سه‌شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۵
صدری، عضو هیئت مدیره اتاق ایران مطرح کرد:

حسابرسی سیستمی بسترساز حمایت از تولید و بهبود محیط کسب‌وکار

عضو هیئت مدیره اتاق صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی، بستر تمرکز بر مالیات‌ستانی از فعالیت‌های واسطه‌ای و مخرب را فراهم خواهد کرد و در مقابل حمایت از بخش‌های مولد را در دستور کار قرار می‌دهد.
کد خبر : ۲۹۵۰۷۶

به گزارش بورس نیوز، سیدعلی صدری، عضو هیئت مدیره اتاق صنعت، معدن و تجارت ایران، با اشاره به اینکه استفاده از سامانه‌ها طی سال‌های اخیر در حوزه‌های مختلف در کشور مدنظر قرار گرفته است، تصریح کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور با جدیت در دستور کار قرار دارد و در حال فاصله گرفتن از روند‌های قدیمی و ممیزمحور مالیاتی هستیم. سامانه‌های مالیاتی در حال بهره برداری هستند و نیاز است اطلاعات موردنیاز در آنها بارگذاری شود.

وی ادامه داد: اظهارنامه‌های مالیاتی نیز به صورت سیستمی در حال ثبت است که اقدام مناسبی به شمار می‌رود. روند‌های مالیاتی کشور در حوزه‌های مختلف از جمله در بخش ثبت اظهارنامه‌ها و حسابرسی به آنها به صورت سیستمی انجام می‌شود که اقدام مثبتی است.

این عضو اتاق صنعت، معدن و تجارت ایران خاطرنشان کرد: یک سری سامانه‌های مبدل و واسطه‌گر نیز در حال فعالیت هستند. پیشبرد صحیح این روند‌ها برایمان منافع زیادی دارد و ما را در فاصله گرفتن از روند‌های کارشناس محور مالیاتی یاری می‌دهد.

صدری گفت: در این موضوع که سامانه‌ای و سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور برایمان مزیت دارد، شکی نیست. در ابتدای راه هستیم و استفاده از سامانه‌ها مشکلاتی را به دنبال داشته است. باید این موارد رفع شود و بستری برای دریافت مالیات حقه از همگان به صورت هوشمند به وجود بیاید.

وی ادامه داد: جذب سرمایه‌ها به حوزه تولید که در شعار سال مطرح شده است، اهمیت زیادی دارد. تولید یکی از محرک‌های اقتصاد کشور است. به منظور ایجاد اعتماد در سرمایه‌گذاران باید به سمت انضباط بخشی به روند‌های اقتصادی و مالیاتی کشور برویم.

این عضو اتاق صنعت، معدن و تجارت ایران خاطرنشان کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی بستری برای تمرکز بر مالیات‌ستانی از فعالیت‌های واسطه‌ای و مخرب فراهم خواهد کرد و در مقابل حمایت از بخش‌های مولد را در دستور کار قرار می‌دهد و به این ترتیب تقویت حسابرسی سیستمی منجر به بهبود محیط کسب‌وکار خواهد شد.

صدری گفت: در کشور‌های پیشرفته حمایت از تولید در دستور کار قرار دارد و مقابله با فعالیت‌های واسطه‌گری با استفاده از ابزار‌های مختلف از جمله مالیات صورت می‌گیرد. کسانی که فعالیت‌های مخرب، واسطه‌ای و غیرشفاف دارند، از پرداخت مالیات طفره می‌روند که با تحقق نظام مالیاتی داده‌محور، می‌توانیم این بخش را شناسایی و مالیات را از این فراریان مالیاتی اخذ کنیم

وی ادامه داد: اهمیت سامانه‌ها و سیستمی‌شدن امور مالیاتی در کشور‌های مختلف درک شده و این روند در کشور ما نیز شروع شده است. باید به گسترش این روند‌ها بپردازیم و در نهایت از یک نظام مالیاتی هوشمند، سیستمی و کارآمد بهره‌مند شویم. سیستمی که روند‌های مالیات‌ستانی‌اش منضبط و هوشمند باشد و برای فعالیت‌های مولد انگیزه ایجاد کند.

این عضو اتاق صنعت، معدن و تجارت ایران خاطرنشان کرد: تقویت مسیر حسابرسی سیستمی و حذف ممیزمحوری که طی سال گذشته صورت گرفته است، مثبت ارزیابی می‌شود. اما برخی مشکلات در چارچوب سامانه‌ها رخ داده است که باید رفع شود. در کلیت امر، استفاده از سامانه‌ها به افزایش دقت در انجام کار‌ها می‌انجامد و عدالت مالیاتی را به وجود می‌آورد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر