود: در بازار جهانی نیز انس طلا تحت‌تأثیر اخبار مربوط به توافقات چین و آمریکا با افت نسبی همراه شد. با این حال، طلای داخلی در کشور به‌رغم آنکه در نخستین روز هفته و همزمان با انتشار خبر ادامه مذاکرات ایران و آمریکا اندکی افت را تجربه کرد، اما پس از آن روند نزولی خاصی را دنبال نکرد.

صالحی معتقد است که در صورت تحقق گشایش‌های سیاسی، دلار می‌تواند با افتی موقت، اما جذاب همراه شود و به محدوده‌های پایین‌تری وارد شود؛ موضوعی که می‌تواند توجه سرمایه‌گذاران را به خود جلب کند، به‌ویژه با درنظر گرفتن ادامه روند اصلاحی انس جهانی طلا که هنوز ظرفیت کاهش بیشتر دارد.

پایان مطلب

اشتراک گذاری :
ارسال نظر