سه‌شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۱

افت وال‌استریت به دنبال کاهش اعتبار مالی ایالات متحده

پس از آن‌که مؤسسه اعتبارسنجی مودیز رتبه اعتباری آمریکا را کاهش داد، معاملات آتی بورس این کشور امروز (دوشنبه) با روند نزولی آغاز شد.
کد خبر : ۲۹۵۰۴۴

به گزارش بورس‌نیوز، پس از آن‌که مؤسسه اعتبارسنجی مودیز رتبه اعتباری آمریکا را کاهش داد، معاملات آتی بورس این کشور امروز (دوشنبه) با روندی کاهشی آغاز شد.

مودیز در روز جمعه رتبه اعتباری آمریکا را پس از ۱۰۸ سال از بالاترین سطح کاهش داد. این تصمیم به دلیل نگرانی‌ها درباره مشکلات احتمالی در تأمین مالی کسری بودجه روزافزون دولت فدرال آمریکا و همچنین پیامدهای مربوط به بازپرداخت و تمدید بدهی‌های موجود در شرایط کنونی که هزینه‌های وام‌گیری به شدت بالا است، اتخاذ شده است.

در ساعت ۶:۱۰ صبح به‌وقت شرق آمریکا، معاملات آتی مرتبط با شاخص داوجونز ۰.۸۴ درصد، معاملات آتی شاخص گسترده اس‌اندپی ۵۰۰ حدود ۱.۲۵ درصد و شاخص فناوری‌محور نزدک ۱.۶۵ درصد کاهش یافته است.

مودیز آخرین مؤسسه بزرگ اعتبارسنجی بود که اقدام به کاهش رتبه آمریکا کرد. پیش از آن، مؤسسه فیچ در سال ۲۰۲۳ رتبه آمریکا را از سطح AAA به AA+ پایین آورده بود. همچنین، مؤسسه استاندارد اند پورز نیز در سال ۲۰۱۱ اقدام مشابهی را انجام داده بود.

مایک اورورک، استراتژیست ارشد بازار در مؤسسه جونز تریدینگ، اظهار داشت که اوراق خزانه‌داری آمریکا همچنان به‌عنوان امن‌ترین دارایی اعتباری در جهان شناخته می‌شود. او همچنین اشاره کرد که بسیاری از تحلیل‌گران هم‌نظرند که وضعیت مالی آمریکا به سمت ناپایداری حرکت می‌کند.

وی افزود: واقعیت نگران‌کننده این است که حجم بدهی فدرال آمریکا به ۱۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است، اما باید به شرایط با نگاهی واقع‌بینانه نگاه کرد. دو دهه پیش، ژاپن نیز به این سطح از بدهی دست یافت.

این کارشناس در ادامه گفت: بدهی دولت ژاپن اکنون از ۲۰۰ درصد تولید ناخالص داخلی فراتر رفته است، در حالی‌که نرخ سود اوراق ده‌ساله آن به‌مراتب کمتر از اوراق خزانه آمریکاست.

اورورک همچنین پیش‌بینی کرد که شرایط اقتصادی ناپایدار به احتمال زیاد تأثیر رتبه‌بندی مودیز را در کوتاه‌مدت کاهش خواهد داد، اما همچنان روند بازارها را تحت تأثیر قرار خواهد داد.

در ادامه‌ی نگرانی‌ها درباره کاهش رتبه اعتباری آمریکا، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری این کشور روز یکشنبه هشدار داد که اگر کشورها با حسن نیت وارد مذاکره با آمریکا نشوند، ممکن است تعرفه‌های تجاری به سطوح بی‌سابقه‌ای که در دوم آوریل اعلام شده بود، بازگردد.

منبع: بازار

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر